Matkat, Saksa

Apartment040, Hampuri

Uskollisimmat lukijani ovat varmasti jo huomanneet mieltymykseni historiallisiin hotelleihin, ja rakennuksiin ylipäätään. Niinpä olin erityisen mielissäni saadessani parin viikon takaisella Hampurin matkallani kutsun yöpyä entisessä postitalossa – olenhan itsekin tullut työskennelleeksi tuon kunnianarvoisan instituution leivissä Suomessa!

Apartment040 on neljän tähden hotelli, ja siihen kuuluu 77 tyylikkään siististi ja saksalaisen toimivasti kalustettua huoneistoa. Hotellin sisäpihalta löytyy pienehkö parkkipaikka, jolle automatkalaisten on etenkin kesäkuukausina hyvä varata paikka etukäteen. Kotikokkaajille huoneistoista löytyvät tarpeelliset keittiövälineet ja työtilat. Apartment040 onkin myös pitkäaikaisesti majoittuvien liikematkalaisten suosiossa.

Kadun puolelle antavista huoneista avautui kaunis katunäkymä.

Apartment040:n huoneiden sisustus on pelkistetty.

Komea punatiilirakennus rakennettiin vuonna 1926. Rakennus kunnostettiin vuosina 2013-2014, ja nyt se kuuluu Hampurin suojeltujen rakennusten listalle. Kun aiemmin kirjoitin rakennuksen toimineen postitalona, taisin oikaista hieman, sillä tarkemmin sanottuna rakennus oli, vapaasti suomennettuna, “telekommunikaatiokeskuksen” käytössä.

Hotellin vastaanottotilat sijaitsevat alakerrassa, mistä pääsee hissillä niin eri kerroksissa sijaitseviin huoneistoihin kuin asiakkaiden käytössä oleviin pyykkitupiin. Pitkillä ja suorilla käytävillä sijaitsee vieri vieressä huoneistoja, joista osa on yhä “telekommunikaatiokeskuksen” käytössä. Tilat ovat rauhalliset, enkä törmää käytävillä toisiin matkalaisiin – pyykkituvassa keski-ikäinen liikematkalainen viikkaa puhtaita pyykkejään.

Apartment040:n käytävillä häälyy yhä entisen virastotalon tuntu.

Apartment040 on osa sveitsiläistä Visionapartmentsia, joka tarjoaa huoneistoja Euroopassa, Amerikoissa ja Aasiassa. Visionapartmentsin perusti mallitoimistoa johtanut Anna Graf, joka huomasi, kuinka vaikea oli löytää laadukkaita huoneistoja mallien käyttöön työkomennuksilla. Ensimmäiset huoneistot avattiin vuonna 1999 Zurichissä, nyt Visionapartmentsilla on yli tuhat huoneistoa kolmella eri mantereella.

Majoitun Apartment040:ssa kahden hengen huoneeseen, jonka ikkunat antavat sisäpihalle: näkyä rajaa molemmin puolin entisen postitalon punatiiliseinät. Keittovälineet kiiltelevät puhtauttaan ja lieden viereltä löytyy myös Nespresso-kone. Apartment040:sta löytyy kuusi erilaista huonetyyppiä yhden hengen huoneista lofteihin ja perhehuoneisiin. Oma huoneistoni on ryhmässä “classic”, ja sen hinta on alkaen 125 euroa yöltä.

Yövyin sisäpihan puoleisessa “classic” huoneessa. Tilaan kuului yhdistetty olo- ja makuuhuonuone, kylpyhuone sekä keittiönurkkaus.

Yhdistetty ruokailu- ja olohuonetila Apartment040:n classic-huoneistossa.

Keittiötilat olivat riittävän suuret lyhyen vierailuni aikana.

Apartment040:ssa on koko viikonloppuun ajoittuvan vierailuni ajan rauhallista, enkä kuule meteliä niin hotellin kuin ulkomaailman puoleltakaan. Levittäydyn siis työvälineineni myös keittiönpöytänä toimivan pöydän ääreen ja uppoudun hetkeksi tietokoneen nakutteluun. Siemailen pienen kupin kahvia, sitten toisen, ja lopulta päätän lähteä ulos tutkimaan Hampurin nähtävyyksiä.

Astun kadulle ja pari lapsiperhettä pyyhältää ohitseni – muutaman metrin käveltyäni huomaankin, että Apartment040:n vieressä sijaitsee pieni leikkipuisto.

Apartment040 sijaitsee Uhlenhorstin alueella, varttitunnin metromatkan päässä Hampurin Hautbahnhofilta, eli keskusrautatieasemalta. Lähin metroasema Apartment040:sta on Mundsburg, joka sijaitsee muutaman minuutin päässä huoneistoista. Vinkkinä mainittakoon, että pieneltä metroasemalta löytyy ihana konditoria, josta on mukava napata herkkuja matkaan mukaan, kun palaa takaisin Apartment040:ään päivän tutkimusretkien jälkeen!

Mundsburgin asemalta on nopea metroyhteys Hampurin keskustaan.

P.S. Kiitän Apartment040:aa toimivan tyylikkäästä Hampurin huoneistostani! Tämä kirjoitus kuuluu hotellisarjaani “tyylikkäät yöt” aiemmin aloittamani “historialliset hotellit” sarjan rinnalle. Yhteistyö ei vaikuta kirjoitukseni sisältöön, sillä valitsen sarjaani vain laadukkaita ja viihtyisiä kohteita, joiden uskon takaavan käteviä majapaikkoja myös lukijoideni matkoilla. Hyvää matkaa siis, Sateenmurun lukija, Hampuriin ja Apartment040:ään!

Hotel Info

Apartment040 kotisivut

Yhden hengen huone alkaen 95 € yö

Kahden hengen huone alkaen 115 € yö

info@apartment040..de

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Emma / Mutkia Matkassa March 21, 2017 at 8:58 AM

  Mua kiehtoo yleisesti ottaen kaikki tuollaiset uusiokäyttöön otetut vanhat rakennukset. On tosi mielenkiintoista kun niillä on niin erilainen historia ja nykypäivä!

  • Reply sateenmuru March 21, 2017 at 11:32 AM

   Kiitos kommentista, Emma! Niinpä, uusiokäyttöisissä rakennuksissa on yleensä kiehtova tunnelma, ja muutenkin vanhemmat rakennukset vaan ovat kivemman näköisiä kuin tavanomainen nykyarkkitehtuuri.

 • Reply Mika / Lähtöportti March 21, 2017 at 3:18 PM

  Vaikuttaa oikein kivalta majoitukselta! Ei toki aivan keskustassa, mutta metromatka kuulostaa kätevältä. Viime vuosina perheen kanssa reissatessa on tullut vuokrailtua huoneistoja (tai taloja) usein, pidän tämän mielessä jos päädymme joskus Hampuriin.

  • Reply sateenmuru March 24, 2017 at 9:18 AM

   Kiitos kommentista, Mika! Juu, tuo metromatka oli todella näppärä. Tämän talon vieressä on myös pieni leikkikenttä lapsille, missä oli pari perhettä touhuamassa.

 • Reply Maria / Tinytrek March 22, 2017 at 10:19 AM

  Talona upea, vähän ehkä liiankin classic tai blanko omaan makuuni tuo sisus mutta ymmärtäähän tuon jos se on tarkoitettu arkeen ja esim juurikin työkäyttöön 🙂 Varmasti näppärä paketti pienen keittiönsä kera!

  • Reply sateenmuru March 24, 2017 at 9:20 AM

   Kiitos kommentista, Maria! Apartment040 oli juuri tuota: näppärä!

 • Reply Ne Tammelat March 22, 2017 at 6:22 PM

  Oma keittiö ja hiljaisuus ovat ehdotonta plussaa matkustellessa sekä pöytä, jonka ääressä saa kirjoitella 🙂

  • Reply sateenmuru March 24, 2017 at 9:26 AM

   Niinpä, hiljaisuus ja pöytä ovat aina plussaa, keittiö etenkin pidemmillä matkoilla!

 • Reply Pirkko / Meriharakka March 23, 2017 at 4:42 PM

  Hotelli ja sen sisustus ei välttämättä ole matkoillamme kovin korkealla, kunhan perusjutut ovat kohdallaan. Tämä oli varmasti hyvä ja siisti, mutta tuo virastotalomaisuus ja sisustuksen niukkuus tekee tästä kyllä lähes kalsean. Toivottavasti en sentään ollut kylmä 🙂

  • Reply sateenmuru March 24, 2017 at 9:26 AM

   Kiitos kommentista, Pirkko! No, kylmyys on katsojan silmissä! ^_^

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana March 23, 2017 at 9:22 PM

  On aina mielenkiintoista, kun pääsee hotelliin/majapaikkaan rakennukseen, mikä on aiemmin toiminut ihan eri tehtävässä. Varsinkin, jos talon vanhaa historiaa on jätetty näkyviin.

  • Reply sateenmuru March 24, 2017 at 9:28 AM

   Niinpä, hauska aina verrata vanhoissa rakennuksissa, kuinka niiden mennyt ja nykyinen tarkoitus kohtaavat. Täällä tuntui, että virastomaisuutta oli tahallaan säilytetty: käytävät ovat yhä suorat ja pitkät, huoneistot napakan toimivat!

 • Reply Tiia(ntai) March 23, 2017 at 9:42 PM

  Jes, minun silmääni miellyttää juuri tuommoinen minimalismi! 🙂 Persoonallisen kuuloinen paikka. Itse kaupungille en kyllä ole koskaan oikein lämmennyt, vaikka enpä toisaalta ole siihen parilla pikavisiitillä kovin syvällisesti tutustunutkaan.

 • Reply sateenmuru March 24, 2017 at 9:31 AM

  Kiitos kommentista, Tiia! Minun makuni on sellainen taipuisa, joskus näpsäkkä minimalismi puhuttaa, joskus ihana romanttisuus. Ja vähän sama minulla Hampurin suhteen: en pikavisiitillä ehtinyt hirveästi lämmitä, mutta kiva oli nähdä edes se mitä ehdin!

 • Reply Heidi/Himomatkaajan Turinoita March 24, 2017 at 12:40 PM

  Olipa yksinkertaisesti sisustettu hotellihuone, hieman olen mielipiteeni kanssa kahden vaiheilla.
  On tosi hyvä, että ottavat vanhoja rakennuksia uuteen käyttöön, ettei aina ensin pureta ja sitten rakenneta joku nykyaikainen hirvitys tilalle. Varsinkin jos edellisessä rakennuksessa ei ole ollut mitään ongelmia.

  • Reply sateenmuru March 25, 2017 at 9:32 AM

   Kiitos kommentista, Heidi! Niin, täällä oli todella pelkistetty sisustus, ei turhia kikkailuja! 🙂

 • Reply Saana | Live now – dream later March 24, 2017 at 3:28 PM

  Onpa viihtyisän näköinen paikka. Aika usein itsekin yritän etsiä jotain vähän idyllisempää majoitusta ketjuhotelleihin verrattuna (paitsi silloin, kun se ketjuhotelli nyt vaan sattuu sisältymään edulliseen äkkilähtötarjoukseen). En olekaan Hampurissa vielä käynyt, tarvii pitää vinkki tallessa tulevaisuuden reissuja ajatellen.

  • Reply sateenmuru March 25, 2017 at 9:34 AM

   Kiitos kommentista, Saana! Niinpä, idyllisten löytöjen tekeminen majoituksen suhteen vaatii aina vähän enemmän aikaa – ja usein rahaakin – mitä ei aina äkkilähtöjen humussa jaksa edes miettiä! 🙂

 • Reply Lotta | Watia.fi March 25, 2017 at 1:25 PM

  Mielenkiintoinen ja persoonallinen majoituskohde jälleen kerran! Hampurissa olen kerran käynyt, tosin tosi kauan aikaa sitten, ja siitä on jäänyt jotenkin tosi hyvä fiilis. Saksaa pitää ehdottomasti lähteä näin aikuisiälläkin kiertämään. Pistetään tää majoitusvinkki korvan taakse. 🙂

  • Reply sateenmuru March 28, 2017 at 8:04 AM

   Kiitos kommentista, Lotta! 🙂 Ilmeisesti Hampurin keskustaan on tullut uutta kivaa (omasta mielestäni ainakin) arkkitehtuuria, joten kannattaa käydä katsomassa, jos muutenkin kaupungista on hyvät muistot!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net March 25, 2017 at 9:16 PM

  Hampurissa on tullut käytyä kertaalleen vain läpikulkumatkalla, mutta tästähän löytyi vallan mainio vinkki jos sieltä on tarvetta alkaa yösijaa etsimään seuraavalla kerralla! Sympaattisen oloinen paikka kerrassaan 🙂

  • Reply sateenmuru March 28, 2017 at 8:05 AM

   Kiitos kommentista Miika & Gia! Suosittelen Apartment040:aa etenkin lasten kanssa reissaaville, vaikutti kätevältä paikalta!

 • Reply Johanna Hulda / Vida de Estrada March 25, 2017 at 9:34 PM

  Jotenkin tosi kaunis kuva tuolta rappukäytävästä! Siinä on tosiaan säilynyt kivasti vanhan postitalon henki. 🙂

  • Reply sateenmuru March 28, 2017 at 8:06 AM

   Kiitos kommentista, Johanna! Juu, minustakin tuo kuva oli tunnelmaltaan yksi onnistuneimmista, joita Apartment040:sta sain napattua. ^_^

 • Reply Terhi / Muru Mou March 26, 2017 at 7:41 AM

  Viihtyisän näköinen huone! Reissu Hampuriin on mietinnässä, mutta se tulisi olemaan sooloreissu joten majoitun varmastikin hostellissa. Mutta kumppanin kanssa yövyn mieluiten tällaisissa kodinomaisissa ja tunnelmallisissa hotelleissa!

 • Reply sateenmuru March 28, 2017 at 8:07 AM

  Kiitos kommentista, Terhi! Niinpä, hostellit on hyviä valintoja soolomatkoille, niin ei välttämättä tarvitse yksin nökötellä jos ei halua. Ja tietty budjetinkin kannalta. ; ) Mutta täällä oli tosiaan kiva puuhastella oman matkakumppanin kanssa – etenkin kun löytyi illaksi ihania leipomoherkkuja teen kanssa, niin välttyi myös kokkaamiselta. 😀

 • Leave a Reply