Matkat, Suomi

Hotel Indigo, Bulevardi 26, Helsinki

Yhteistyössä Hotel Indigon kanssa

Hotel Indigo, Pohjoismaiden ensimmäinen Indigo-ketjun hotelli, on mukavuudenhaluisen matkaajan valinta: Vuonna 2015 Helsingin Boulevardille avattu boutique-hotelli on ehditty palkita sekä World Travel Awardilla sekä Luxury Travel Guiden luksushotellin tittelillä. Käy sisään!

TYYLI ON VALTTIA

Hotel Indigon valtti on ennenkaikkea sen tyyli: Design Districtillä sijaitsevassa hotellissa vallitsee suoralinjaisen skandinaavinen tunnelma, jota on piristetty lukuisin värikkäin yksityiskohdin. Huoneiden  kiinnostavat muraali-teemat ovat nuorten graafikoiden, Linda Linkon ja Pietari Postin, suunnittelemat. Jokaisen 120 huoneen vuodevaatteissa suositaan 100 prosenttista egyptiläistä puuvillaa, ja huoneen täysin pimentävät verhot sekä äänetön jäähdytystekniikka takaavat hyvä yöunet. Aamiaiselle valmistumisessa taas auttaa Nespresso-kahvinkeitin – tai mikäli kuntoilu  tai jooga kuuluvat aamurutiineihisi, hotellista löytyy myös Body, Mind & Soul -kuntostudio saunoineen. Hotel Indigo on myös ensimmäinen suomalainen hotelli, joka on yltänyt LEED-sertifikaation kultatasolle. LEED on yhdysvaltalainen vihreiden kiinteistöjen sertifiointijärjestelmä, jonka avulla pyritään vähentämään rakennusten aiheuttamaa ympäristökuormitusta.

HOTELLI BULEVARDILLA

Bulevardi on jokaisen suomalaisen tunnistama kadunnimi, eikä suotta: kadun arvoasuntojen kivijaloista löytyy niin kahviloita, ravintoloita kuin gallerioita. Pittoreskia tunnelmaa luovat komeat lehtipuut sekä niiden varjoissa kolistelevat raitiovaunut. Esimerkiksi ikoninen Ekbergin kahvila löytyy lähes Hotel Indigon naapurista (mikä on huomioitu myös huoneeni tapetissa!), itse kävin testaamassa Gaijinin ginipohjaisia cocktaileja ja Pohjois-Aasialaisittain painotettua ruokatarjontaa. Kamppiin, Rautatieasemalle ja vaikkapa keskustan Stockmannille kävelee hotellilta noin kymmenessä minuutissa. Jos olet autolla liikkeellä, Hotel Indigon parkkihallista löytyy parkkipaikkoja 35 euron erillishintaan.

KATTAVA AAMIAINEN

Hotellin ruokapuolesta vastaa ravintola Bröd, jonka tiloissa nautitaan myös aamiainen. Kuten nimestä voi päätellä, leipä on suuressa osassa Brödin tarjonnassa. Aamiaisen viljainen kattaus olikin miellyttävän laaja aina erilaisista leivistä ja patongeista makeisiin suupaloihin. Tarjolla on myös lämmintä aamupalaa, hedelmiä, leikkeileitä, lohta ja jugurtteja mysleineen. Hotel Indigossa pidin erityisesti siitä, että kahvitermos tuotiin pöytään, eikä minun siten tarvinnut käydä kupposeni kanssa erikseen santsaamassa kahvipisteeltä – tämä saattaa joskus olla sangen vaivalloista, etenkin kun tarvitsen useamman kupin kahvia liikkeelle päästäkseni.

Syitä käydä

 1. Laadukas huonetarjonta loistavalla sijainnilla
 2. Suomalainen design on vahvasti esillä paitsi hotellissa myös ympäröivällä Design Districtillä
 3. Kahdeksannen kerroksen näkymät Helsingin kattojen ylle!

 

 

P.S. Kiitän Hotel Indigoa mahdollisuudesta tyylikkääseen vierailuun Helsingin Bulevardilla. Hotel Indigo onkin osa Sateenmurun hotellisarjaa “tyylikkäät yöt”. Yhteistyö ei vaikuta kirjoituksen sisältöön, sillä valitsen sarjaani kohteita, joiden uskon takaavan tyylikkäitä hetkiä myös lukijoideni matkoilla. Hyvää matkaa siis, Sateenmurun lukija, Helsinkiin ja Hotel Indigoon!

Hotel Info

Hotel Indigon kotisivut

Huoneet alkaen n. 115 €

helsinki-boulevard.indigo@restel.fi

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Katariina / Raidallisia hetkiä ja retkiä August 13, 2017 at 2:55 PM

  Kaksi vuotta sitten tuli yövyttyä samaisessa hotellissa. Tyylikkäät tilat ja mahtava sijainti! Kahvin tai teen pöytään tarjoilu aamiaisella oli mukava yllätys.

  • Reply sateenmuru August 13, 2017 at 4:04 PM

   Kiitos kommentista, Katariina! Olen niin tottunut Suomen hotelleissa noutamaan oman kahvini, niin että Indigossa oikein hätkähdin kun se tuotiin pöytään – ne elämän pienet asiat, jotka saavat 🙂 kasvoille.

 • Reply Heidi/Himomatkaajan Turinoita August 13, 2017 at 3:17 PM

  Harmi etten tarvitse pääkaupunkiseudulla hotellihuonetta, sen verran mielenkiintoisia hotelleja on viime aikoina tänne päin ilmestynyt.
  Erityisesti egyptiläiset lakanat ovat houkuttelevia… ja ihania viettää yö niiden välissä. <3

  • Reply sateenmuru August 13, 2017 at 4:05 PM

   Niinpä, harvemmin sitä tulee kotikonnuillaan (näin oletan?) hotellihuonetta tarvitsemaan. Joskus olen kuitenkin tähän sortunut… kun haluaa irtautua arjesta lähtemättä merta edemmäs kalaan! ^_^

 • Reply Anna | Tämä matka August 14, 2017 at 4:43 AM

  Jostain syystä Hotel Indigo ei sytyttänyt minua. Ei siinä varsinaisesti mitään vikaa ollut, mutta ei myöskään tullut mitää Wau-elämystä. Voi olla, että tuollainen liian pelkistetty skandinaavisisustus on yksi tekijä, jota vierastan. Bulevardilla sijainti sinällään on kiva.

  Sama juttu oli Klaus K:n kanssa. Monet kerrat olen siellä yöpynyt, mutta ei vaan nappaa. Sitä paitsi osa Klaus K:n hienoimmista huoneista on tosi meluisia.

  • Reply sateenmuru August 14, 2017 at 5:33 AM

   Kiitos kommentista, Anna! Harmi kuulla, että Indigo ei sytyttänyt, mutta hyvä, ettei sentään vikojakaan löytynyt. ^_^ Minulle tuli “wau-elämys” hienoista kattomaisemista (pidän Helsingin värimaailmasta!), suihkun/vessan sisustuksesta – se oli kuin karamelli – ja sijainnista. Ulkomaisia vieraita ajatellen oli hienoa, kuinka suomalainen design on esillä. En ole Klaus K:ssa käynyt – pitää käydä testaamassa ja raportoida.

  • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 August 19, 2017 at 7:25 PM

   Mun kommentti voisi melkein olla tämä sama. Pidän Indigoa todella sieluttomana ja varsinkin sisustusta tylsänä. Mitään varsinaista vikaa siinä ei toki minustakaan ole, mutta kai se on sitten niin, ettei skandinaavinen tyyli vain ole mun juttu. En menisi uudelleen.

   Illallinen ollaan syöty tuossa hotellin ravintolassa, ja se on ollut tosi jees. 🙂

   • Reply sateenmuru August 20, 2017 at 9:43 AM

    Kiitos kommentista, Sari! Niinpä, makuasioista voi vain kiistellä. ^_^ Minut kyllä hurmasi etenkin tuo kattonäkymä – kuten jo sanoinkin. Ja muutenkin, palaisin kyllä Indigoon, sillä huone oli miellyttävän laadukas ja pidin design-yksityiskohdista. Olen vähän sellainen matka-kameleontti, sopeudun aina ympäristöön ja pidän erilaisista tyyleistä. ^_^

 • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa August 14, 2017 at 4:29 PM

  Mä yövyin tuolla pari vuotta sitten. Olin saada yllätysmiesseuraa huoneeseeni, jostain ihme syystä olin laittanut turvaketjun kiinni mitä en normaalisti tee. Olin ekaa kertaa menossa huoneeseen ja mun avainkortti ei toiminut. Kävin respassa ja sen jälkeen kaikki toimi. Illalla olin tullut suihkusta ja käppäilin puolipukeisena huoneessa, kun ovelta alkoi kuulua ihme rapinaa. Ovi aukesi turvaketjuun asti ja mä huusin että huone on varattu. Miesääni pahoitteli ja lähti takaisin respaan. Ei mennyt montaa hetkeä kun respasta soitettiin huoneen puhelimeen ja pahoiteltiin tapahtunutta. Koskaan mulle ei auennut oliko miehelle annettu sama huone vai toimiko avain jostain syystä myös mun huoneessa ja herralle oli sattunut jokin erehdys. Sarjassa sattuu ja tapahtuu… Muuten ei pahaa sanottavaa hotellista.

  • Reply sateenmuru August 14, 2017 at 5:13 PM

   Ou-nou, ihmeellinen tapaus! Onneksi oli ketju kiinni, eikä pahempia selkkauksia sattunut. Ihmettelen kyllä, miten tuollaista on päässyt käymään… O _ O

 • Reply Emilia/Matkan varrella August 15, 2017 at 3:27 PM

  Olen törmännyt useaan blogipostaukseen tästä hotellista ja aina kävijä on tuntunut olevan tyytyväinen. Ihanalta näyttää ainakin kuvissa!

  • Reply sateenmuru August 17, 2017 at 7:33 AM

   Kiitos kommentista, Emilia! Niinpä, Hotel Indigoon on varmastikin helppo olla tyytyväinen: tyylikästä ja laadukasta designia ja loistosijainti. 🙂

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog August 15, 2017 at 4:49 PM

  Olipa mukava päästä kurkistamaan Indigoon ja lukemaan majoituskokemuksesta, sillä hotelli on ollut avajaisistaan lähtien to do -listalla, mutta jäänyt toistaiseksi vain ajatuksen asteelle, kun emme ole saaneet sitä mahdutettua ohjelmaan.

  Indigon sijainti viihtyisällä Bulevardilla on aivan ihanteellinen ja sisustus mukavasti skandinaavisen minimalistinen!

  • Reply sateenmuru August 17, 2017 at 7:35 AM

   Kiva kuulla, että psytyin olemaan avuksi! 😉 Indigon hintalaatusuhde on tosiaankin aivan omaa luokkaansa, suosittelen – ei paljoa paremmalla paikalla hotelli pystyisi sijaitsemaan.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta August 16, 2017 at 6:48 PM

  Tosi kiva hotelli! Ihana vaihtoehto perus hotelleihin verrattuna 🙂

  • Reply sateenmuru August 17, 2017 at 7:36 AM

   Kiitos kommentista, Sandra! 🙂 Todellakin, tyylikäs tukikohta Helsingin vierailulle!

 • Reply Mirka/ Reason for Season August 19, 2017 at 5:34 PM

  Mielenkiintoista! Olen aina välillä miettinyt, että millainen hotelli mahtaa olla kyseessä. Ohi tulee käveltyä usein, mutta en ole koskaan poikennut sisälle. Kivaltahan tuo näyttää.

  • Reply sateenmuru August 20, 2017 at 9:45 AM

   Kiitos kommentista, Mirka! Minäkin olin usein ohi kävellyt, mutten ollut poikennut sisälle. Jo aulassa on kivasti minusta esillä suomalaista designia – olettaisin, että tämä on hyvä juttu etenkin ulkomaalaisille vierailijoille – joten kannattaa käydä jo vaikka sitä vähän kurkkaamassa, jos kiinnostaa!

 • Reply Tiia/ReiseReise August 19, 2017 at 5:38 PM

  Näyttää hauskalta ainakin sisustuksen osalta. Ajattelin ensin, että olen käynyt hotellissa (muissa asioissa), mutta se olikin toinen samalla kadulla. On kyllä hyvä sijainti, ja kivat maisemat.

  • Reply sateenmuru August 20, 2017 at 9:46 AM

   Kiitos kommentista, Tiia! Sijainti on aivan huippu. ^_^

  Leave a Reply