Irlanti, Kahvi, Ruoka ja juoma

3 kuppia kahvia Temple Barilla

Koska Finnair aloittaa maaliskuussa suorat lennot Helsingistä Dubliniin, seuraa Sateenmurun suositukset Dublinin todellisen mustan kullan, eli kahvin, ystäville keskelle tuoppien loisketta ja pillimusiikin helskettä.

Kolme kuppia kahvia Temple Barilla à la Sateenmuru!

Irish Film Institute, Eustace Street 7

Irish Film Institutin kahvila, ja kesäisin erityisesti ulkoterassi, tarjoaa rauhallisen sivistyneen sopen keskellä vilkkainta Dublinia. Tarjolla on herkullisen kahvin lisäksi esimerkiksi meheviä browniepaloja ja hämyisen ravintolan puolella voi nauttia myös tuhdimpia annoksia, kuten fish&chipseja. IFI:n tiloista löytyy elokuvateatterin lisäksi pieni elokuvakirjallisuutta myyvä puoti, ja aivan kulman takana voi käydä katsomassa ajankohtaisia valokuvanäyttelyitä Gallery of Photographyssa. Lauantaisin IFI:n Meeting House Squaren puoleisella sisäänkäynnillä voi nauttia vaikkapa ostereita ja olutta paikallisella ruokatorilla.

Parasta IFI:n kahvilassa on kuitenkin sen rauhallinen tunnelma: täällä pääsee todelliseen dublinilaiseen boheemiin paikallistunnelmaan keskellä Temple Barin turistivirtoja ja polttariseurueita.

IFI:n keskitilaa hallitsee suuri kattoikkuna, ravintola sijaitsee hämyisemmässä sisätilassa kaarioven uumenissa.

IFI:n keskitilaa hallitsee suuri kattoikkuna, ravintola sijaitsee hämyisemmässä sisätilassa kaarioven uumenissa.

The Brick Alley Café, Essex Street

Brick Alley kahvilaa suosittelen paitsi sen viihtyvyyden ja hyvän kahvin, myös henkilökohtaisten syiden vuoksi. Tänne istahdin pari vuotta sitten matkallani Donegaliin, ja aloin ensimmäistä kertaa todella miettiä sitä, millaista olisi asua Dublinissa. Seuraavan kerran kahvilaan saapuessani, asuttuani kaupungissa hyvän tovin, podin jo pienoista Dublinin ainaisen tihkusateen aiheuttamaa alakuloa. Onneksi Donna Tarttin Goldfinch tarjosi tekemistä yksinäisille kahvilavierailuille synkeinä talvi-iltapäivinä ja kahvi lämmitti sielua juuri sopivasti. Muistikirjaan raaputtaminen onnistuu ikkunanviereisellä baarijakkaralla mitä erinomaisimmin paikallisten ‘buskereiden‘ eli katumuusikoiden taituroidessa kitaroidensa kanssa Temple Barin mukulakivikadulla. Tämän dublinilaisempaa kahvilakokemusta on vaikea löytää.

Mukulakivikatujen äärellä.

Mukulakivikatujen äärellä, Brick Alley Café.

Roasted Brown, Filmbase, Curve Street

Kuten Sateenmurun lukijat tietävät, etsin kaupungista pitkään ja hartaasti sopivaa kahvilaa toissijaiseksi työskentelytilakseni (tai no, tunnustan, kyllä hyvä kahvila aina oman kotinurkan ja pikakahvin yliannostuksen voittaa). Ja, tunnustan, että Roasted Brown, se olit sinä, joka valloitit lopulta työn pakahduttaman sydämeni Dublinin parhailla kahvikupposillasi ja merisuolan säväyttämillä suklakaakkupaloillasi!

Roasted Brown paahtaa kahvia ympäri Dublinia kaupungin parhaille kahviloille, ja se on valittu usein saaren parhaaksi kahvilaksi. Tilaa hallitsevat jämäkät puupöydät, joiden ääreen on jämähtänyt joko seurueita tai yksinäisiä työnpuurtajia sinisenä hohkavien tietokoneidensa ääreen: kahvilaa mainostetaankin yhteisöllisenä työtilana keskellä Dublinin sydäntä. Kun vain jaksaa kivuta rappuset Filmbasen yläkertaan kahvilan tiloihin, voi Roasted Brownin muhkealla nahkasohvalla lepuuttaa hetken Temple Barin mukulakivikatujen väsyttämiä jalkoja Irlannin parhaan kahvikupin äärellä.

Roasted Brown, lämminhenkinen työskentelytila ja sielun levähdyspaikka.

Roasted Brown, lämminhenkinen työskentelytila ja sielun levähdyspaikka.

Nauti!

P.S. Pienenä vinkkinä Temple Barin kävijöille: Siopaellasta saa kaupungin parasta vintagea!

IMG_4094

Siopaellan takana sijaitsee myös mukava italialaiskahvila ja brasilialaista ruokaa myyvä kauppa. Vasemmalla puolella olevaa ravintolaa en suosittele.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anita November 29, 2014 at 7:24 PM

  Löysin blogiisi Destination Unknown Sadun linkattua tämä blogissaan. On muuten toden totta ihania kuvia. Olen parhaillaan työreissussa Brysselissä ja pohdiskelin juuri, että nuo kahvilat näyttävät hyvin samanlaisilta kuin maisemat täällä 🙂

  Anita
  http://www.lily.fi/blogit/tervetuloa-suomeen

 • Reply sateen muru November 30, 2014 at 10:28 AM

  Kiitos kommentista Anita! Ja kiitokset myös Sadulle linkkauksesta 🙂 Hehe, voidaan varmasti jo lähestyä tieteellistä varmuutta siitä, että mukavat kahvilat ympäri Eurooppaa näyttävät varsin samoilta! Hyvää ja herkullista työmatkaa!

 • Leave a Reply