Ranska, Ruoka ja juoma

Bobo Bistro, Rue du Commandant André, Cannes

Bobo, bohemian bourgeois (eli boheemi porvarillisuus), heittää matkailijan keskelle rivieralaisinta Rivieraa: keskelle hienostunutta eleganssia, itsetietoista itsevarmuutta, ripauksella välkehtivää luksusta. Sitten heitetään soppaan hyppysellinen boheemisuutta, ja lopputuloksena on täydellinen cannesilainen ravintola: Bobo Bistro.

Oli tyypillisen aurinkoinen lounasaika Cannesissa ja Bobon ulkopöydät oli joko jo käytössä tai varattu etukäteen. Mutta sisätilan leveähkö käytävä, joka oli sisustettu miellyttävän sekalaisella kokoelmalla lamppujen varjostimia, skandinaavisia ja puisia retro-linjoja tarjosi miellyttävän hämyisen kontrastin ulkona hohtavalle auringolle, joten olin hyvilläni kävellessäni pitkän tilan päähän ja istuutuessani vilpoiseen sisätilaan.

Ulkona olisikin ehkä ollut liian kirkas auringonhehku herkille silmilleni!

Ulkona olisikin ehkä ollut liian kirkas auringonhehku herkille silmilleni!

Ruokalista sisälsi niin monia herkulliselta kuulostavia vaihtoehtoja, että valinta oli vaikea. Olin erityisen viehtynyt hyvästä kalavalikoimasta ja päädyinkin lopulta pohdinnoissani ”lohitartariksi” nimitettyyn luomuloheen avokadolla ja bulgurilla. Jopa aisaparini sivuutti lihaisat vaihtoehdot ja valitsi kalaa: paistettua turskaa perunamuusilla, kausivihanneksilla ja pinjansiemenillä. Miellyttävänä yllätyksenä saimme alkuruoaksi ohutpohjaista pitsaa, mikä oli niin maittavaa, että tuskin maltoin pysyä penkilläni odottaessani millainen pääruoka mahtoikaan olla luvassa.

Ruokalista sisälsi vaihtoehtoja aina pastasta kalaan ja lihaan. Pääruoka ja limonadi, jälkiruoka ja kahvi tulivat maksamaan kahdelta 80 euroa.

Ruokalista sisälsi vaihtoehtoja aina pastasta kalaan ja lihaan. Pääruoka ja limonadi, jälkiruoka ja kahvi tulivat maksamaan kahdelta 80 euroa.

Leipä tarjottiin ruskeassa paperipussissa  - ehkä tämä oli se ruokailun boheemi osuus?

Leipä tarjottiin ruskeassa paperipussissa – ehkä tämä oli se ruokailun boheemi osuus?

Mutta (lyhyt) odotus oli todella sen väärti: lohiannokseni oli täydellisesti maustettu ja sekaan oli lorautettu tarpeellinen, annoksen raikastava määrä sitruunamehua. Seasta löytyi myös mukavan kontrastin antavia paahdettuja seesaminsiemeniä. Kokonaisuus oli kevyt ja rucola toi hyvän pippurisen terävyyden annokseen. Bulgur, tai tabouleh, antoi vatsalle mukavan täyden olon kevyen kala-annoksen rinnalla.

Aisaparini turska oli täydellisesti valmistettu, mehukas ja hyvin maustettu: kalan päälle nostettu oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien tahna toi annokseen tarvittavan suolaisuuden olematta liian voimakas peittääkseen kalan kevyet maut.

Pidän siitä tunteesta, kun aterian jälkeen on täysi olo, mutta samalla tietää pysytelleensä terveellisyyden rajoissa – jotta tämän tunteen voi sitten paremmalla omatunnolla täysin tuhota jälkiruokavalinnassa. Valikoima tuotiin näytille hopeatarjottimella ja tarjoilija nimesi kunkin vaihtoehdon. Olimme vain pari päivää aiemmin nauttineet ihan kelvon tiramisun Suomessa: tämä oli aisaparini ensimmäinen tiramisu koskaan, ja vaikka pidinkin sitä ihan onnistuneena yrityksenä, halusin hänen maistavan millainen todella, todella hyvin valmistettu tiramisu voi olla. Tiramisu ei jättänyt toiveitani toteutumatta, ja oli täydellinen malliesimerkki tiramisusta: uskon, että hotkaisimme annoksen parissa sekunnissa. Jätin aisaparini nauttimaan suklaamoussestaan – maistoin vain pari säädyllistä lusikallista.

Kun palasin Cannesin aurinkoisille kaduille, katsahdin taakseni Bobon ulkoterassille: rento rupattelu jatkui, tarjoilijat kaartelivat hymyillen lautasia kannellen pöytien välissä ja aloin jo odottaa seuraavaa reissuani Cannesiin, vain jotta saisin taas oman annokseni boheemia porvarillisuutta.

Bobo on täydellinen cannesilainen lounaspaikka helliä sisäistä boheemisuutta - tai porvarillisuutta. Kukin oman maun mukaan!

Bobo on täydellinen cannesilainen lounaspaikka helliä sisäistä boheemisuutta – tai porvarillisuutta. Kukin oman maun mukaan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply