Hollanti, Matkat

Hotel V Fizeaustraat, Amsterdam

Vierailin vastikään ensikertaa Amsterdamissa, ja kuvauksellisten kanaalien halkoman historiallisen keskustan lisäksi löysin onnekseni myös kaupungin tavanomaisemman ja ubraanin puolen: Hotel V Fizeaustraat 1970-luvun retrokalusteineen ja huonekasveineen, hämyisine valaisimineen ja puisine istuimineen on pieni keidas keskellä kaupunkiviidakkoa.

Hotel V Fizeaustraat on Hotel V – ketjun kolmas lisä Amsterdamin majoitustarjontaan. Ja vaikka Fizeaustraat sijaitseekin hieman syrjässä turistien tavanomaisilta kulkureiteiltä, liikenneyhteydet hotellille ovat hyvät: Amsterdamin toinen päärautatieasema, Amstel, sijaitsee reilun viiden minuutin kävelymatkan päässä ja ratikka kuljettaa Amsterdamin nähtävyyksille varttitunnissa.

Vastaanotto Hotel V Fizeaustraatissa on lämmin ja ystävällinen – kuten Amsterdamissa yleensä. Minulle kerrotaan, että hotellin ravintola Lobby on yleensä varsin täysi maanantai-iltaisin, joten pöytävaraus on suositeltavaa. Koska seuraavan aamun aikainen lento ryövää minulta Lobbyn tarjoamat aamiaisnautinnot, teen pöytävarauksen, jotten vain jää mistään paitsi – olen nimittäin kuullut kaupungilla liikkuvan huhuja, että Lobbyn ruoka on erityisen hyvää. Ja myönnettäköön: livahdin aiemmin päivällä myös Hotel V -ketjun keskustan hotelliin lounaalle maistelemaan maan kuuluja flammkucheneita.

Pöytävarauksen varmistuttua olen valmis ottamaan vastaan viimeisen yöni Amsterdamissa Hotel V Fizeaustraatissa!

Perinteikäs flammkuchen Hotel V Nespleinissä. Täytteenä kurpitsaa, fetaa ja siemeniä. Jäin koukkuun.

Hotel V Fizeaustraatissa on yhdeksänkymmentäyksi 4,5 tähden huonetta, ja kuutiomainen rakennus on Hollannin toisen maailmansodanjälkeiseen katukuvaan vaikuttaneen arkkitehti Piet Zenstran suunnittelema.

Astun huoneeseeni ja hämmästyn edessäni aukeavaa näkyä: on kuin astuisin vanhempieni valokuva-albumien parhaisiin tyylinäytteisiin. Huone on avara ja kalustettu riemastuttavalla 1970-luvun retrolla. Pienet yksityiskohdat, kuten kaktus ja pyöreä viinihylly, keventävät huoneen suoria linjoja. Näkymät aukenevat kaupunginosan muutamalle yksinäiselle, hämärtyvää taivasta vasten kimaltelevalle tornitalolle. Valmistan itselleni kupposen kahvia (läpinäkyvään ja rusehtavaan retrokuppiin!): Hotel V:ssä voi rentoutua tyylikkäästi, nauttia hotellielämästä parhaimmillaan.

Hotellista löytyy useita erilaisia korituoleja.

Pehmeässä sängyssä pää muhkeilla tyynyillä kelpasi nukkua. Ryijy toi kodikkuutta huoneeseen.

Kiva ykstyiskohta seinällä!

Tällainen toiletti kelpaisi myös kotiin.

Mutta enpä sohvalla istuskellessani osannutkaan arvata, että paras oli vielä edessä. Kellon lyötyä kahdeksan istahdan illallispöytääni ja eteeni tuodaan ruokalista. En ollut tarkastanut listaa etukäteen Internetistä, joten olin kuvitellut vain nauttivani toisen flammkuchenin, mutta illallismenu onkin aivan toista kastia: valittavana on 3 – 5 ruokalajin menu muutamin vaihtoehdoin. Nälkäni oli oikeastaan vain yhden keveän flammkuchenin kokoinen, joten päädyin kolmen ruokalaijin menuun – ja kahteen lasiin Cabernet Sauvignonia.

Huoneeni oli niin hiljainen, että aulassa yllätyin alakerran ravintolasta kantautuvaa hälinää.

Herkullisten ruokien ja juomien äärellä olin valmis heittämään hyvästit Amsterdamille – tällä kertaa!

En yleensä harrasta ruokakuvausta – sillä haluan nauttia ruoastani – mutta tämä annos oli liian kuvauksellinen jätettäväksi huomiotta!

Mutta lopulta olen tyytyväinen siitä, että flammkuchen jäi väliin, sillä illallinen on ikimuistoinen. Hälinä ympärilläni tuntuu hyvältä, sillä ravintola ei sijaitse keskustan pääväylien varrella: täällä hallitsee kanaalien sijaan betoni. Hotel V Fizeustraat todella on kuin keidas, joka houkuttelee ihmisiä kokoontumaan illallispöytien ääreen nauttimaan: perheitä syntymäpäivien vietossa, pariskuntia, liikemiehiä ja -naisia: kaikki lajit edustettuina.

Illallisen jälkeen kipuan (sulavasti kohoavan hissin avulla!) yläkertaan huoneeseeni, otan kuuman suihkun ja kääriydyn pehmoiseen Hotel V -logon komistaan kylpytakkiin.

On aika sanoa hyvää yötä, Amsterdam, hyvää yötä, Hotel V Fizeaustraat: on uusien seikkailujen aika, ja nyt olen valmis!

Hyvää yötä, Amsterdam, ja Hotel V Fizeaustraat!

P.S. Kiitän Hotel V Fizeaustraatia tyylikkään retrosta hotellivierailusta! Tämä kirjoitus kuuluukin uuteen hotellisarjaani “tyylikkäät yöt” aiemmin aloittamani “historialliset hotellit” sarjan rinnalle. Uuden sarjani avulla toivon tarjoavani lukijoilleni tyylikkäitä ja viihtyisiä öitä matkoillenne! Hyvää matkaa siis, Sateenmurun lukija, urbaaniin Amsterdamiin ja Hotel V Fizeaustraatiin!

Hotel Info

Hotel V Fizeaustraat Homepage

Huoneet alkaen 99 euroa

stay@hotelv.nl

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Katja Presnal January 1, 2017 at 7:19 PM

  Todella kivan näköinen hotelli!

  • Reply sateenmuru January 3, 2017 at 10:51 AM

   Kiitos kommentista, Katja! Hotellivalinta osoittautui erittäin tyylikkääksi!

 • Reply Veera January 2, 2017 at 9:30 AM

  Noi retrohuoneet on aika tyylikkäitä!

  • Reply sateenmuru January 3, 2017 at 10:51 AM

   Kiitos kommentista, Veera! Joo, retro on in! 🙂

 • Reply Heidi/Himomatkaajan Turinoita January 3, 2017 at 4:08 PM

  Varsin mielenkiintoisen näköinen hotelli, jos vertaa normibulkkipaikkoihin. Kelpasi varmasti vierailla! 🙂

  • Reply sateenmuru January 5, 2017 at 1:06 PM

   Kiitos kommentista, Heidi! Oli todellakin mielenkiinoinen vierailu – silmään osuvia yksiyiskohtia kaikkialla, ja pidin myös viherkasvien ja korituolien tuomasta tunnelmasta. 🙂

 • Reply Mira/ Exploras January 4, 2017 at 5:22 AM

  Kivan näköinen hotelli! Amsterdam on itseltäni vielä tutkimatta!

 • Reply sateenmuru January 5, 2017 at 1:07 PM

  Kiitos kommentista, Mira! Suosittelen Amsterdamia (tosin en kyllä ole tavannut ketään, joka kaupunkia ei suosittelisi!): tämä oli itsellenikin ensimmäinen matka kaupunkiin, ja kyllä mietittytti, etten miksi, MIKSI en ollut käynyt siellä aiemmin.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas January 5, 2017 at 4:03 PM

  Hienon näköinen hotelli, joskaan ei yhtään sisustettu minun tyyliini.

  Aina on ihanaa, jos ruoka on niin kaunista, että siitä haluaa ottaa kuvan!

  • Reply sateenmuru January 7, 2017 at 11:57 AM

   Kiitos kommentista, Teija! Juu, minuun vetosi tämän huoneen ja erityisesti yleistilojen sisustus, se sopi jotenkin niin hyvin ympäröivään alueeseen, mutta samalla loi lämminhenkisen kontrastin ulkomaailman kanssa. Esteettinen elämys siis! Kuten oli ateriakin. 🙂

 • Reply Lotta | Watia.fi January 6, 2017 at 11:02 AM

  Tuo flammkuchen näyttää taivaalliselta! Amsterdamista on jäänyt kyllä mieleen herkullinen ruoka. Mukavalta vaikuttaa jälleen tämäkin majoitusliike. Kiva, että olet aika erilaisia hotelleja saanut kokeilla. 🙂

  • Reply sateenmuru January 7, 2017 at 11:59 AM

   Flammkuchenia jäi ikävä! Brasiliasta palatessa on pysähdyttävä Amsterdamissa ihan jo senkin takia. 🙂 Oli kyllä kiva kokeilla näitä kaikkia hotelleja – etenkin kun jokainen osoittautui niin omanlaisekseen ja silti juuri minulle sopivaksi! Onkohan minulla jotenkin jakautunut persoonallisuus…? ; )

 • Reply Kohteena maailma / Rami January 6, 2017 at 11:26 AM

  Yleensä en näitä hotellipostauksia lue, mutta Amsterdam tekee poikkeuksen. Siellä on ollut jokaisella viidellä reissulla hinta/laatu -suhteessa surkeimmat hotellit, niin yritän löytää edes vähänkään satasen lähellä olevia hotelleja uusille reissuille 🙂 Alkaen hinta osuisi hyvin kohdalleen…

  • Reply sateenmuru January 7, 2017 at 12:02 PM

   Huono säkä sattunut sinulle, Rami! Suosittelen satasen hotelliksi tätä Hotel V Fizeaustraatia ja Mr Jordaanilta lähtee huoneita siihen hintaan myös. Lykkyä tykö seuraavaan Amsterdamin matkaan!

 • Reply Ella - Matkalla kaiken aikaa January 6, 2017 at 5:55 PM

  Erittäin tyylikäs hotelli! Hotellipostauksista tulee usein olo, että kyse yhteistyöstä, mutta tämän taisit kirjoittaa ihan hyvää hyvyyttäsi, kun en ainakaan löytänyt mainintaa hotellista. Mukavaa alkanutta matkavuotta 2017!

  • Reply sateenmuru January 7, 2017 at 12:05 PM

   Kiitos kommentista, Ella! Hotel V Fizeaustraat oli viileän tyylikäs löytö. Kaikki hotellipostaukseni ovat yhteistöitä: kuvittelin, että se käy ilmi postauksen P.S.-osiosta, jossa kiitän hotellia ja kerron hotellisarjoistani tarkemmin. Hmmm…pitää tarkkailla tilannetta ja harkita selvempää yhteistyöilmoitusta, kiitos huomiosta!

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita January 6, 2017 at 9:22 PM

  Tosi kivan näköistä, etenkin kylppäri kelpaisi myös minulle vaikka ihan kotiinkin! 🙂

  • Reply sateenmuru January 7, 2017 at 12:05 PM

   Kiitos kommentista, Virpi! Eikö, aika hieno kylppäri! 🙂

 • Reply Anna | Muuttolintu.com January 7, 2017 at 4:33 AM

  Kivan näköinen, tykkään retrotyylistä ja etenkin noista ekan kuvan riikinkukkotuoleista <3 Flammkuchen oli uusi juttu, pitää kokeilla ensi kerralla Hollannissa 🙂

  • Reply sateenmuru January 7, 2017 at 12:07 PM

   Kiitos kommentista, Anna! Minullekin retrotyyli sopii – ja kannattaa pitää flammkuchen mielessä, herkullista! 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta January 7, 2017 at 8:28 AM

  Täytyy sanoa, että minuun tuo retrosisustus ei iske. 🙁 Joten tähän hotelliin en menisi yöpymään. Mutta ravintolaan kyllä! Amsterdam matkakohteena kiinnostaa kohtuullisesti. 🙂

  • Reply sateenmuru January 7, 2017 at 12:09 PM

   Kiitos kommentista, Meri! Niinpä, retro ei ole kaikille – esim. mieheni ei ollut yhtä innoissaan täällä, mutta piti silti hotellin tunnelmasta. Hotel V:llä on myös pari hieman erilaisempaa hotellia lähempänä keskustaa, joten niissäkin voi käydä ainakin vaikka syömässä. 🙂 Ja pakko vielä lisätä, että Amsterdam ei ollut omien himokohteiden listalla ikinä edes vilahtanutkaan, mutta se osoittautui kaupunkina aivan upeaksi – niin upeaksi, että nyt harkitaan sinne muuttoa! 🙂

 • Reply Anna | Tämä matka January 7, 2017 at 12:04 PM

  Ei iske retroilu : ) jatka vaan mielummin sitä historialliset hotellit sarjaa. Se oli mahtavaa luettavaa.

 • Reply sateenmuru January 7, 2017 at 12:12 PM

  Kiitos kommentista, Anna! Historialliset hotellit jatkuvat myös – kunhan pääsen takaisin Eurooppaan. Ja käypä kurkkaamassa myös muita, ei-retroja, tyylikkäät yöt -sarjani postauksia ja kerro oletko vielä samaa mieltä! 🙂

 • Reply Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi January 8, 2017 at 8:37 AM

  Amsterdamin hotellisuositukset ovat juuri nyt äärimmäien tervetulleitajoten kiitos näistä!

 • Leave a Reply