Ruoka ja juoma, Suomi

Beans&More, Asemakatu 11, Jyväskylä

Jyväskylä, entinen opiskelukaupunkini, on hurmaava päivämatkakohde Keski-Suomessa. Keskusta-alueelta löytyy kauppoja, ravintoloita ja järvimaisemaa siinä missä pieniä taidegallerioita, antikvariaatteja ja käsityökauppojakin. Yksi viimeisimmistä lisistä Jyväskylän katukuvaan on 100% kasvipohjainen kahvila, kauppa ja lounasravintola Beans&More.

Kahvilan sisustus on pelkistetty, mutta silti viehättävän kotoisa. Ikkunapaikoilta voi tarkkailla Kauppakadulle kulkevaa kansaa, muut sisätilan istumapaikat taas tarjoavat otollisen rauhallisen tilan vaikkapa kirjaan uppoutumiselle kahvinjuonnin ohessa. Beans&Moren omistaa kaksi nuorta yrittäjää, ja tunnelma kahvilassa on rento, mutta asiantunteva: Kysymyksiin saa täsmällisen vastauksen, ja englanniksi jos tarve vaatii. Minun on lähitienoilla olelleillessani piipahdettava Beans&Moreen yhä uudestaan ja uudestaan smoothielle, mutta aina päädyn ottamaan oheen myös jotain muuta pientä naposteltavaa. Seuraavalla kerralla luulen, että vuorossa on vegaaniburgerin testaus…

Syitä käydä:

 1. Kahvila, lounasravintola ja kauppa on houkutteleva paitsi herkkujensa myös tyylinsä ja ilmapiirinsä ansiosta.
 2. Uusi, tervetullut lisä Jyväskylän ja koko Keski-Suomen kahvilatarjontaan. Beans & More tarjoaa alueen asukkaille ja matkalaisille laadukasta kahvia, herkullisia smoothieita, valikoiman makeita herkkuja pienistä suupaloista suurempiin kakkuihin ja piiraisiin sekä erilaisia lounaita joko paikan päällä nautittavaksi tai mukaan otettavaksi.
 3. Kasvipohjainen.
 4. Henkilökohtaisella tasolla iloitsen Beans&Moren vegaanista tarjonnasta, sillä kahvilan ruoat ja juomat ovat niin herkullisia, että jopa ikuinen aisaparini, joka on kotoisin lihaisan ruokakulttuurin Brasiliasta, on saanut Beans&Moresta uuden keskisuomalaisen kantakahvilansa. Joten kiitos, Beans&More, olette tehneet kamppailustamme vegaania elämäntapaa kohti himpun verran helpompaa!

Lisätietoja: www.beansandmore.fi

 

Kuva: Beans&More

 

Kuva: Beans&More

 

Kuva: Beans&More

 

Kuva: Beans&More

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana July 24, 2017 at 6:39 PM

  Jyväskylä on minunkin opiskelukaupunki! Tosin asuminen venähti yli 10 vuodeksi. 🙂 On ollut kiva seurata pois muuttamisen jälkeen, miten kaupunki on hiljalleen saanut persoonallisuutta. Tämäkin kahvila on ihan supersöpö! Onpa kiva mennä taas seuraavan kerran testailemaan uusia paikkoja, tässä on yksi varteenotettava.

  • Reply sateenmuru July 25, 2017 at 7:28 AM

   Ehkä ollaankin sitten Jyväskydän kaduilla joskus törmäilty! ; ) Kaupunki on todellakin muuttunut viimeisten vuosien mittaan: pidin erityisesti – tämän kahvilan lisäksi – uudesta Kauppakadun kävelykatuosuudesta.

  Leave a Reply