Hollanti, Matkat

Hotel JL No76, Amsterdam

Kun siirrytään Amsterdamin historiallisilta kanaalialueilta kaupungin museokeskittymään, värimaailma muuttuu kirkkaista pääväreistä hillitymmäksi, punatiilen hallitsemaksi, arvokkaaksi kaupunkimaisemaksi. Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Banskya ja Warholia, designia museoissa ja kaupoissa. Kaiken tämän keskellä sijaitseva JL No 76 on helppo ja elegantti taiteenystävän hotelli.

JL No 76 on yksi Amsterdamissa toimivan Vondel Hotelsin 4 tähden hotelleista. JL No 76:ssa on 39 huonetta, ja täällä vallitseekin mukavan rento, pikkuhotellin tuntu. Palvelu on ystävällisen huomaavaista, kuten Amsterdamissa yleensä. Pari liikematkalaista on parkkeerannut ala-aulaan iltapäiväksi läppäreidensä kanssa, minä suuntaan heti sisäänkirjautumisen jälkeen kulman takana sijaitsevaan Van Gogh Museumiin sekä Amsterdamin päätaidemuseoon, Rijksmuseumiin.

Hotel JL No76 sijaitsee Jan Luijkenstraatilla. Jan Luyken on 1600-luvulla syntynyt amsterdamilainen runoilija ja kuvittaja.

JL No76 sijaitsee muun muassa Hollannin kansallismuseon, eli Rijksmuseumin lähellä.

Museokäynnit kannattaa jakaa Amsterdamissa eri päiville, sillä nähtävää riittää. Taidepläjäyksen jälkeen onkin erityisen mukava palata naapurissa sijaitsevaan hotelliin ilman eksymisvaara ja turhien lisäkilometrien tarpomista. Nousen hissillä toisen kerroksen huoneeseeni, otan kuuman suihkun, kääriydyn pehmoiseen kylpytakkiin ja nautin hotellielämästä.

Värisävyt JL No 76:ssa ovat haaleita muutamin väriläikin siellä täällä. Seinätapetit on suunnitellut kuulu hollantilainen taiteilija Barbara Broekman, ja vuoteet ovat ah, niin nukuttavia COCO-Mat-sänkyjä. Alhaalta löytyy vieraiden vapaasti käytettävissä oleva baarikaappi (kunhan muistaa kirjata drinkkinsä ylös!) ja kahvikone – takeaway-kuppi kädessä on mukava käydä pienellä aamukävelyllä yhdellä Amsterdamin kauneimmista alueista.

Hotellin ala-aulan joulutunnelmaa!

Ala-aulan nojatuilessa kelpaa leputtaa museokäyntien väsyttämiä jalkoja.

Harmaita väriväsyjä piristävät pienet väriläikät.

Hotellin sängyssä sai makeat unet, pää pehmeillä tyynyillä.

Noutopöytä reunustaa toista ruokasalia, à la carte -listalta löytyy vaihtoehtoja omeleteista hollantilaislettuihin.

Ja pieni aamulenkki tuleekin tarpeeseen JL No 76:n aamiaistarjoulujen jälkeen. Aamiaiseen kuuluu  nimittäin kattavan noutopöydän lisäksi à la carte menu omeletteineen ja hollantilaisine lettusineen. Aamiaisen voi nauttia joko pitkässä takatilassa tai aulan kupeen avarammassa salissa. Tällä kertaa en ole herkkujen äärellä ensimmäisenä, sillä muutama asiakas on jo innokkaana painamassa kahvikoneen nappia. Viereiseen pöytään istahtaa kaksi amerikkalaista ystävätärtä suunnittelemaan päivän museokierrosta, suuremmassa salissa pari sinkkumatkaajaa nauttii kahvejaan toinen tietokoneensa äärellä, toinen ikkunasta ulos katsellen.

JL No 76 asiakaskunta näyttääkin vaihtelevan laidasta laitaan, enkä ihmettele: kodikkaan tyylikkääseen hotelliin astuu sisään kuin vanhan ystävän olohuoneeseen.

Sielu ja ruumis lepäsivät Hotel JL No76:ssa.

P.S. Kiitän Hotel JL No76:sta  tyylikkään mukavasta hotellivierailusta! Tämä kirjoitus kuuluukin uuteen hotellisarjaani “tyylikkäät yöt” aiemmin aloittamani “historialliset hotellit” sarjan rinnalle. Uuden sarjani avulla toivon tarjoavani lukijoilleni tyylikkäitä ja viihtyisiä öitä matkoillenne! Hyvää matkaa siis, Sateenmurun lukija, Amsterdamiin ja Hotel JL No76:een!

Info

Hotel JL No76

Huoneet n. 90-250 €

info@hoteljlno76.com

Hotel JL No76

 

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Stacy Siivonen December 20, 2016 at 4:31 PM

  Vähänkäs kallista, no, se on hinta siitä, ettei tarvitse kävellä jalkojaan puhki. Minä arvostaisin erityisesti sellaista hotellia, jossa voisi mennä noin niin kuin aamutakissa kvaakkumaan sorsille ja katsomaan, kuinka ne kvaakkuvat ja potpottavat. Luinpa juuri, että tyrannosauruskin kvaakkui. Ilmankos se oli niin kiukkuinen, kun syntyi ennen pullaa. Sille olisi pitänyt heittää pitko tai pari, niin se olisi rauhoittunut ja ruvennut kaakattelemaan omiaan.

  • Reply sateenmuru December 22, 2016 at 3:04 PM

   Kiitos valaisevasta kommentista, Stacy! ^_^

 • Reply Pirkko / Meriharakka December 22, 2016 at 11:42 AM

  Useimmiten painotamme hotellin valinnassa ihan erityisesti sijaintia ja taas kerran sijaintia. Joten jos Amsterdamissa museot olisivat seuraavalla vierailullamme syystä tai toisesta pääkohteina, niin miksei!

 • Reply sateenmuru December 22, 2016 at 3:05 PM

  Kiitos kommentista, Pirkko! Kyllä, olen itsekin kirjaimellisesti kantapäänkautta huomannut, että sijainnilla on kuin onkin merkitystä kaupunkimatkailussa. ^_^

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta December 23, 2016 at 9:57 PM

  Minulle sijainnilla ei taas yleensä ole ollut niin paljon väliä. Mieluummin maksan vähemmän, ja ajan metrolla 10 minuuttia enemmän. Kivan oloinen hotelli tämä oli, joskaan ei ehkä se kaikkein eniten minua säväyttävä. Yöpyisin kyllä!

  • Reply sateenmuru December 25, 2016 at 1:13 PM

   Kiitos kommentista, Meri! Totta, joskus on kiva huristella paikaillisilla myös vähän syrjemmäksi – joskus taas ihana rojahtaa vaan hotellin sänkyyn hektisen päiväkierroksen jälkeen. ^_^

 • Reply Noora December 23, 2016 at 11:20 PM

  Kuulostaa ja näyttää oikein hyvälle minun mielestä! Jos sijaintikin hyvä ja hintakaan ei nyt kauheesti päätä huimaa ni ehdottomasti korvan taakse! Ja ah näyttää ihanan muhkeilta noi tyynyt!:D

  • Reply sateenmuru December 25, 2016 at 1:15 PM

   Kiitos kommentista, Noora! Kannattaa ehdottomasti pitää JL mielessä Amsterdamiin mennessä – käy vilkaisemassa myös heidän muita hotellejaan, joita loytyy eri tyylisiä eri paikoista Amsterdamia: siistejä ja erittäin mukavia (niin, ne tyynyt, sänky, kylpytakki…ah!) hotelleja. ^_^

 • Reply Kaisa / Mutkia Matkassa December 25, 2016 at 2:04 PM

  Ihan tyylikästä tosiaan – ja kiva aina seurata minkälaista muuta porukkaa yöpyy samassa hotellissa 🙂

 • Leave a Reply