Pohjois-Irlanti

Established Coffee, 54 Hill Street, Belfast

Kaksi vuotta aukeamisensa jälkeen Established Coffee on, no, etabloinut asemansa Belfastin kahvilamaailmassa.

Mikä saa minut miettimään, mikäli tämä kolmannen aallon kahvila nimettiin näin meitä ideaköyhiä kahvikirjoittajia varten…?

Established Coffee sijaitsee vaatimattoman näköisessä toimistorakennusta muistuttavassa punatiilirakennuksessa alueella, joka käsittääkseni on tämän päivän Belfastin trendikäs pubien ja ravintoloiden keskittymä, Cathedral Quarter. Tällä Belfastin vierailullani en todistanut tämän kulinaristisen kortteliston elinvoimaisuutta, sillä kaupungin poliisi oli sulkenut keskusta-alueen valmiina tukahduttamaan pienimmätkin kahnaukset, joita vuoden 1916 Dublinin pääsiäiskapinan juhlinta saattaisi pohjoisen pääkaupungissa aiheuttaa. Voih, Belfast.

Levollinen ja pelkistetty tyyli on saavutettu ilman feng shuita.

Levollinen ja pelkistetty tyyli on saavutettu ilman feng shuita.

Suhtaudun nykyään varauksella tähän kaupunkiin, johon kerran rakastuin: sen särmikäs urbaanius ja yliopistokaupungin tuntu ja sen eloisa tunnelma eräänä lauantai-iltana hurmasivat minut tyystin. Sitten, seuraavalla vierailullani iski arki: Orange Paradena tunnetut protestantismin voittoa katolilaisuudesta uhoavat marssit, metrien korkuiset kokot, julkinen juopottelu ja hylätty keskusta näyttivät kaupungin rumat puolet. Olin hämmentynyt ja siirryin seuraavaan matkakohteeseeni niin pian kuin mahdollista.

Nyt olen jälleen Belfastissa, enkä vieläkään oikein pysty päättämään, onko suhteeni enemmän vihan vai rakkauden kantilla.

Kaksi kuppia kahvia, kiitos!

Kaksi kuppia kahvia, kiitos!

Mutta siitä olen varma, että hyvää kahvia täältä saa. Ja kahvin ohella kaiken muunkin, mitä elämykseen kuuluu: hyllyt täynnä kahviesineitä, tiski pullollaan herkullisia leivoksia, asiantunteva henkilökunta ja lahjakas barista. Seinien kokoiset ikkunat antavat kauniin valon betonilattioille ja keskeltä avaraa tilaa löytyy suuri puinen pöytä. Ja vaikka koko Belfastin keskusta oli suljettu niiksi muutamaksi tunniksi, jotka kaupungissa vietin, Established Coffeen ilmapiiri oli kuin missä tahansa kolmannen aallon kahvilassa, missä tahansa päin maailmaa: rauhallinen, ilmava, rento ja välillä vilkkaan räväkkä. Ihmiset jutustelivat vilkkaasti tai työskentelivät tietokoneillaan – jopa poliisit piipahtivat kofeiiniannoksilleen, mikä sai heidät vaikuttamaan ystävällisemmiltä kuin aiemmin heidän seisoessaan jykevien poliisiautojensa vieressä.

Kaiken kaikkiaan, sunnuntaiaamu Belfastissa oli aurinkoinen, kahvi maukasta ja pieni raparperitartlettini herkullinen: Established Coffee sai minut ihastumaan Belfastiin jälleen kerran.

Ja toivon, että tämä on Belfastin tulevaisuus: muodikkaan kaupunkimainen ja tyylikäs lämpimällä vastaanotolla ja herkullisilla kahvikupeilla höystettynä. Aika näyttää.

Täydellinen yhdistelmä 3FE:n kahvia ja raparperipiirakkaa. Huom! Kahviseikkailujani voi seurata tarkemmin myös Instagramissa: crumbs_of_coffee!

Täydellinen yhdistelmä 3FE:n kahvia ja raparperipiirakkaa. Huom! Kahviseikkailujani voi seurata tarkemmin myös Instagramissa: crumbs_of_coffee!

No Comments

Leave a Reply