Hollanti, Matkat

Boutique B&B Kamer01, Amsterdam

Vesisade alkaa ropista kattoa vasten, kun kipuan majapaikkani kapeita ja puisia kierreportaita pitkin yläkertaan. Ulkona amsterdamilaiset pyöräilevät hieman aiempaa rivakammin ehtiäkseen sateen alta nopeasti kotiin. Korkeiden ja kapeiden, tyypillisten amsterdamilaisten rakennusten alakerrassa ravintoloiden ja putiikkien valot kiiltävät märkää asfalttia vasten. Parin korttelin päässä kulkeva raitiovaunu ilmoittaa kilkahdellen kulustaan. Olemme lämminhenkisen Amsterdamin sydämessä, B&B Kamer01:ssa.

Boutique B&B Kamer01 sijaitsee Unescon maailmanperintölistan  historiallisella kanaalialueella, kivasti vinksallaan olevassa rakennuksessa. Talo on vuodelta 1585, ja se olikin yksi ensimmäisiä rakennuksia alueella, kun Amsterdamin laajentui “läntiselle vyöhykkeelle”. Sen molemmin puolin värikkäät talot nojaavat eri suuntiin ja luovat sarjakuvamaista tuntua alueelle. Ei ihme, että Kamer01 on valittu jo viitenä vuotena peräkkäin Amsterdamin parhaaksi B&B:ksi Tripadvisorissa, ja palkittu lukuisin tunnustuksin.

Tällainen työnurkkaus kelpaisi pidemmäksikin aikaa!

Kamer01:ssa on kolme huonetta: alimman kerroksen vihreä sviitti, keskikerroksen romanttinen punainen huone sekä ylin sininen huone. Jätän suuren matkalaukkuni alimpaan kerrokseen, sillä kapeita portaita olisi mahdoton päästä ylöspäin painavan matkalaukun kanssa – hotellin kotisivuilla varoitetaan tästä, mutta en ollut osannut aavistaa, kuinka jyrkkiä ja kapeita portaikot todella voivat olla.

Majoitun ylimmän kerroksen siniseen huoneeseen. Oleskelunurkkaa komistaa Le Corbusierin valkoinen sohva, ja tyylikkään viileä, harmaansävyinen marmorinen kylpyhuone on esteettinen elämys: käsienpesuallas on kokolasia, samoin kuin makuuhuonetta ja kylpyhuonetta erottava seinä. Koko huonetta komistaa 1700-luvulta peräisin oleva katto koristeellisine parruineen. Tunnelmallisen työnurkkauksen ikkunat antavat Amsterdamin kuululle Signel-kanaalille. 

Näkymä historiallisille kanaaleille sykähdyttää.

Kamer01 toisen omistajan ura designerina näkyy vaikkapa kylpyhuoneen persoonallisissa tilaratkaisuissa: lasiseinä liukuovin jakaa tilan muusta huoneesta.

Ovikello kilahtaa kahta viinilasia vasten Kamer01:n sinisessä huoneessa. Kattoparrut ovat 1700-luvulta.

Kamer01:n sisustuksesta löytyy sekä uusia ja vanhoja yksityiskohtia.

Kaikkialla Kamer01:ssa näkyy lahjakkaan designerin kädenjälki. Antaumuksella toteutettu Kamer01 onkin kahden miehen, Walterin ja Peterin, erilaisten urien yhdistämisen tulos: Walter on hotellimaailman ammattilainen, Peter sisustussuunnittelija. Herrasmiehet ovat myös innokkaita maailmanmatkaajia, mikä näkyy hotellivierailuni mukavuudessa: kokeneet matkailijat tuntevat toisten matkailijoiden tarpeet.

Kamer01 onkin nautinnoista pitävän matkailjan valinta: esteettinen elämys itsessään.

Kamer01:n aamiaistarjoilun ensimmäinen ruokalaji: hedelmät!

Kolmas ruokalaji sisälsi hollantilaisen kala-, liha- ja juustolautasen croissanttien ja sämpylöiden – ja shamppanjan – kera.

