Lontoo, Ruoka ja juoma

Kaffeine, 15 Eastcastle Street

Kahvin himoni on muuttunut pakkomielteeksi.

Sen sijaan, että kulkisin Lontoon kaduilla uusia kirjakauppoja, gallerioita tai historiallisia paikkoja etsien, seuraan nenääni löytääkseni tuoreimmat kahvipaahdot. Sen sijaan, että katselisin maalauksia museoissa, huomaan ihailevani sitä kuinka auringonsäteet osuvat suodatinkahvin kellertävän rusehtavaan kullanhohteeseen. Yleensä, kulkiessani Lontoon kaduilla yksin, en välitä pakkomielteeni aiheuttamista oireista, mutta seurassa tilanne on toinen.

Vaikka seura olisi vihkivaloin itseeni sidottu. Sillä, mikäli asiat kärjistyvät kyllin pakkomielteisiksi, myös aviomiehet osaavat juosta toiseen suuntaan.

Oli aurinkoinen sunnuntaiaamupäivä, kun (toivottavasti) ikuinen aisaparini halusi tehdä vaikutuksen vaimoonsa, ja viedä minut kahvilaan, jossa oli vieraillut ystävänsä kanssa. Kävelimme Oxford Streetin tietämillä tovin, sillä hän ei ollut enää varma, missä oli muutamaa päivää aiemmin käyskennellyt, mutta kauniissa auringonpaisteessa tämä oli vain miellyttävä lisä sunnuntain aktiviteetteihin.

Aluksi.

Kunnes koittaa se hetki, jonka sinä – kyllä, sinä kolmatta kahvikuppiasi tätä kirjoitusta lukiessa nauttiva kahvisieppo – tunnistat. Hetki, jolloin napakan humoristiset lausahdukset eivät osukaan enää ihan maaliin niin että muutut hieman viihdyttävästä kävelyseurasta vain tökeröksi loukkausten latelijaksi. Hetki, jolloin lauseet lyhenevät entuudestaan – ja suomalaisen ollessa kyseessä tämä tarkoittaa lähes kokonaisvaltaista hiljaisuutta.  Ja sitten, kun himo saa totaalisen vallan, jopa mitä myötämielisin ”kohta saadaan kahvia” kuulostaa korviisi vain ilkeämieliseltä häväisyltä ja saattaa sinut sysimustan raivokohtauksen partaalle.

Mutta sitten, ihme taivaista, kahvila löytyy ja kaikki on jälleen hyvin.

Kaffeinen julkisivu. Lähtiessämme myös tämä kahvila oli täysi.

Kaffeinen julkisivu. Lähtiessämme myös tämä kahvila oli täysi.

Etenkin, kun tiskillä odottaa tarjotin, johon on vieretysten laottu kolme erilaista kahvikupposta, joiden mahti palauttaa elegantin olemuksesi ennalleen, ja palaat siksi enkeliksi, joka olisit kuin luonnostaan aina, jos ulottuvillasi vain olisi ikuinen lähde kunnon kahvia.

'The Flight' Kaffeinessa. Makujen lisäksi voi miettiä vaikkapa sitä, kuinka eri kahvit sopivat eri metodeilla valmistettaviksi.

‘The Flight’ Kaffeinessa. Makujen lisäksi voi miettiä vaikkapa sitä, kuinka eri kahvit sopivat eri metodeilla valmistettaviksi. Keskellä cascaraa.

Sisustussuunnittelusta vastasi DESIGNLSM.

Sisustussuunnittelusta vastasi DESIGNLSM.

Kahvia odotellessa voi lukea kahvista.

Kahvia odotellessa voi lukea kahvista.

Rauha palasi maanpinnalle kun istuimme mukavasti seinää vierustavalle penkille odottelemaan kahvejamme (kyllä, kolmea!). Toinen Kaffeinen kahvila, jossa olimme pyörähtäneet vain hetkeä aiemmin oli ollut ääriään myöten täynnä, mutta täällä oli muutama istuinpaikka vapaana. Tiskillä oli tarjolla pieniä kakkusia ja tiskin takana hieno, kirkkaankeltainen neonvalo kirjoitti sanan ’kaffeine’ seinälle – ja 80-luvun lapsena olin jo kuvitellut, etten enää koskaan pitäisi neonvärien näkemisestä, mutta toisin kävi.

Cascara on melko uusi tuttavuus minulle, ja oli kahvin maistelun lomassa oli miellyttävä huomata kuinka se kevensi kahvin raskaampia ja yltäkylläisempiä makuja. Samalla cascara myös tasapainotti suuta niin että espresson jälkeen pystyi maistamaan flat whitea ilman makujen sekoittumista – tällä kertaa brasilialainen Red Brick toimi paremmin maitotilkan kanssa. Kaffeinessa cascara tarjotaan kylmänä ja se maistui hedelmäiseltä ja hieman marmelaadiselta. Minulta meni hieman ohi, mistä kahvila cascaransa ostaa (joskin olen varma, että erittäin informatiivinen barista sen minulle kertoi, mutta olin liian haltioissani kolmen kupposen tuomista mahdollisuuksista tilani lieventämiseksi, etten malttanut keskittyä kuuntelemaan kunnolla) mutta tiedän, että esimerkiksi täällä britteinsaarilla suosittu Has Bean on työskennellyt cascaran parissa jo vuosia. Red Brick –kahvi tulee palkitulta lontoolaispaahtimo Square Milelta.

Henkilökunta oli erittäin asiantuntevaa kahvin suhteen, ja sisustus miellytti Sateenmurun silmää – samalla se onnistui jollain tapaa sointumaan kahvin makuihin (siihen ruskean rosoiseen maanläheiseen makuun, neonkyltti vertauskuvallisena kofeiinipotkuna toimien), ja suosittelen Kaffeinen kahvitarjotinta erityisesti jos sinulla on kahvia rakastava ystävä (tai puoliso), johon haluat tehdä vaikutuksen (tai jonka haluat tasapainoittuvan).

Getty Imagesin valokuvagalleria sijaitsee lähes Kaffeinea vastapäätä.

Getty Imagesin valokuvagalleria sijaitsee lähes Kaffeinea vastapäätä.

P.S. Minulla on hämärä muistikuva siitä, että etsiessämme päivän (tai vähintään aamupäivän) Kaffeine-annosta pistäydyimme inspiroivassa Getty Imagesin valokuvagalleriassa. Minun on käytävä siellä uudestaan joku toinen päivä, kun sen hetken kahvitilanne on kunnossa, niin että voin nauttia maailmanluokan valokuvataiteesta keskittyneesti, mutta sillä välin: käy paikalla itse, ja koe valokuvaamisen nerokkuus!

P.P.S. Voit lukea kahviseikkailuistani myös esimerkiksi seuraavista linkeistä:

Kahvihulluutta Sohossa: Algerian Coffee Stores

Kahvihulluutta Dublinissa: 3 kuppia kahvia Temple Barilla

Kahvihulluutta Kapkaupungissa: 10 kuppia kahvia Kapkaupungissa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply