Lontoo, Ruoka ja juoma

Homeslice Pizza, 13 Neal’s Yard, Covent Garden

Lontoon paras pitsa löytyy värikkäältä, hippisävytteiseltä aukiolta piilossa keskellä Covent Gardenia.

Kuten Sateenmurun lukijat ovat huomanneet, kirjoitustahtini ei ole heilahdellut tyypilliseen tapaansa viime aikoina, vaan paremminkin pysynyt tasaisen matalana. Syitä tähän on monia, joista päällimmäisin kiire. Kiire on minulle jokseenkin vieras käsite (olen Savosta, missä aika soljuu hitaan rytmikkäästi teit mitä tahansa), joten yritän olla ajattelematta sitä liiaksi: fiddle-dee-dee, juon nyt kupin teetä ja kerron teille mistä saa Lontoon parasta pitsaa. Ensi viikolla, mökillä Suomessa, alan luetella syitä kiireelle!

Pidemmittä puheitta, esittelyssä Covent Gardenin Neal’s Yard ja Neal’s Yardin Homeslice!

Neal's Yardille pääsee joko Monmouth Streetiltä tai Shorts Gardensilta. Tämä pieni sivukuja on Shorts Gardensin sisäänkäynti.

Neal’s Yardille pääsee joko Monmouth Streetiltä tai Shorts Gardensilta. Tämä pieni sivukuja on Shorts Gardensin sisäänkäynti.

Ja tämä värikäs näkymä aukeni varjoisan sivukujan päädystä!

Ja tämä värikäs näkymä aukeni varjoisan sivukujan päädystä!

Tiesin, että Neal’s Yardilla oli hippiyhteytensä, mutta silti pienen aukion ympäriltä kohoavien talojen 1960-70-lukujen psykedeellinen sävytys yllätti. Kaupoissa myytiin luontaistuotteita, hierontoja, orgaanista kahvia, luomuruokaa. Aukiolla kävi railakas puheensorina, ja paikalta löytyi varmasti lisäkseni myös pari muuta skandinaavia italialaisten, japanilaisten ja lontoolaisten seasta.

Homeslice aloitti puu-uunipitsojensa myynnin tienvarsikojusta, mutta on sittemmin laajentanut jo kahteen pysyvään pisteeseen Lontoossa. Neal's Yardin pitseria oli täysi ja pöytää olisi joutunut odottamaan vähintään puolituntisen.

Homeslice aloitti puu-uunipitsojensa myynnin tienvarsikojusta itälontoolaisen panimon kupeessa, mutta avasi suosionsa siivittämänä Neal’s Yardin pitseriansa muutama vuosi sitten. Vierailuni aikana pitseria oli täysi ja pöytää olisi joutunut odottamaan vähintään puolituntisen.

Odotusaika Homeslicen pitserian pöytään oli liian pitkä, joten päätimme tilata pitsan mukaan ja nauttia sen Neal's Yardin pienellä piazzalla. Täytyy sanoa, että tämä oli yksi ihastuttavimmista pitsanodotushetkistäni missään.

Koska odotusaika Homeslicen pitserian pöytään oli liian pitkä, minä ja aisaparini päätimme tilata pitsan mukaan ja nauttia sen Neal’s Yardin pienellä piazzalla ihmisvilinästä nauttien. Täytyy sanoa, että harvoin olen nauttinut ruokani odottamisesta niin paljon kuin tässä puiden katveessa pitsaa odotellessa.

Ja se pitsa! Se oli massiiviinen! Tarjoilija arvioi nälkämme perusteella, että meidän kannattaisi jakaa yksi pitsa kahdelle, ennemmin kuin tyytyä pitsapalaan. Pitsapalanen maksaa Homeslicessa 4 puntaa, iso pitsa 20 puntaa. Tällä täyttyi kahden nälkäisen aikuisen vatsat, ja vähän jäi vielä ylikin. Lontoon paras pitsa oli löytynyt.

Ja se pitsa! Se oli massiiviinen! Tarjoilija arvioi nälkämme perusteella, että meidän kannattaisi jakaa yksi pitsa kahdelle, ennemmin kuin tyytyä pitsapalaan. Pitsapalanen maksaa Homeslicessa 4 puntaa, iso pitsa 20 puntaa. Tällä täyttyi kahden nälkäisen aikuisen vatsat, ja vähän jäi vielä ylikin. Lontoon paras pitsa oli löytynyt.

Mitä: Homeslice pitsa on suosittu lontoolaispitseria, joka myy puu-uunissa valmistettuja yksinkertaisia, mutta herkullisia pitsojaan joko paloittain tai kokonaisina pitsoina. Palanen maksaa 4 puntaa, kokonainen pitsa 20 puntaa – yksin pitsansa nauttivalle kokonainen jättipitsa on aikamoinen uroteko, mutta syötävissä!

Missä: Homeslice sijaitsee piilotetulla piazzalla Covent Gardenin ja Sohon rajamailla. Värikkäällä pienellä aukiolla on aivan erilainen tunnelma kuin ympäröivällä teatterimaailman valoissa kylpevällä Covent Gardenin alueella. 1600- ja 1700-luvuilta lähtien paikka oli erityisesti rottien suosiossa, mutta 1960-luvulta lähtien aukio alkoi olla trendikkäiden hippien suosima, ja sittemmin siitä on tullut myös hipsterikohde.

Milloin: Homeslice pitseria on auki maanantaista lauantaihin kello 12-23 ja sunnuntaisin kello 12-22. Ravintola on tilava, mutta etenkin viikonloppuisin usein täysi.

Neal's Yardilla on majaillut ja tehnyt elokuviaan esimerkiksi sellainen ryhmä kuin Monty Python - mikä sopi kuvaan erinomaisesti.

Neal’s Yardilla on majaillut ja tehnyt elokuviaan esimerkiksi sellainen ryhmä kuin Monty Python – mikä sopi kuvaan erinomaisesti.

P.S. Lontoon toiseksi parhaasta pitseriasta, Franco Mancasta, voit lukea tästä linkistä!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply sarrrri July 26, 2015 at 10:41 AM

    Mulle heti tuo pizza! Ja koko tuo hippialue näyttää tosi kiehtovalta, mä tosin luultavasti shoppailisin kaikki liikenevät rahani noissa luontaistuotekaupoissa ja olisin sen jälkeen pulassa…. 😀

  • Reply sateenmuru July 26, 2015 at 6:17 PM

    Oli maittava pitsa, ja varmasti hyvä paikka päästä rahoistaan eroon luonnollisesti! ^_^

  • Leave a Reply