Tämä näkyy parhaiten aamiaistarjoilussa: Aamupalahan on aina luksuselämys matkalaiselle, mutta Kamer01:ssa käsitys luksuksesta on kohotettu uusiin ulottuvuuksiin. Aamulla, heti rappukäytävään astuttuani, haistan tuoreiden leipien ja croissanttien tuoksun, ja aamiaispöydällä jokaista vierasta odottaa hedelmistä valmistettu asetelma lasikuvun alla. Neljän ruokalajin aamiainen (samppanjan kera!) ja Peterin taidonnäyte isäntänä asettavat riman korkealle muille matkailualan ammattilaisille. Täällä matkalaiselle tulee olo, että isännät tarjoavat sitä, mitä itsekin hotelliöiltään odottavat: vain parasta.

Kamer01 sijaitsee esimerkiksi lähellä Amsterdamin kuuluja, kelluvia kukkakauppoja sekä lukuisia kirjakauppoja ja ravintoloita. Myös lukuisat kuulut nähtävyydet, kuten Anne Frank Museum ja Rembrandtin kotimuseo sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Nautinnollisia hetkiä Kamer01:een, Sateenmurun lukija!

P.S. Kiitän Kamer01:stä tyylikkään nautinnollisesta hotelliyöstä! Tämä kirjoitus kuuluukin uuteen hotellisarjaani “tyylikkäät yöt” aiemmin aloittamani “historialliset hotellit” sarjan rinnalle. Uuden sarjani avulla toivon tarjoavani lukijoilleni tyylikkäitä ja viihtyisiä öitä matkoillenne! Hyvää matkaa siis, Sateenmurun lukija, Amsterdamiin ja Boutique B&B Kamer01:een!

Info

Boutique B&B Kamer01

Huoneet alkaen 228€

post@kamer01.amsterdam

Kamer01

 

 

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Miraorvokki/Pöndekengissä December 18, 2016 at 3:34 PM

  Ai että! Tää olis just omannäköinen hotelli – paikka huokuu historiaa mutta on silti erittäin tyylikäs. Ihanan näköinen paikka! Vähän toki tyyris vielä tällä palkkapussilla mutta ehkä joskus, ehkä joskus 🙂

  • Reply sateenmuru December 19, 2016 at 3:13 PM

   Kiitos kommentista, Miraorvokki! Totta puhut, tyylikäs paikka – ja hieman tyyriimmän puoleinen. Mutta mielelläni vähän säästäisin, ja kävisin sitten jotain erityispäivää täällä uudemmankin kerran viettelemässä! ^_^

 • Reply Ansku BCN December 19, 2016 at 8:39 AM

  Voi miten kiva paikka, tykkään! Tällaiset paikat todella jäävät mieleen jo yhtenä elämyksenä reissulla 🙂

 • Reply sateenmuru December 19, 2016 at 3:13 PM

  Kiitos kivasta kommentista, Ansku BCN! Totta, unohtumaton paikka, ja niin ihanat näkymätkin kanaaleille. 🙂

 • Reply sari / matkallalahelletaikauas December 19, 2016 at 7:07 PM

  Pariin otteeseen olen käynyt Amsterdamissa. Kukkamarkkinoilla olen ollut mutta onko jossain muualla kukkamarkkinoita myös. Kun en hoksannut, että ne olisivat olleet kelluvat markkinat.

  • Reply sateenmuru December 19, 2016 at 7:54 PM

   Kiitos kommentista, Sari! Tarkoittamani kukkamarkkinat ovat Bloemenmarktin maailman ainoat kelluvat kukkakaupat Amsterdamissa – siellä kyllä varmasti riittää myös muita kukkamarkkinoita! Pienehköjä “paattikojuja” on vieri vieressä Singelin varressa: nykyisin myynnissä on enemmän sipuleita kuin tuoreita kukkia, mutta kyllä sieltä seasta vielä pari kojullista kukkivien kukkien myyjiäkin löytyy!

 • Reply Jenna / With huge passion for life December 20, 2016 at 9:36 AM

  Kivan kuuloinen ja näköinen. Tuollaista luksusta sitä joskus juuri tarvitsee 🙂

  • Reply sateenmuru December 22, 2016 at 2:58 PM

   Kiitos kommentista, Jenna! Nimenomaan: tällaista sitä joskus tarvitsee! ^_^

 • Reply Anna K. - Kaukaa haettua December 21, 2016 at 5:45 PM

  Ihastuttavan vanha talo, 1585, wau! Tuollainen tekee aina jotenkin vaikutuksen! Haaveilin joskus omasta majatalosta ja sinne nimenomaan olis tullut erivärisiksi sisustettuja huoneita. Ehkä vielä joskus?
  Todella kaunis näkymä huoneesta alas kanaalille.

  • Reply sateenmuru December 22, 2016 at 3:00 PM

   Todellakin, nämä vanhat amsterdamilaistalot ovat niin tunnelmallisia! Ehdottomasti, jos majatalo on unelma, niin sitä kohti vaan – vaikutti ainakin minun isännän mielestä Kamer01:ssa täydelliseltä uravaihdokselta!

 • Reply Terhi / Muru Mou December 22, 2016 at 1:05 AM

  Oi että, kyllä tuolla kelpaisi majailla! Piti käydä nettisivuilta katsomassa kuvat muistakin huoneista, ja tämä sininen taisi mielestäni viedä voiton 🙂

  • Reply sateenmuru December 22, 2016 at 3:01 PM

   Kiva, että kävit nettisivuilla: ne on minusta yhdet parhaat koskaan näkemäni! Juu, sininen sopii hyvin tällaiseen perus skandimakuun. ^_^

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta December 22, 2016 at 10:14 AM

  Ootpa löytänyt helmiä 🙂 Ehkä vähän tyyris mulle yheksi yöksi 😀 Vaikka kerran törsäsinkin Marina Bay sandsiin enemmänkin 😀

  • Reply sateenmuru December 22, 2016 at 3:02 PM

   Kiitos, Sandra! Niin, ei sitä joka yö viitsisi tällaisissa yöpyä, mutta joskus erikoistilanteessa itsensä (tai ystävän) hemmottelemiseksi! ^_^

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana December 22, 2016 at 9:34 PM

  Hintava, mutta hinnalle on selkeästi katetta! On ymmärretty, että lukuisilla (pienilläkin) wou-efekteillä saadaan ylityytyväinen asiakas! Normaalireissulla en maksaisi (hyvästäkään yöpymisestä) tuota hintaa, mutta jos lähdettäisiin vaikka miehen kanssa kahdestaan merkkipäiväreissulle, niin voitaisiin vaikka pari yötä törsätäkin pieneen luksukseen.

  On muuten jotenkin käsittämätöntä, että talo on rakennettu 1500-luvulla…

  • Reply sateenmuru December 25, 2016 at 1:10 PM

   Kiitos kommentista, Kati! Totta, vaikka olen historiafriikki, niin ensivierailullani Amsterdamin historiallisuus todella pyyhkäisi jalat altani: aivan upea kaupunki, ja onneksi näissä taloissa voi myös majoittua. ^_^

 • Reply Lotta | Watia.fi December 23, 2016 at 6:31 AM

  Vau, ihana tämäkin! Oikeita helmiä olet löytänyt. Aamiainen kuulostaa todellakin luksukselta ja toi näkymä huoneesta niin amsterdamilainen. Ihana Amsterdam. <3

  • Reply sateenmuru December 25, 2016 at 1:09 PM

   Kiitos, Lotta! Tosiaan, helmiä löytyi niin Amsterdamista kuin Haagistakin – ei harmita lähteä täältä Brasiliasta niin paljoa, kun tietää että Suomeen paluu tapahtuu taas Hollannin kautta! ^_^

 • Reply Merja / Merjan matkassa December 23, 2016 at 7:29 PM

  Aika helmi! Mikä näistä Amsterdamin hotelleista on sinusta ollut paras hinta-/laatusuhteelta? Damin reissu olisi suunnitteilla.

  • Reply sateenmuru December 25, 2016 at 12:57 PM

   Kiitos kommentista, Merja! Riippuu vähän siitä, millä budjetilla olet liikenteessä: Kamer01 on enemmän hemmotteluhetkeä varten, Mr Jordaaniin ihastuin kovasti, ja se on mielestäni jopa edullinen siihen nähden mitä rahoilleen vastineeksi saa. JL No 76 kuuluu pienehköön Vondel-ketjuun, joilla on hintalaatusuhde kohdillaan, ja hotelleja ympäri Amsterdamia, joten jos sijainti vaikuttaa valintaan niin kannattaa pitää mielessä. Minulla on vielä yksi Amsterdam-hotellipostaus tulossa Hotel V:n uuteen kohteeseen, joten pysy kuulolla! ^_^

 • Reply Anna | Muuttolintu.com December 23, 2016 at 9:42 PM

  Oih, shamppanja-aamiainen kruunaa kyllä minkä tahansa yöpymiskokemuksen! Me ei olla shamppanjaan törmätty aamiaisella muuten kuin häämatkahotellissa. Kuulostaa mahtavalta paikalta, ja tuli kyllä ikävä Amsterdamiin.

  • Reply sateenmuru December 25, 2016 at 1:08 PM

   Kiitos kommentista, Anna! Tämä oli ensimminen kerta itselleni, kun samppanja-aamiaiseen törmäsin – ellei ole ollut oma pullo kyseessä. ; ) Ihanaa luksusta, ajattelin mennä Kamer01 joskus uudestaan ilman työvelvoitteita ja juhlistamaan jotain merkkipäivää… ihan mitä tahansa merkkipäivää. ^_^

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä December 24, 2016 at 6:37 AM

  Ihania yksityiskohtia ja aivan upea aamiainen! Tämäkin menee korvan taakse Amsterdamin-matkaa odottamaan, ehdottomasti.

  • Reply sateenmuru December 25, 2016 at 1:06 PM

   Kiitos kommentista, Arna! Hyviä reissuja Amsterdamiin ja muuallekin! ^_^

 • Reply Kohteena maailma / Rami December 24, 2016 at 6:09 PM

  Todella viihtyisän näköinen hotelli! Omien kokemusten mukaan viiden reissun perusteella hotellien hinta/laatu -taso on maailman huonompia. Siellä kun ei tunnu n. sadalla eurolla yö saavan mitään kelvollista majoitusta. No tämä on tietysti jo niin hinnan kuin laadunkin puolesta jo aivan eri luokkaa, mutta hyvä on Damiin matkustavien tiedostaa hotellien hintataso.

  • Reply sateenmuru December 25, 2016 at 1:04 PM

   Kiitos kommentista, Rami! Juu-u, huomasin tämän itsekin: yksi yö hotellissa, jonka nimi ei ole edes mainitsemisenarvoinen, maksoi enemmän kuin vaikkapa aiemman postaukseni Mr Jordaan, ja oli laadultaan niin ala-arovinen, etten voinut uskoa, että olin samassa kaupungissa. Kaikki aiemmat hotellini olivat olleet niin ihania!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää December 25, 2016 at 6:32 AM

  Ihanan persoonallisen näköinen paikka. Eikä kyllä ihan joka kuvassa kovin vanhaltakaan näyttänyt, taitaa olla hyvin remontoitu. Tykkään juuri tämän tyylisistä paikoista.

  • Reply sateenmuru December 25, 2016 at 1:06 PM

   Kiitos viestistä, Paula! Niin, Kamer01 on todella taidokkaasti remontoitu, sillä toinen omistajista on pitkän uran tehnyt sisustussuunnittelija. ^_^ Vanhaa oli jätetty esiin tuomaan tunnelmaa, mutta esim. suihkutilat olivat ylellisen modernit. Ah, juuri niin kuin pitikin!

  Leave a Reply