Ruoka ja juoma, Suomi

Kahvilla kotona ja muualla

Kuukausi Suomessa takana, enkä voi kuin ihmetellä, että mitä tuli tehtyä.

Mökkeiltyä? Juu. Syötyä ja juotua, liikuttua luonnossa ja vierailtua savolaisissa kylissä ja kaupungeissa. Sukuloitua, kyllä. Ja kaiken tämän ohessa, kahviteltua.

Seuraa Sateenmurun elokuiset liikkeet Instagramin avulla jäljitettynä.

1. Kahvia jugend-tyylillä Helsingin Sokos Hotel Tornissa

Laskeutuminen suomalaiseen arkeen ei olisi voinut sujua tyylikkäämmin kuin se Tornin ansiosta sujui. Kuten aiemmin hieman vihjailin, ajattelin aloittaa Suomessa talvehtimisen myötä uusia kujeita blogissa ja yksi niistä on yhteistyökirjoitusten aloittaminen: niistä ensimmäinen oli Tornissa vierailu, josta voi lukea lisää tästä linkistä. Toinen uusi kuje oli videon tekeminen suomalaiselle ParisRio-matkakanavalle – kuten innokkaimmat lukijani huomaavat, teksti on vanhempaa materiaalia täältä Sateenmuruista aisaparini lukemana. Ja editoimana… onneksi on audiovisuaalinen nero samassa taloudessa. Liitän videon Lontoosta tämän tekstin loppuun, vilkaise ja kerro mitä tykkäät – mutta vain jos tykkäät.

1_Coffee_elo_Jugend

Tornissa heräsin aurinkoiseen Helsinkiin, keitin kupin kahvia ja istuin parkettilattialle jugend-ajan takan eteen nauttimaan. Puulattioita olikin ollut Irlannissa ja Britanniassa asumisen jälkeen ikävä!

2. Kahvia kotona

Olin kuullut, että Suomessa oli huono kesä, mutta kun minä saavuin maahan lämpöä tuntui riittävän koko elokuun. Kotona oli keitettävä tuoreiden mansikoiden kunniaksi kahvit – ja otettava kuva. Tuntui lähes surrealistiselta Instagrammata (onko tämä edes sana..?) Pieksämäen Pappilanpellolla sijaitsevalla parvekkeella Lontoon Sohon kahviloiden ollessa enää muisto vain…

Parasta mansikkakakkua.

Parasta mansikkakakkua.

3. Kahvia mökillä

Luonnollinen jatkumo kotikahvikuvailulle on tietysti mökkikahvin kuvaaminen! Ensimmäisenä yönä mökillä heräsin viiden aikaan aamuyöllä ja karhujen (joista ei ole tehty alueella lähiaikoina näköhavaintoja, mutta se ei estä näkymättömien karhujen liikuskelua alueella) pelosta huolimatta uskaltauduin laiturinnokkaan ihmettelemään. Ja juomaan kahvia. Ja kuvaamaan sitä…huoh.

Tämän kerran Suomeen paluumuuton suosikki astiastoksi on kohonnut tämä värikäs sarja.

Tämän kerran Suomeen paluumuuton suosikki astiastoksi on kohonnut tämä värikäs sarja.

4. Kahvia Kenkäverossa

Savolaiseen alakuloon hitaasti vajoavaa mieltäni tuli piristämään juuri parahiksi pieni kahvihetki Mikkelin kupeen Kenkäverossa. Eleganttia! Historiallista! Hyvää! Tekstiä on enemmän luettavissa tässä linkissä. Ja kyllä, Instagrammasin!

Skandinaavista tyylikkyyttä.

Skandinaavista tyylikkyyttä.

5. Lisää kahvia mökillä

Mökillä vierähti parikin viikkoa: huono netti, aurinko, hyvä seura jne… Elokuun deadlinet kasautuivat, mutta stressistä ei ollut tietoakaan: se olisi kyllä odottamassa kaupungissa! Niin kuin odottikin. Nyt tämä aurinkoinen kahvikuppi mökin terassilla on kaukainen muisto vain – mutta kuva on läsnä myös nyt!

Mökiltä löytyi aivan outo mukiyksilö.

Mökiltä löytyi aivan outo mukiyksilö.

6. Torikahvia

Torikahvilla! Pakko instagrammata. Torikahvista on kirjoitettava Sateenmurujen englanninkielisille lukijoille lisää, kyseessä on yksi eniten arvostamistani suomalaisista ruokakulturelleista instituutioista. Pakko kuitenkin todeta, että eihän sitä itse sumppia nautinnonilokseen latki, mutta munkki peittää kitkon alleen hyvin ja tunnelma on se mikä tekee torikahvista torikahvin.

6_Coffee_elo_torikahvi

Torilla on tunnelmaa. Kuopion torilla etenkin.

7. Kahvia sorvin äärellä

Paluu hetkeksi netin äärelle kotiin. Tosin villasukat veivät ensin kellariin, josta löytyi tämä isäni äidilleni aikoinaan häälahjaksi ostama ”kaulakoru”. Äiti toivoi jotain pientä ja somaa kaulaan ripustettavaa, tässä tulos. Pakolliset kirjoitushommat etenivät ja kohta Sateenmuruista kuullaan taas painomediankin puolella!

Kirjoituskoneesta tuli myös Sateenmurun uusi tunnus - käy katsomassa Facebookkini puolelta!

Kirjoituskoneesta tuli myös Sateenmurun uusi tunnus – käy katsomassa Facebookkini puolelta!

8. Kahvia kahvilassa

Henkilökohtaisena tunnustuksena paljastan, että en juurikaan juo alkoholia (ja silloin kun juon, on tapahtumaa juhlistettava samppanjalla), siksi sallinkin itselleni ilman kitupiikkiä yleensä vaivaavia omantunnontuskia kahvihetken silloin kun katson sen töideni lomassa ansainneeni. Mikä on aika usein! Keittiöpsykologinen mantra: ole armollinen itsellesi. Olen! Tämä herkkuhetki löytyi omasta kotikaupungistani Pieksämäeltä, enkä osannut sitä odottaa. Oikeastaan, olin niin varma, etten kohtaisi mitään tälläistä, että jätin oman puhelimeni kotiin ja aisaparinikin puhelimen autoon. Sielläpä sitä sitten viipotin, kaupungin kantapaikkani, eli kirjaston kulmilla juosten takaisin kulman taa autolle ja takaisin terassille, missä kahvi jo jäähtyi kupissaan. Ihan vain siksi, että voisin, kyllä, INSTAGRAMMATA. Eli tässä tämä kakkukahvi myös teille!

Oli ihanaa päästä kahvilaan, "ihmisten ilmoille"...oli niitä siellä yli kolme.

Oli ihanaa päästä kahvilaan, “ihmisten ilmoille”…oli niitä siellä yli kolme.

9. Kahvia Nandassa

Toinen Savon yllätys oli Mikkelin Nanda (huomio itselle: tästä pitää heti joutaessa kirjoittaa oma pieni juttunsa). Nyt tarjoan vain kuvan pienestä macchiatostani, jonka avulla jaksoi taas metsästää Mikkelin näkymättömiä virastorakennuksia.

Macchiaton voimin taistoon Mikkelin tuulimyllyjä vastaan.

Macchiaton voimin taistoon Mikkelin tuulimyllyjä vastaan.

10. Kahvia kotona

Ja lopuksi, kahvia uudessa kodissa Naantalissa, missä talven tutkimusmatkat vielä odottavat kulkijaansa.

Kotona.

Kotona.

Meinasi unohtua! Tässä vielä ParisRio Travel Channelille tekemäni video:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply