Englanti, Ruoka ja juoma

Espresso Kitchen, 69 Commercial Road, Bournemouth

Jossain vaiheessa matkaa nähtävyyksissä vierailu ja maisemien ihailu oli muuttunut minuuttiaikataulun arvioimiseksi. Lontoota ympäröivä kehätie M25 oli vaihtunut eteläiseen Englantiin laskeutuvaksi M3:ksi ja tämä puolestaan pian maaseudun kumpuilevia, lampaiden täplittämiä peltomaisemia halkovaksi A303:ksi. Mutta aikaa ei ollut hukattavissa, sillä sitä oli vähän, ja nähtävää paljon: lampaat saivat jäädä mutustelemaan lyhyttä nurmeaan rauhassa.

Päivän projektina oli päästä Stonehengen kautta Bournemouthiin ja Durdle Doorille.

Päivän projektina oli päästä Stonehengen kautta Bournemouthiin ja Durdle Doorille.

Vasta kun Bournemouthissa tajusin, että minuuttien laskeminen alkoi vaikuttaa suoritukseeni sukulaisryhmäni matkaoppaana, oli aika hiljentyä hetkeksi ja yrittää antaa tuntien valua omalla painollaan. Mutta tämän seesteisen olotilan saavuttamiseksi tarvitsin oman pienen tauon – omaan aikaani nautittuna.

Tarvitsin kahvitauon.

Tauko. Vain kahvi puuttui.

Tauko. Vain kahvi puuttui.

Jätin sukulaiseni nauttimaan reilun puolen tunnin vapaudestaan Bournemouthin rannalle kivutessani itse kriisissä kuin kriisissä rauhallisena pysyvän ikuisen aisaparini kanssa rantatörmälle, mistä matka jatkui kohti Bournemouthin keskustaa.

Bournemouth on tunnettu rantalomakohde Englannissa, ja vaikka en olekaan rannalla viihtyvää ihmistyyppiä, alueella oli oma viehätyksensä näin huhtikuisena ja aurinkoisena päivänä mini-tivoleineen, vanhoine laitureineen ja aurinkoon kirmailemaan päässein kalvakoine engelsmanneineen. Tämän kaiken jätin kuitenkin pian taakseni maistaakseni kahvia Bournemouthin keskustassa sijaitsevassa Espresso Kitchenissä, jota minulle oli suositeltu kaupungin parhaana kahvilana.

Persoonallinen, rantakaupunkiin soveltuva kahvilista Espresso Kitchenissa.

Persoonallinen, rantakaupunkiin soveltuva kahvilista Espresso Kitchenissa.

Espresso Kitchen Bournemouthissa.

Espresso Kitchen Bournemouthissa.

Bournemouthin pääkatu ei tehnyt vaikutusta: se oli tyypillinen suurehkon englantilaisen tai irlantilaisen pääkadun kaltainen ketjuliikkeiden reunustama kolho tila. Tämän vastakohtana puolestaan Espresso Kitchenin pienehkö, punaisen puun, kahvin ja kahvikoneiden, kakkupalojen sekä liitutaulun ja jouluvalojen koristama huone miellytti Sateenmurun valtateiden koventamaa sielua suunnattomasti.

Kahvilistalta löytyi kahta eri tyyppiä: nämä löytyvät hyvin esillä myös kahvilan nettisivuilta. Valikoin etiopialaisen, suklaan ja maltaan makuja sisältävän kahvin ja aisaparini talon pavun, eli Kolumbian marjaisen ja ruusunmarjaisen variaation.

Kakkupaloille ei valitettavasti ollut aikaa.

Kakkupaloille ei valitettavasti ollut aikaa.

Kahvia, kahvia ja inkivääriolutta.

Kahvia, kahvia ja inkivääriolutta.

En pystynyt kuitenkaan täysin unohtamaan matkaoppaan tehtäviä, ja italialaisen barista-neidon työskennellessä erehdyin kysymään tarkempia ohjeita Durdle Doorin rantakallioille Jurassic Coastin taa. Pari lausetta mumistuaan tyttö totesi ystävällisesti, että hänen oli nyt keskityttävä kahvin lämpötilan hallintaan. Ah! Kahviani todella vaalittiin täällä, sieluni hymisi mielissään. Ja baristan työskennellessä sain vartin vastauksen tiskin vierellä istuvalta nuorisojoukolta. Bournemouth vaikutti sekä iloiselta että ystävälliseltä englantilaiskaupungilta.

Etiopialaisessa hennapensasmetsikössä kasvaneiden kahvipapujen maku oli vienon tasapainoinen ja hedelmäinen, täydellinen kuumalle kevätpäivälle Bournemouthissa. Ehdimme kävellä kauniin puiston läpi kahvejamme hörppien, ja sitten takaisin parkkipaikalle, missä seurue jo odottikin seuraavaan kohteeseen siirtymistä.

Bournemouthin rannan tivolialueelta.

Bournemouthin rannan tivolialueelta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply