Ranska, Ruoka ja juoma

Café Largo, 8 Rue Président Favre, Annecy

Kyllähän nämä nykyajan matkailijat, turistit ja kulkijat tunnetaan: aina etsimässä jotain, mitä kuvata sanalla “autenttinen” – aivan kuin tämä sana muuttaisi taianomaisesti kaikki kolutut nähtävyydet arvokkaammiksi, mieleen jäävemmiksi ja, tietysti, paremmin Instagramiin sopiviksi.

En ole tämän parempi. Olen kirjoittanut sivu sivun perään (ja tämän jälkeen vielä vähän lisää) näistä ympäri Eurooppaa löytyvistä nurkkauksista ja sivukaduista, joissa vallitsee ”autenttinen tunnelma”. Otetaan esimerkiksi vaikka tämä kirjoitukseni vanhanaikaisesta kahvilasta lähellä Lontoon Victoria Stationia, tai tämä, kauppahalleistamme kertova tunnelmointi.

Mutta joskus (ei, aina!) etsin myös jotain, jota kuvata sanalla ”globaali”: kahvila, joka myy flat white –kahvejaan ja oheen massiivisia kakkupaloja.

Erityisesti viime aikoina, kun matkani ovat olleet vain lyhyitä pyrähdyksiä niin nummilla, Alpeilla kuin kaupungeissakin, kiidän ympäriinsä hullun lailla mahduttaakseni yhteen matkaan kaksi työelämästäni johtuvaa aktiviteettia: perheyritykseni tukeminen ja oman kirjailijanurani tukeminen. Tämä itse asiassa matkustamisen triplatoiminallisuus (1 liikematka yhdistettynä 2 työmatkaan yhdistettynä 3 itse matkaan) vaatii, ja tämä on lienee sanomattakin selvää, jämäkän annoksen kofeiinia. Ja kun pääkoppani on jo tarpeeksi pyörällä vilkkaissa ravintoloissa käydyistä lounastapaamisista tai vanhan kaupungin sokkeloisten kujien värikkäistä näyistä, kaipaan jotain tuttua, jotain helppoa, jotain, mikä on kaikkialla sama.

Ja tässä kolmannen aallon kahvilat astuvat omaan matkailuuni mukaan – ja ne astuvat mukaan laadukkaan, reilun ja hyvän makuisen kahvin kanssa sekä, kyllä, käytän suosittua sanaa, tarjoamalla ”tunnelmallisen” kahvilaelämyksen.

Huijatakseni itseäni terveellisten elämäntapojen ylläpidosta rajasin massiivisen palan banaanikakkua kuvasta pois.

Huijatakseni itseäni terveellisten elämäntapojen ylläpidosta rajasin massiivisen palan banaanikakkua kuvasta pois. Poissa kuvasta, poissa kalorilaskurista!

Café Largon L:n muotoisen tilan sisustusta. Ulkona oli myös muutama pöytä.

Café Largon L:n muotoisen tilan sisustusta. Ulkona oli myös muutama pöytä.

Ranskan Annecyn Café Largossa on kaikki, mitä kolmannen aallon kahvilalta voi odottaa aina johdoistaan varjottomina riippuvista valaisimista hyvään musiikkiin ja rennon tyylikkääseen asiakaskuntaan. No, kahvilahan on ranskalainen, ja kansakunnalla nyt vaan näyttää olevan homma hanskassa, mitä tulee tyyliin. Kahvila sijaitsee myös kätevästi lähellä juna-asemaa, aivan vanhan kaupungin liepeillä sekä kulman takana Bonlieu Centrestä, missä toimii Annecyn matkatoimisto. ”Kuvankauniille” Annecyjärvelle on myös vain muutaman minuutin kävelymatka.

Bonlieu Centre on myös vuosittaisen animaatiofestivaalin keskus. Rakennus sijaitsee miltei Annecyjärven rannalla.

Bonlieu Centre on myös vuosittaisen animaatiofestivaalin keskus. Rakennus sijaitsee miltei Annecyjärven rannalla.

Tässä vielä kuva mainitusta Annecyjärvestä.

Tässä vielä kuva mainitusta Annecyjärvestä.

Löysin Café Largon ensimmäisenä päivänäni kolmipäiväsen Annecyn vierailun aikana, ja satoi tai paistoi (ja useimmin satoi), palasin kahvilaan joka päivä heidän flat white -kuppostensa ja banaanipähkinäkakkujensa äärelle – yhtenä päivänä vierailin kahdesti. Largossa on myös mittava valikoima erilaisia smoothieta ja viimeisenä päivänäni otin yhden mukaan muutaman kilometrin kävelymatkalle Basilique de la Visitationille. Olin lukenut, että täältä olisi paras näkymä Annecyn kattojen ylle, mutta sanon suoraan: parasta koko ”maisemallisessa patikkaretkessä” oli se, että sain sentään matkan aikana hörppiä smoothieta.

Tämän mielialani pelastaneen smoothien lisäksi maistoin Largossa vain edellä mainittua banaanikakkua, ja vaikka mieleni olisi tehnyt maistella myös muita herkkuja, suuni ei suostunut tilaamaan muuta.

En myöskään hurmoksissani pystynyt kuvaamaan kakkusta.

Minkä vuoksi, luulenpa… että minun on palattava Annecyyn, vielä yhdelle kakkupalalle…

Mielestäni paras näkymä Annecyn kattojen ylle löytyi vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevalta Annecyn linnalta.

Mielestäni paras näkymä Annecyn kattojen ylle löytyi vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevalta Annecyn linnalta.

P.S. Lisää valokuvia Annecysta voi käydä katsomassa aiemmasta kirjoituksestani tässä linkissä!

P.P.S. Ah, tässä kuva banaanikakusta, s’il vous plaît! Nyt ymmärrätte, mitä tarkoitan…

Kiitos Café Largolle kakkusta sekä valokuvasta!

Kiitos Café Largolle kakusta ja valokuvasta! © Café Largo

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply