Espanja

3 kuppia kahvia Barcelonassa

Viimeisimmästä Barcelonan matkastani on ehtinyt vierähtää jo muutama kuukausi, mutta muistan silti kuin eilisen kaikki ne ihanat kahvikupposet…

Seuraa Sateenmurun pikaopas Barcelonan parhaisiin kahviloihin!

Nømad Coffeen sisustuselementtejä.

Nømad Coffeen takatila.

Aurinkoisella säällä Nømad Coffee tarjoaa hämyisän levähdyspaikan.

1Nømad Coffee

Aloitetaan siitä parhaasta, eli omasta suosikistani Nømad Coffeesta.

Syntyperäisenä suomalaisena olen tottunut kulmikkaiden talojen reunustamiin autioihin ja suoraviivaisiin katuihin, joten ei ihme, että ihastuin Barcelonassa rouheaan Ravalin kaupunginosaan. Ravalissa kadut ovat kapeat ja kiemurtelevaiset, pyykki ripustetaan ulos ikkunoiden väliin ja satoja vuosia vanhat julkisivut rapautuvat verkkaisesti ainaisessa auringonpaisteessa. Raval on osa turistien suosimaa Barcelonan vanhaa kaupunkia, eli Ciutat Vellaa, ja läheltä löytyykin monia Barcelonan kuuluja nähtävyyksiä, kuten vaikkapa La Boquerian kauppahalli.

Itse kahvila, yksi Nømadin kolmesta Barcelonan pisteestä, on houkutteleva tila, jota hallitsevat puisten pöytien ja sementtilattian kontrasti. Tiskin ja kahvikoneiden vieressä sijaitsee suurehko pingispöytä, joka toimii yhteisöllisenä pöytänä. Taempaa tilasta löytyy myös yksittäisiä istumapaikkoja. Nømadin kahvi ei ole ikoninen merkki vain Barcelonassa, vaan myös muissa osissa Kataloniaa ja Espanjaa, sillä kahvilan omistaja on kaksinkertainen espanjalainen baristamestari ja Lontoossa oppinsa saanut Jordi Mestre.

Nomad Coffee on täydellinen pysäkki hoitaa elimistön kofeiinitaso tarvittavalle asteelle kuljeskellessa Ravalin ja Ciutat Vellan elämää sykkivillä kaduilla.

www.nomadcoffe.es

Carrer Joaquín Costa

Caravellen simppeli sisätila.

Vatsa kiitti jugurtista ja granolasta kaikkien Espanjassa nauttimieni leivonnaisten jälkeen.

2 Caravelle

Caravelle oli erinomainen aamiaislöytö.

Ja mitä muuta tarvitaan valistuneen kahvilapäätöksen tekemiseen?

No, tietysti myös Caravellen kahvi on erinomaista.

Caravelle sijaitsee vain muutaman kadunkulman päässä tursitirysän maineessa rypevältä Ramblasin kävelykadulta, mutta silti tarpeeksi kaukana, jotta tunnelma kahvilassa on tyylikkään viihtyisä, sanoisinko jopa autenttisen barcelonalainen. Minun lähestulkoon lennosta nappaamani hotelli sattui sijaitsemaan saman kadun varrella kuin Caravelle ja hotelliaamiaisen sijaan päätin nauttia aamiaiseni täällä – enkä ole koskaan ollut onnellisempi skipatessani hotellin aamupalaa!

P.S. Caravellesta saa myös illallista, sekä omaa olutta!

www.caravelle.es

Carrer Pintor Fortuny 31

Granja Petitbo on suosittu: jouduin odottamaan sisäänpääsyä muutaman minuutin.

Kyllä, näet oikein: lettusia suklaakastikkeella!

3 Granja Petitbo

Kolmas kahvilalöytöni oli Granja Petitbo, jonka tunnelma hurmasi minut hetkessä: rustiikit puupöydät, suuri kartta seinällä ja upottava, vanhanaikainen ja nahkainen sohvarykelmä kuin suoraan tutkimusmatkailijan kirjastosta.

Petitbo sijaitsee tyylikkäällä Eixamplen alueella – täällä vallitsee viehättävän elegantti tunnelma olematta kuitenkaan luotaantyötävän mahtipontinen. Eixample oli Barcelonan porvariston nousun kulta-aikojen asuinaluetta, ja nykyään ehdoton turistikohde: täältä löytyy Gaudin Sagrada Familia.

Käytyäni jälleen kerran tarkastamassa kuinka tämän arkkitehtonisen tyylinäytteen rakennustyöt olivat edenneet sitten viime kerran (ei selkeästi havaittavaa edistystä…) päätin kuljeskella hetken päämäärättä Eixamplen kaduilla. Alueelta löytyi suunnaton määrä kahviloita, gourmet baareja ja hienoja ravintoloita. Mutta jos sinulla ei satu olemaan aikaa tai haluja haahuilla Barcelonan kaduilla päämäärättä suosittelen suuntaamaan suoraan Petitbohon, tilaamaan kupin kahvia ja tuoretta appelsiinimehua.

Ja tietysti pinon suklaakastikkeesta kohoavia lettusia…

www.granjapetitbo.com

Passeig Sant Joan 82

Täydellinen kuppi flat whitea Nomad Coffeessa.

Oletko menossa Barcelonaan ja emmit vielä majoituksen suhteen? Tässä pari vinkkiä:

Retrome Urban Retreat (rennon retro hotelli Eixamplen alueella)

Cotton House Hotel (luksusta elämään vanhassa Barcelonan puuvillateollisuuden killan päämajassa)

2 Comments

  • Reply Katja/jumalainenseikkailu April 29, 2017 at 9:09 AM

    En ole menossa Barcelonaan, ainakaan näillä näkymin, enkä juo kahvia. Pakko nämä on silti lukea 🙂

    • Reply sateenmuru May 2, 2017 at 5:49 AM

      Kiitos kommentista, Katja! Haha, kiva että vinkit maittavat vaikkei kahvi niinkään. ; )

    Leave a Reply