Matkat, Wales

Airbnb: Avalon Lodge, Brecon Beacons National Park, Wales

Kuten sanonta kuuluu, kolmas kerta toden sanoo. Tämä vanha viisaus tuli jälleen kerran todistettua kolmannella reissullani Walesiin, sekä kolmannella yritykselläni majoittua Airbnb:n kautta.

Ensimmäisen kerran suunnittelin Airbnb-majoitusta, kun minä ja aisaparini olimme muuttamassa Lontooseen: kaikki maasta toiseen muuttoon liittyvät käytännönasiat oli hoidettava kolmessa viikossa, ja kaikkein stressaavimmaksi käytännönasiaksi osoittautui asunnonetsintä. Melkein jo muutimmekin erään naisen vuokraamaan kaksioon, sillä hän oli lähdössä kuukaudeksi surffaamaan Havaijille (niinpä, on joillain otsaa!), mutta sitten saimmekin hieman pysyväisemmän asutuksen, ja täällä nökötän, kuningatar Viktorian aikaisen talon kolmannen kerroksen yksiössä Brixtonissa.

Toinen kerta, kun Airbnb muuttui lähes todeksi, tapahtui vain muutama viikko sitten, kun minä ja aisaparini romanttisuuden idealistisessa puuskassa varasimme soman pienen asunnon Pariisista viikonlopuksi. Ah, bonjour Paris, Eiffel Tour et toutes les croissants! ajattelin onnessani ennen kuin sain tietää, että koko reissu piti perua oikean elämän velvoitteiden, kuten työn, vuoksi.

Niinpä kaikki jäi kolmannen kerran varaan: painoin tuota kohtalokasta ”varaa”-nappulaa, ja tunsin tuon tutun kihelmöinnin vatsanpohjassani. Se on varattu, minähän menen, mikään ei voi minua enää estää!

Ja tällä kertaa mikään ei estänyt! Bonjour Wales ja, no, kananmunat!

Walesin näkemisen lisäksi odotin mielenkiinnolla myös ensimmäistä Airbnb-kokemustani. Millaista on astua vieraan ihmisen kotiin, tehdä siitä oma tilasi erittäin lyhyeksi ajaksi, ja tuntematta oloaan toisen yksityiseen tilaan tunkeutujaksi?

Emäntämme Adele ohjeisti meidät alueelle: tapasimme hänet kansallispuistossa sijaitsevassa Talybont-on-Uskin (743 asukasta) kylässä, josta seurasimme edellä ajavaa Adelea noin viidentoista minuutin päähän Avalon Lodgeen. Tie oli kapea ja kiemurainen, ja vastaan tuli muutamia autoja, joiden ohi meidän oli ujuttauduttava ojaan putoamista välttäen (mainittakoon, että olen päätynyt ojaan kahdesti aikaisemmin, enkä ollut halukas kokemaan tätä mieltäylentävää tapahtumaa kolmatta kertaa).

Suomalaisuuteni ja mökkikulttuurimme ansiosta, olen jokseenkin tottunut eristäytyneisyyteen, enkä ajatellut sen kummempaa majapaikastamme, kun taas Riossa syntynyt mieheni stressikerroin alkaa aina hieman kohota, kun sivilisaatio katoaa takapeilistä.

Ja Avalon Lodge tuli olemaan todellinen keskellä ei mitään kokemus – vai tuliko?

Lue lisää Airbnb-elämyksestäni kirjoituksen jatko-osasta!

Lue lisää Airbnb-elämyksestäni kirjoituksen jatko-osasta!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply