Lontoo, Ruoka ja juoma

Franco Manca, Brixton Village, Unit 4, Market Row

Kuten viime aikoina olen kirjoittanut, Brixtoniin kotiutuminen on sujunut varsin sutjakasti. Tässä ovat auttaneet niin läheltä löytyvät kirjasto ja kirjakauppa kuin kahvilat ja ravintolatkin, joista yksi parhaimmista on Brixton Villagen Franco Manca.

Brixton Village on kauppahalli, jonka kaupungin parhaasta, mieltä ylentävästä hampurilaispaikasta Honest Burgerista olen kirjoittanut täällä, ja somasta kahvilasta, Rosie’sta täällä. Mutta tämä kauppahalli ei ole ihan mikä tahansa kahden kulkuväylän kauppahalli, vaan kujien ja käytävien sokkelo, jonka pohjapiirustusta en vieläkään täydellisesti hallitse. Kuljenkin yleensä sokkona sinne, minne vatsa ohjaa.

Brixton Villagen jokainen ravintola näyttää mielenkiintoiselta. Yhdestä löytyy myös Marimekko-tapetti!

Brixton Villagen jokainen ravintola näyttää mielenkiintoiselta. Yhdestä löytyy myös Marimekko-tapetti!

Ja liian usein se on viime aikoina minut ohjannut Franco Mancan hapantaikinapitsojen äärelle.

Ravintola sijaitsee yhden kauppahallin kujan, Market Row’n päässä ja levittäytyy sen molemmin puolin: toisella puolella sijaitsevat avoin keittiö ja muutama pieni pöytä, toisella puolella suuret yhteisölliset pöydät. Paljon istumatilaa löytyy myös ulkoa keinolämmön punaisen hehkun alta.

Franco Mancan ruokalista sisältää kuusi pitsavaihtoehtoa, ja omaksi suosikikseni on kohonnut numero 2, joka sisältää tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa. Lisäpotkuksi pyydän usein ekstrana valkosipulia, joskin pöydistä löytyy myös kaksi hyvää maustettua oliiviöljyä: toinen valkosipulinen ja toinen tulinen (erittäin tulinen) chili. Hintaa tällä pitsalla on 5,90 puntaa, ja kalleinkin pitsa maksaa vain 6,95 puntaa. Saa siis tehdä paljon töitä, että kahden seurueen ruokalaskun hinta juomineen kohoaisi edes lähelle 30 puntaa. Huomautan tässä, että kävin erittäin epämiellyttävällä salaattiannoksella mieheni kanssa Marylebonen Gettissä, jossa omalle mauttomalle jääsalaatti-, (raaka) avokado-, kurkku- ja lohisalaatilleni sekä mieheni pitsalle (joka ei yltänyt Franco Mancan tasolle ja jäi puoliksi syömättä) sekä parille viinilasille tuli hulppeasti hintaa lähes kolminkertainen summa Franco Mancan kestitykseen verrattuna. Mutta tästä kokemuksesta opin varmasti sen, että älä syö italialaisessa ravintolassa, jossa osa ei-italialaisesta henkilökunnasta puhuu englantia italialaisittain ääntäen. Opin myös, että älä koskaan tilaa salaattia, mikäli tarjolla on pitsaa.

Menee varmasti tovi, että uskallan astua muihin kuin Franco Mancan pitserioihin Lontoossa. Mutta ei hätää, Franco Manca on levittänyt hiivaiset lonkeronsa ympäri kaupunkia yli kymmeneen eri pisteeseen. Suosittelen!

London Pilsner sopii mitä erinomaisimmin pitsapalan painikkeeksi!

London Pilsner sopii mitä erinomaisimmin pitsapalan painikkeeksi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply