Espanja, Matkat

Cotton House Hotel, Gran Vía de les Corts Catalanes, Barcelona

Kun astut sisään Cotton House Hoteliin, astut toiseen maailmaan; kiiltävän marmorin, korkeiden kattojen, tumman puun, kirjojen ja kankaiden maailmaan. Viimeisen silauksen tuo ilmassa leijaileva vieno puuvillan tuoksu, joka heittää matkalaisen sadan vuoden takaiseen aikaan; uteliaiden matkalaisten ja tutkimusmatkojen aikaan.

Ja Cotton House Hotel todellakin on oiva lähtöpiste Barcelonan tutkimiselle, sillä kaupungin vauraus kasvoi yhdessä puuvillateollisuuden kanssa. Talo rakennettiin 1800-luvun neoklassiseen tyyliin varakkaan Boadan perheen tarpeisiin. Vuonna 1957 rakennuksen osti puuvillantuottajien kilta killan päämajaksi.

Rakennuksen uudistamisesta killan tarpeisiin vastasi Nicolau Maria Rubio Tudurí. Varakkaan porvarisperheen oleskelutilat muutettiin tuolloin puuvillateollisuuden pohattojen “clubiksi”. Alkuperäisestä rakennuksesta säilytettiin paljon, kuten massiiviset marmoriportaat, mutta myös uusi portaikko lisätiin: rautaiset kierreportaat, jotka nyt komeilevat monen vierailijan Instagram-tilillä! Rubio lisäsi myös rakennukseen sen tunnuksen, puuvillankukan, etuoven yläpuolelle ja aulan lattian marmoripintaan. Nyt sama puuvillankukka on myös Cotton House Hotelin tunnus.

Hitchcockimainen kurkistus Cotton House Hoteliin! Portaat roikkuvat ylimmästä kerroksesta rautakehikon voimin.

Hitchcockmainen kurkistus Cotton House Hoteliin! Portaat roikkuvat ylimmästä kerroksesta rautakehikon voimin.

Yksi Cotton House Hotelin oleskelutiloista ottaa vastaan tulijoita aulan kupeessa.

Yksi Cotton House Hotelin oleskelutiloista ottaa vastaan tulijoita aulan kupeessa.

Cotton House Hotel syntyi vuonna 2015 mittavan saneerauksen jälkeen osaksi Merriott-ketjun arvostettua Autograph Collectionia. Sisustussuunnittelijana toimi Lázaro Rosa-Violan ja hotellin sisustus heijastaa hienosti paitsi rakennuksen myös koko Katalonian historiaa: hienostunut mutta vahva.

Myös huoneet (“Damask”, “Egyptian Cotton”, “Cotton” jne.) jatkavat Barcelonan puuvillaan kietoutuneen menneisyyden viitoittamaa tietä: sisustuksen värimaailma tulee puuvillan väripaletista, eli valkoisesta, mustasta ja seepiasta, ja lakanat on valmistettu mitä hienoimmasta egyptiläisestä, merseroidusta puuvillasta. Lakanoiden tekniset ominaisuudet löytyvät myös hotellin kotisivuilta, mutta minulle riittää tieto siitä, että sänky oli mukavin koskaan kokeilemani ja sai minut tekemään lupauksen tulevaisuuden minälleni: osta samanlainen sänky tulevaisuuden kotiisi.

Puuvillankukka koristaa myös tyynyliinoja. Huone 2 hengelle alkaen 326 euroa.

Puuvillankukka koristaa myös tyynyliinoja. Huone 2 hengelle alkaen 326 euroa.

Saman lupauksen huomasin antavani itselleni myös pesuhuoneen suhteen, tai paremminkin suihkuhuoneen, sillä huoneessa sijaitsee vain kylpyamme ja kattoon asennettu suihku – WC sijaitsee omassa erillisessä huoneessaan. Valkoisen, kiiltäväpintaisen materiaalin vuoraamassa huoneessa Ortigan tuotteita käyttäen nautittu suihku oli jo itsessään luksusta. Sitten vielä kietoutuminen pehmeään kylpytakkiin ja kipuaminen sänkyyn, missä tyynyliinan kosketus oli kuin enkeli oilsi hyväillyt poskeani höyhenellä.

Mutta menen nyt asioiden edelle!

Ennen vuoteeseen vetäytymistä kuljeskelin hotellissa kamerani kanssa, aloittaen kuudennen kerroksen uima-altaalla Barcelonan ylle avautuvia maisemia ihaillen. Sagrada Familian suippotornien kohoaminen kattojen takaa oli ikimuistoinen näky. Tämän jälkeen siirryin istuskelemaan entiseen clubiin, missä tarkkailin pellavaisiin pukuihin pukeutuneita isovanhempia, jotka yrittivät estää lapsenlapsiaan juoksentelemasta liiaksi. Ihmisiä kuljeskeli sisään ja ulos huoneista, moni jäi katselemaan hotellin kiinnostavia yksityiskohtia, ja viereisessä pienemmässä huoneessa, yksinäinen nainen oli uppoutunut kirjaansa.

Lasikaapeista löytyy kanganspakkoja, plydältä vaahtokarkkeja.

Lasikaapeista löytyy kanganspakkoja, plydältä vaahtokarkkeja.

Värimaailmaa säväyttävät turkoosit kohteet: urbaanin elegantit piirteet yhdistyvät vuosisataiseen, porvarilliseen vaurauteen.

Värimaailmaa säväyttävät turkoosit kohteet: urbaanin elegantit piirteet yhdistyvät vuosisataiseen, porvarilliseen vaurauteen.

Sohvat ja nojatuolit kutsuvat istahtamaan hetkeksi, nauttimaan drinkin ja teeskentelemään, että keskityt kirjan lukuun...

Sohvat ja nojatuolit kutsuvat istahtamaan hetkeksi, nauttimaan drinkin ja teeskentelemään, että keskityt kirjan lukuun…

Seuraava aamu valkeni liian nopeasti: olisi haikea heittää hyvästit huoneelleni – ja sängylleni – vain yhden yön jälkeen.

Aamiainen tarjoillaan toisessa kerroksessa, ja aurinkoisena päivänä sen voi nauttia myös terassilla. Buffet-tarjonta on ylenpalttinen: yhdeltä sivupöydältä löytyy erilaisia leipiä ja sämpylöitä, juustoja ja lihoja sekä jugurtteja, myslejä ja hedelmiä. Keskellä salia tarjoilukärriltä löytyy pieniä kakkusia, donitseja, kuppikakkuja ja baaritiskillä voi käydä kokoamassa oman bagelin ja valita mehutarjonnasta. Henkilökunta kuljeskelee pöytien välissä rennon tehokkaina ja kahvi tuodaan pöytäämme nopeasti.

Aamiainen tarjoillaan hotellin ravintolassa, Batuarissa.

Aamiainen tarjoillaan hotellin ravintolassa, Batuarissa.

Batuarin terassi parvekkeeltani nähtyä.

Batuarin terassi parvekkeeltani nähtyä.

Tarjolla esimerkiksi banaani- ja porkkanakakkua, suklaakakkuja, muffeja ja jopa vihreällä teellä höystettyä kakkua.

Tarjolla esimerkiksi banaani- ja porkkanakakkua, suklaakakkuja, muffeja ja jopa vihreällä teellä höystettyä kakkua.

Ja myös niitä terveellisempiä vaihtoehtoja.

Ja myös niitä terveellisempiä vaihtoehtoja.

Batuar on hotellin ravintola ja baari. Kokeile Gossypium Cocktailia, Cotton

Batuar on hotellin ravintola ja baari. Kokeile Gossypium Cocktailia, Cotton House Hotelin nimikkodrinkkiä.

Es

Espanjassa sain uuden pakkomielteen, cortadot. Tässä ilta-cortadoni Cotton House Hotelin Batuarissa.

Hotellin takapiha toimii terassina. Ympärillä levittäytyy normaali barcelonalainen korttelisto.

Hotellin takapiha toimii terassina. Ympärillä levittäytyy barcelonalainen korttelisto.

Kuten huoneessani, uima-altaalla ja clubi-huoneessa, haluaisin jäädä norkoilemaan myös aamiaisen ääreen koko päiväksi. Aurinko paistaa lämpimästi kirkkaansiniseltä taivaalta ja turkoosit ja valkoiset päivänvarjot luovat vihreiden kasvien lomassa miellyttävän värimaailman. Ympärilläni Barcelona on heräämässä ja valmistautumassa uuteen päivään.

Ja nyt myös minä olen valmis Barcelonalle: olen saanut tuntea henkilökohtaisesti palan sen menneestä ja nähnyt vaikuttavan näytteen siitä urbaanista tyylikkyydestä, johon se pystyy nyt.

Nautinnollista matkaa Barcelonaan ja Cotton House Hoteliin!

Nautinnollista matkaa Barcelonaan ja Cotton House Hoteliin!

P.S. Kiitän Cotton House Hotelia mahdollisuudesta tunnelmalliseen vierailuun historiallisessa rakennuksessa. Cotton House Hotel onkin osa Sateenmurun historiallisten hotellien sarjaa. Yhteistyö ei vaikuta kirjoituksen sisältöön, sillä valitsen sarjaani vain kulttuurisesti ja/tai historiallisesti merkittäviä kohteita, joiden uskon takaavan inspiroivia hetkiä myös lukijoideni matkoilla. Perinteikkäät hotellit ovat osa eurooppalaisen matkailun historiaa, ja tätä perinnettä toivon kirjoituksillani tukevan. Hyvää matkaa siis, Sateenmurun lukija, Cotton House Hoteliin!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas October 10, 2016 at 5:48 AM

  Hulppean näköinen paikka, mutta hulppea on hintakin. Tässä hotellissa voitaisiin kuvata hyvin joku Nicholas Sparksin kirjoihin pohjautuva elokuva niin, että sisäkohtaukset kuvattaisiin täällä ja ulkokohtaukset niin, että hotelli näyttäisi sijaitsevan idyllisen, hiljaisen järven rannalla jossain päin Amerikkaa. 😀

  • Reply sateenmuru October 10, 2016 at 6:59 AM

   Kiitos kommentista, Venla! Cotton House oli todellakin täyttä 5 tähden hulppeutta. Hehe, en ole herra Sparksia lukenut, mutta kuvauksesi kuulostaa tunnelmalliselta. 🙂

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog October 10, 2016 at 6:58 AM

  Ihana, ihana, ihana!!! Muistinko jo sanoa, että ihana! 😀

  Tämä edustaa juuri niitä hotelleja, joita rrrrakastan: laatua, historian havinaa ja esteettisesti kaunista, tyyliltään tämä on sellainen, jossa olen kuin kotonani!

  Jo yksistään tämä hotelli riittää syyksi matkustaa Barcelonaan, ja mitä hintaa kurkistin, näyttää se korreloivan hyvin laadun kanssa! Kiitos aivan loistavasta hotellivinkistä, tämä menee ehdottomasti tulevien matkakokemuksien listalle!

 • Reply sateenmuru October 10, 2016 at 7:14 AM

  Oih, kiva kuula, Mia! Minustakin hinta vastaa mitä erinomaisemmin laatua – sillä hotellista tosiaan löytyy estetiikkaa, kattoterassia, kuntosalia ja ravintolaa jne. Ja se tuoksu ilmassa, yhdistän sen tästä lähtien aina Cotton Housen eleganttiin tyyliin ja puuvillan tuoksuiseen historiaan. Ilmoittele, jos joskus päädyt Cotton Houseen, olisi kuva kuulla myös sinun kokemuksia!

 • Reply Meidän matkassa / Monna October 10, 2016 at 5:59 PM

  No joo-o kyllä miksei tuollaisessa haluaisi yöpyä! 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään taas October 11, 2016 at 1:34 PM

  Näyttääpä kyllä hyvältä! Tyyli on jotenkin tosi hienostunut, mutta silti viihtyisä.

  • Reply sateenmuru October 14, 2016 at 7:35 AM

   Kiitos kommenteista, Monna ja Teija! Niinpä, voisin kyllä mennä uudestaankin. 🙂

 • Reply Anna | Muuttolintu.com October 12, 2016 at 1:07 AM

  Upean paikan oot taas löytänyt, tuolla jos jossain saisi varmasti mukavat unet! Ihania yksityiskohtia niin kuin vaikka nuo vaahtokarkit. Ja kierreportaat on kieltämättä oikein Instagrammattavat!

  • Reply sateenmuru October 14, 2016 at 7:36 AM

   Kiitos kommentista, Anna! Unet kyllä maittoivat, joskin nukkumista halusi kyllä venyttää mahdollisimman myöhäälle, jotta ehtisi enemmän nauttia hotellista! 🙂

 • Reply Miraorvokki/Pöndekengissä October 13, 2016 at 7:20 AM

  Tämä paikka (jälleen kerran) vaikuttaa aivan täydelliseltä! Haluaisin ehdottomasti testata tätä majoitusta – näyttää niin kotoisalta ja silti niin luksukselta! Kokonaisuus näyttää todella hyvältä ja hallitulta, onpas hyvän näköistä naposteltavaakin 🙂

 • Reply sateenmuru October 14, 2016 at 7:37 AM

  Kiitos kommentista, Miraorvokki! Hyvä sana, “hallittu” kokonaisuus. Sitä se tosiaan oli!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta October 14, 2016 at 5:08 PM

  Tän sun postaussarjan hotellit on toinen toistaan ihanampia. Tää vaikuttaa lähes täydelliseltä Barcelonan hotellilta! Allas tietty kruunaa kaiken, niitäkään kun ei jokaisella hotellilla Barcelonassa todellakaan ole. Ja todella onnistuneita kuvia olet muuten saanut, ovat visuaalisesti hyviä mutta samalla antavat kattavan kuvan paikasta.

  • Reply sateenmuru October 16, 2016 at 8:50 AM

   Kiitos paljon kommentista, Meri! Teen paljon taustatyötä oikeanlaisten hotellien löytämiseksi, joten kiva kuulla, että se kannattaa. 🙂

 • Reply Anna | Tämä matka October 14, 2016 at 6:13 PM

  Mä olen lakana “hullu”. Liinavaatekaapissa on varsin edustava kokoelma kunnon puuvillaa ja pellavaa. Vanhimmat ovat isoäidiltäni ja todellakin… Laatu kestää aikaa ja käyttöä.

  Olen myös mattohullu ja käsintehtyjä mattoja on kertynyt ihan liikaa. Samoin erilaisia seinävaatteita on IHAN liikaa. Sinällään jännää, sillä vaatteissa taas suosin ihan H&M ja Kappaahl merkkejä.

 • Reply Lotta | Watia.fi October 15, 2016 at 3:52 AM

  Oo, suloinen paikka jälleen kerran! Mistä sä löydätkin nää upeet paikat. Onks sulla joku lista, mitä käyt järjestään läpi? Aamiaiseksi vihreäteekakkua ja supermehuja? Oon myyty!

  • Reply sateenmuru October 16, 2016 at 8:54 AM

   Kiitos paljon, Lotta! ^_^ Ah, kun olisikin joku lista – tosiasiassa vietän päiviä netin äärellä ja näitä paikkoja etsien. Toivottavasti tulevaisuudessa Sateenmurun hotellilista säästää lukijoiden aikaa ihanien löytöjen teossa!

 • Reply Tanja / Tanjan matkassa October 15, 2016 at 10:19 PM

  Onpas päheä hotelli ja makean näköinen allasalue. Mä oon yksin reissatessa laittanut maksimihinnaksi parisataa per yö joten tää hotelli menee reilusti mun budjetin yli. Eri juttu olis jos olis seuraa mukana 😀

 • Reply sateenmuru October 16, 2016 at 8:56 AM

  Kiitos kommentista, Tanja! Cotton Housessa voi toki käydä syömässä tai drinkeilläkin, ja tunnelmoida siinä samalla. Altaallakin oli ainakin hinnasto pieneen purtavaan! Itse olin jo aivan myyty ennen hotellihuoneeseen astumista. 🙂

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar October 16, 2016 at 5:35 PM

  Kaunis hotelli, jossa selkeästikin yhdistyy urbaani tyylikkyys ja ajaton eleganssi. Barcelonassa en ole koskaan yöpynyt niin sanotussa oikeassa hotellissa, aina olen ollut hostelleissa, huoneistohotelleissa ja omassa vuokrakodissa. Ehkä joskus voisi tällaista hienostuneempaakin vaihtoehtoa kokeilla tuossa rakkaassa kaupungissa.

 • Reply Missis L / Reissussa oon ja kehtaan sanua October 16, 2016 at 7:03 PM

  Aivan ihana!! En tiennyt, että minussa asuu pieni luksusmatkailija, tämmöiseen voisi kyllä panostaa, ainakin yhdeksi yöksi :-).

 • Leave a Reply