Espanja, Matkat

Hotel Aigua Blava, Begur, Costa Brava

Laskeutuessani alas Begurin keskiaikaisesta kylästä kohti Costa Bravan merenrantaa minut valtaa tunne, että olen saapumassa ainutlaatuiseen paikkaan. Ja sitten, muutaman mutkan ja komean maiseman hengästyttämänä, näen sen: Kyltti, joka ilmoittaa minun saapuneen perille. Hotel Aigua Blava. Välimerellinen keidas, joka pitelee ylellisesti puoliaan merentantakallioiden karuutta vastaan.

Kun Hotel Aigua Blavaa lähestyy sen portilta, korkeat puut piilottavat taakseen hotellin todellisen suuruuden. Merenrannalta nähtynä taas ymmärtää, että kyseessä on suurehko hotelli – Aigua Blavassa on 85 huonetta. Tästä huolimatta hotellissa vallitsee viehättävä, rakkaudella hoidetun bisneksen tuntu: Hotel Aigua Blavaa johtaa sama suku jo neljännessä sukupolvessa.

Hotellin perusti Clara Capellà, “La Clareta”, vuonna 1934 soveliaasti nimetylle maapalstalle, Finca El Paradíselle. Vävynsä Ventura Sabaterin avulla Capellà muunti Clareta Hostalinsa Hotel Aigua Blavaksi, joka nyt on edessämme.

Sisäänkäynniltä laskeudutaan vielä jalan hotellin viertä pitkin sen päärakennukselle ja vastaanottoaulaan,

Sisäänkäynniltä laskeudutaan jalan hotellin viertä pitkin sen päärakennukselle ja vastaanottoaulaan.

Korkeat havupuut varjostavat matkaa hotellilta uima-altaalle.

Korkeat havupuut varjostavat matkaa hotellilta uima-altaalle.

Nykyään Costa Bravalla on monenlaisia mielleyhtymiä hehkeistä vierailijoista, kuten Elizabeth Taylorista, Orson Wellsista, Salvador Dalísta ja Penelope Cruzista, vähemmän hehkeisiin, aurinkoa  ja illanviettoa palvoviin turistilaumoihin. Meille historiasta kiinnostuneille matkalaisille yksi sykähdyttävin piirre Hotel Aigua Blavassa on se, että itse termi ‘Costa Brava’ syntyi täällä, Clara Capellàn hotellissa. Termi esiintyi ensikertaa katalonialaisessa sanomalehdessä vuonna 1908 ja viittasi Katalonian alueeseen aina Toderan kylästä Ranskan rajalle asti: “…in one of our excursions, we were in Begur, in the property named Paradis, that our friend Mr. Ventura Sabater had on the cove of Fornells during the conversation the coast was named the  Costa Brava

Niinpä olen erityisen iloinen laskeutuessani Begurista kohti Hotel Aigua Blavaa, missä minut ottaa  vastaan hymyilevä henkilökunta. Nuori Manuel johdattaa minut ja seuralaiseni huoneeseeni, avaa oven havaittavan ammattiylpeyden vallassa, päästää meidät sisään ja sitten harppoo ohitsemme parvekkeen peittävien verhojen luo: pienellä eleellä hän avaa verhot, astuu syrjään ja hymyilee.

Ko

Voisin viettää koko vierailuni ajan parvekkeellani maisemia tarkkaillen. Mutta toisaalta, pieniä poukamia piilottelevat merenrantakalliot houkuttelevat myös.

Näkymä on mykistävä. Kun astuu auringon lämmittämälle parvekkeelle, näkee ensin punatiiliset katot, sitten kymmeniä pieniä paatteja keinumassa Välimeren keveillä aalloilla, eristäytyneen lahdenpoukaman, jossa nuori pari lepäilee pienen vauvan kanssa, ja sitten Välimeren horisontin, joka on lähes yhtä kirkkaansininen kuin taivas itse.

Hotellihuone on sisustettu kevein valkean, sinisen ja harmaan sävyin. Nurkassa sijaitsee pieni istumaryhmä kahvipöytineen ja sänkyä vastapäätä sijaitsee kirjoituspöytä. Kylpyhuoneen erottaa muusta tilasta suuri ikkuna, jota osin peittää peili. Yksityisyyttä kaivatessa voi ikkunan eteen vetää verhon. Pyyhkeet ovat sitä mitä pitääkin, eli suuria ja pehmoisia, ja saippuat raikkaalta tuoksuvaa L’Occitanea.

The room is light and airy.

Hotellihuoneet ovat vaaleansävyisiä ja ilmavia. Yö 4 tähden hotellissa maksaa n. 170 eurosta ylöpäin.

Bathroom is filled with natural light also due to the big window giving to the bedroom.

Kylpyhuonekin kylpee luonnonvalossa makuuhuoneeseen ja parvekkeelle antavan ikkunan ansiosta.

Hotel Aigua Blava has a tennis court, swimming pool, bar, a lounge area and a restaurant with indoors and outdoors seating.

Hotel Aigua Blavaan kuuluu ravintola terasseineen, baari, oleskelutilat, uima-allas, tenniskenttä ja pieni ranta.

All the premises are well-kept and separated by bushes and tall trees, creating an atmosphere of secludedness.

Tilat ovat hyvin hoidetut ja ymäröivä kasvillisuus erottelee hotellin eri tiloja toisistaan.

Near Aigua Blava, you can find more porpular, crowded beaches and secluded, romantic ones.

Aigua Blavan lähistöltä löytyy niin suosittuja rantoja kuin romanttisia pikkupoukamiakin.

Ihailtuani maisemaa ja ympäröivän Costa Bravan komeutta lähden ulos, 30 asteen kuumuuteen. Meri ja aurinko tuntuvat pehmentävän jokaisen äänen; haarukoiden kilahtelun kun illallispöytiä katetaan, pienet naurunremahdukset, tuolien raavinnan lattialaattoja vasten; kaikki tuntuu olevan kiedottu pehmeään ja utuiseen harsoon.

Costa Bravan rantakallioita ja -poukamia tutkittuani palaan illalliselle Aigua Blavaan. Alkuun olemme  miltei ainoat vieraat, mutta ennen yhdeksää pöydät alkavat täyttyä. Kynttilät sytytetään, ja aurinko on valmis laskemaan. Maittavan katalonialaisen illallisen huipentuma olivat Crêpes Suzettemme, joita meille suositteli tarjoilija Antonio – lettusten maukkauden syntymistä kuvaavan pikaisen sarjakuvan avustamana.

The restaurant with a view: perfect spot for a delicious, romantic meal! I had my pre-anniversary dinner here, and could not have asked for more.

Ravintola näkymällä!

Vatsa täytenä, henkilökunnan huolehtimana ja viihdyttämänä sekä mieli tulvillaan Aigua Blavaa ympäröiviä kauniita maisemia, kömmin vuoteeseeni ja lasken pääni ilahduttavan kuohkealle tyynylle. Kotisivuillaan Hotel Aigua Blava ilmoittaa, että moni asiakas palaa heidän hotelliinsa vuosi vuoden perään. Ja uskon: ennen kuin ehdin nukahtaa, alan jo uneksia paluustani Costa Bravalle ja Hotel Aigua Blavaan.

P.S. Kiitän Hotel Aigua Blavaa mahdollisuudesta inspiroivaan vierailuun legendaarisella Costa Bravalla. Hotel Aigua Blava onkin osa Sateenmurun historiallisten hotellien sarjaa. Yhteistyö ei vaikuta kirjoituksen sisältöön, sillä valitsen sarjaani vain kulttuurisesti ja/tai historiallisesti merkittäviä kohteita, joiden uskon takaavan inspiroivia hetkiä paitsi omilla, toivoakseni myös lukijoideni matkoilla. Perinteikkäät hotellit ovat osa eurooppalaisen matkailun historiaa, ja tätä pernnettä toivon kirjoituksillani tukevan. Hyvää matkaa siis, Sateenmurun lukija, Aigua Blavaan!

Täydellinen aamunavaus!

Täydellinen aamunavaus!

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Johanna @ Out of Office September 25, 2016 at 8:02 PM

  Hauska tavata tässäkin kanavassa, Sateenmuruja!

  Voi mikä ihana kohde, mikä ihana hotelli, ja mikä upea näköala!!! Näkymä huoneesta muistuttaa kovasti vuosien takaista hääpäiväkohdettamme Portofinoa ja näkymää Piccolo-hotellista.

  Historialliset hotellit joissa on luonnetta, ovat matkailun suola. Itse pyrin mieluummin majoittumaan aina sellaisiin, mikäli se suinkin vain on mahdollista.

  • Reply sateenmuru September 26, 2016 at 4:40 AM

   No hei, Johanna! Hauska tavata bloginkin puolella! : ) Googletin Portofinon valokuvia, ja kylläpä se näyttääkin hienolta: pistän matkalistaan!

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas September 26, 2016 at 7:48 AM

  Ohhoh, aika täydellisen näköinen paikka ja noi parvekkeen maisemat! Kelpaishan siinä istuskella tunti jos toinenkin, kauniita maisemia katsellen. 🙂 Tosin tuo hotelli on jo sellasissa hinnoissa, että multa ainakin jäis väliin.

  • Reply sateenmuru September 27, 2016 at 9:29 AM

   Parvekkeella olisi tosiaan voinut istuskella useammankin päivän! No, ehkä joskus vuosikymmenten päästä muistat tämän paikan, ja päätät satsata jotain erityistilaisuutta varten vaikka. ; )

 • Reply Teija / Lähdetään taas September 26, 2016 at 10:37 AM

  Voi vitsit, mitkä maisemat! Ei voisi paremmalla paikalla hotelli olla. Ja sisustus on kyllä myös mieleeni. On varmasti ollut ihana paikka!

  • Reply sateenmuru September 27, 2016 at 9:27 AM

   Kyllä, paratiisipaikalla todellakin Aigua Blava. Sisustus oli etenkin huoneissa mukava, ja muutenkin hotellissa oli sellainen rento mutta vieraanvarainen tunnelma, että menisin mielelläni uudestaan.

 • Reply Anna / 270 Degrees September 27, 2016 at 4:52 AM

  Voi apua, tuo parveke ja nuo maisemat <3 Oikein näen jo itseni nauttimassa aamiaista tuossa maisemia ihaillen! Paremmin ei kyllä voisi päivä juuri alkaa 🙂

  • Reply sateenmuru September 27, 2016 at 9:26 AM

   Totta, paremmasta päivänaloituksesta en tiedä!

 • Reply Ansku BCN September 27, 2016 at 6:44 AM

  Begur <3. Costa Brava <3. Vieläköhän ensi viikonloppuna olisi rantakelejä…

  • Reply sateenmuru September 27, 2016 at 9:25 AM

   Toivottavasti rantasäitä riittää! Aika hienot päiväretkimahdollisuudet sinulla ylipäätään! ^_^

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net September 28, 2016 at 5:07 PM

  Oijoi, tuo aamupala terassilla purjeveneitä katsellen! Jotain lämmintä läikähti sisälläni kun näin tuon kuvan. Saatan hyvin kuvitella itseni myös illan hämärtyessä viinilasin kanssa tuohon, kaupungin ääniä kuunnellen ja purjeveneiden keinumista katsellen 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää September 28, 2016 at 10:21 PM

  Ihanat kuvat ja hyvä tuo video. Jotenkin tykkään tuosta huoneen rauhallisesta sävystä, ja sisustuksesta. Empä olleenkaan laittaisi pahakseni olla juuri nyt tuolla!

 • Reply Annika | Travellover September 29, 2016 at 7:23 AM

  On kyllä miellyttävän tuntuinen paikka. Merinäköala on ihana. Kunpa se olisi kaikissa rannalla olevissa hotelleissa aina vakiona. 🙂

 • Reply salaine September 29, 2016 at 3:42 PM

  Kaunis paikka ja hienot on maisemat. Itse viime kesänä reissatessa panostin myös näköaloihin ja sijaintiin. Emmekä edes joutuneet tästä maksamaan liikoja. Ihanaa pientä luksusta ja silmäniloa maisemista. Voi loman aikana istua ja tallentaa muistin syövereihin noita näköaloja.

 • Reply Merja / Merjan matkassa September 30, 2016 at 6:05 AM

  No, onpa ihana huone ja näköala. Parvekkeella voisi tosiaan istukella tuntikausia ihailemassa maisemia.

 • Reply Kohteena maailma / Rami September 30, 2016 at 10:50 AM

  Nyt on kyllä maisemat parvekkeelta kohdallaan! Näen jo itseni tuossa juomassa pari huurteista olutta sekä muutaman punaviinilasin tekemättä mitään 🙂

 • Reply Hanneli / duunireissaaja September 30, 2016 at 5:53 PM

  Hieno! Reissubudjettia voisi tämän vuoksi vähän venyttääkin.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com September 30, 2016 at 10:34 PM

  Ooooh mitkä näkymät parvekkeelta ja illalliselta! Täydellistä. Tämä paikka pitää ehdottomasti pistää korvan taakse. Costa Bravasta oon nimittäin saanut vahvasti sen vaikutelman, että viihtyisin siellä aika hyvin!

 • Reply Simo October 1, 2016 at 1:26 AM

  Aika houkuttelevalta sait yhden hotellin kuulostamaan! 😀

 • Reply Veera Bianca October 1, 2016 at 7:54 AM

  Ihanaa että jutussa on mukana video! Kohde ja hotelli näyyttää myös ihanalta, etenkin tuo parveke – siellä voisin mielelläni nauttia lasin viiniä!

 • Reply Lotta | Watia.fi October 1, 2016 at 7:56 AM

  Onpa kotoisan oloinen hotelli. Kyllä noita maisemia kelpaisi tuolta ihailla. Joskus sitä maksaa mielellään vähän lisää, että saa upean parvekenäkymän. Joskus sitä kuitenkin voi tyytyä tuijottamaan vastakkaisen rakennuksen seinää. 8D

 • Reply Stacy Siivonen October 1, 2016 at 8:18 AM

  Olen samaa mieltä, että perinteikkäät hotellit ovat osa Euroopan (matkailun) historiaa. Sinällään sisällissodan aika oli mielenkiintoista. Yhtään en tiedä, onko se yhtä tulehtunut aihe siellä kuin oma sisällissotamme. Mitä tulee romantiikkahommeleihin, niin ne saa minulta jäädä, koska olen tullut siihen tulokseen, että parisuhteissa nainen on se, joka saa sen lyhyemmän tikun.

 • Reply Martta / Martan Matkassa October 1, 2016 at 5:01 PM

  Voi miten ihana Manuel! Tykkään kun henkilökunta esittelee sinulle huoneen, eikä vaan annan tylsää luottokorttiavainta ja mumise ohjeet miten huoneen löytää. Tuo tunne kun Manuel avaa nuo verhot ja miten upeat maisemat sieltä paljastuu… Itselleni kävi samoin Italian laskettelureissulla, olin pyytänyt parveketta ja kun respatyttö tuli ohjaamaan huoneeseen niin näin vienon hymyn hänen huulilla, kun hön avasi ikkunaverhot, jonka takaa paljastui parveke upealla näkymällä! Se jos joku on ammattiylpeyttä 😉

 • Reply Kaisa / Mutkia Matkassa October 1, 2016 at 8:06 PM

  Upea paikka ja video! Postauksesta ja videosta yhdessä välittyy tunnelma hienosti.

 • Reply Tiia/ReiseReise October 5, 2016 at 1:52 PM

  Ihanan rauhallinen tuo huone ja maisemat ovat kyllä huikeat!

 • Leave a Reply