Hollanti, Matkat

Kith & Kin Boutique Apartments, Amsterdam

Pitkän Brasiliassa vietetyn aurinkoisen talven jälkeen oli ihana palata uuteen unelmieni kaupunkiin, Amsterdamiin. Tällä kertaa halusin myös kokea, millaista olisi asua kaupungissa: syödä oman keittiönpöydän äärellä, astella ulos ilman hotellihenkilökunnan tervehtimistä ja ostaa aamiaisleivät lähileipomosta.

Olin jo edellisellä Amsterdamin vierailullani löytänyt Kith & Kinin tyylikkään tarjonnan, mutta tuolloin kaikki neljä huoneistoa olivat jo varattuja. Nyt siis päätin olla liikkeellä hyvissä ajoin, ja sain kuin sainkin yhteistyön Kith & Kinin kanssa onnistumaan! Suuntaan Amsterdamin rautatieasemalta kohti Kith & Kiniä: noin vartin ja reilun kymmenen euron taksimatkan jälkeen olen huoneistoni Grand Fagelin oven edessä.

Kith & Kin sijaitsee läntisessä Amsterdamissa, Staatsliedenbuurtin rauhallisella alueella.

Kith & Kin on kahden naisen reilu puoli vuotta vanha operaatio. Tämän lisäksi taustalla on vuosia kestänyt valmisteluprosessi sekä molempien naisten intohimo hotellilöytöjen tekemiseen omilla matkoillaan: Kyky vastata matkailijoiden tarpeisiin näkyykin sekä huoneistojen yleisissä linjoissa että yksityiskohdissa. Huolettomalta vaikuttavan tyylikkyyden saavuttamisessa on auttanut myös toisen omistajan, Cathelijnen, ura sisustussuunnittelijana. Jellekellä on tausta markkinoinnissa.

Kith & Kin – eli vapaasti käännettynä ystävät & perhe – tarjoaa juuri sitä mitä nimi lupaa: rentoa kodikkuutta. Vai mitä tuumaat?

Kith & Kinin värimaailmasta ja logon suunnittelusta vastasi unkarilainen kuvittaja Anna Kovecses, joka on kuvittanu myös esimerkiksi New York Times Magazinen ja Monoclen sivuja.

Kith & Kinin Grand Fagel huoneiston tila on pitkä ja kapea. Käytävä alkaa eteis- ja keittiötiloista ja päättyy toiseen makuuhuoneeseen.

Viherkasvit ja bambutapetointi tuovat kodikkuutta Grand Fageliin.

Kith & Kinillä on oma Prosecconsa – sen maku on yhtä elegantin pirskahteleva kuin butiikkihuoneistojen tyyli. Keittiö on tapetoitu brasilialaisen Pablo Piattin tapetilla.

Heti Amsterdamin kanaaleille antavan ulko-oven jälkeen edessä on keittiö tiskipesukoneineen, Nespresso-keittimineen ja muine keittovälineineen. Jääkaapista löytyy myös huoneiston hintaan kuuluva Kith & Kinin prosecco, jonka etikettiä komistaa Kith & Kinin oma logo. Kith & Kin tarjoaakin tyylikästä laatutioetoisuutta viimeiseen pisaraan asti.

Keittiön jälkeen tilaa hallitsee mukava, turkoosinvärinen sohva, jolta voi katsella Netflixiä (vinkki: jos haluat viettää mukavan koti-illan, lähistöltä löytyy esimerkiksi La Perla pizzeria, jonka herkulliset kiviuunipitsat valmistuvat hetkessä!). Turkoosin “televisionurkkauksen” jälkeen löytyy myös pienempi soppi mukavaa lukuhetkeä varten.

Ja sitten makuuhuoneisiin! Ensinnäkin, Grand Fagel -huoneistosta niitä löytyy kaksi – eli Kith & Kin kannattaa pitää mielessä myös kaveriporukalla matkustettaessa.

Kylpyhuoneen lattia on Kith & Kinin ylpeys, omin käsin valmistettua pintamassaa näkyy hieman myös pöytätasossa.

Sänky, joka tarjosi minulle elämäni makoisimmat yöunet.

Molemmissa makuuhuoneissa on parivuode ja kattoikkunat.

Kith & Kinin logo koristaa myös petivaatteita.

Kith & Kinin sisustuksesta löytyy ideoita myös kotiinviemisiksi!

Makuuhuoneen sisustus on hillityn värinen ja pelkistetty. Hiljaa kattoikkunaa vasten ropiseva sade tuudittaa minut harvinaisen makoisaan uneen – niin makoisaan, että erikoisen hyvin nukuttu yö kohosi  seuraavana päivänä keskeiseksi puheenaiheeksi Cathelijnen kanssa. Selvisi, että sängyt tulevat kolmannessa sukupolvessa sänkyjä valmistavalta sänkymestarilta, Loofin omistajalta Wardilta. Ward on todella nähnyt vaivaa sängynvalmistustaidon huippuunhiomisessa: täydelliset unet takaavat patjat tulevat Belgiasta ja ovat 100% ekologisista materiaaleista valmistetut.

Aamulla herään  kuin uudestaan syntyneenä ennen herätyskelloa, ja aisapariani herättämättä hiivin hiljaa keittiöön. Valmistan pienen espresson ja istahdan sohvalle odottamaan päivän valkenemista. Tältä varmaan tuntuisi asua Amsterdamissa: virkeältä ja seesteiseltä, täysin valmiina uuteen päivään, uusia ajatuksia mieli tulvillaan.

Kiitos, Kith & Kin, inspiroivasta yösijasta!

Yö Kith & Kinissä oli niin ihanan amsterdamilainen kuin vain kuvitella voi!

P.S. Kiitän Kith & Kiniä siitä, että huoneisto sai minut tuntemaan oloni amsterdamilaiselta – olkoonkin vain päiväksi! Tämä kirjoitus kuuluu hotellisarjaani “tyylikkäät yöt” aiemmin aloittamani “historialliset hotellit” sarjan rinnalle. Uuden sarjani avulla toivon tarjoavani lukijoilleni tyylikkäitä ja viihtyisiä öitä matkoillenne! Hyvää matkaa siis, Sateenmurun lukija, Amsterdamiin ja Kith & Kiniin!

Hotel Info

Kith & Kin Homepage

Huoneistot alkaen 120 €

2-4 hengen Grand Fagels alkaen 250 €

hello@kithandkin.com

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Terhi /Fammo matkalla.fi March 5, 2017 at 7:33 PM

  Näyttää olevan laatua! Voisi vaikkapa kokeilla.

  • Reply sateenmuru March 7, 2017 at 5:41 PM

   Suosittelen! ^_^

 • Reply Viherjuuria March 5, 2017 at 9:22 PM

  Amsterdam on ihana ja tämä paikka vaikuttaa aika upealta ja inspiroivalta!
  Hintakaan ei vaikuta pahalta, jos huoneistoon tosiaan kuuluu kaksi makuuhuoneitakin. Laitetaan korvan taakse seuraavaa vierailua varten 🙂

  • Reply sateenmuru March 7, 2017 at 5:43 PM

   Kith & Kin kannattaa panna mieleen! ^_^ Ja kyllä, tässä huoneistossa on kaksi makuuhuonetta. Amsterdam on niin ihana… unelmoin jo paluusta!

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas March 6, 2017 at 7:22 AM

  Näyttää kyllä mukavalta majapaikalta, vaikkei tuollainen sisustus olekaan omaa silmää miellyttävää. Parempi se silti on, kuin perushotellin tylsä sisustus!

  • Reply sateenmuru March 7, 2017 at 5:44 PM

   Kiitos kommentista, Venla! Todellakin, täällä on nähty vaivaa sisustamisen eteen, mikä saa ainakin tämän matkalaisen hyvälle tuulelle! : )

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta March 6, 2017 at 1:29 PM

  Tykkään tosi paljon hotelliesittelyistä, joissa kerrotaan siitä sekä jaetaan kuvia 🙂 Hintatiedot on myöskin tosi hyvä juttu! 🙂 Varmasti sun esittelyistä löytyy sopivaa majapaikkaa Dameihin menijälle 🙂

 • Reply sateenmuru March 7, 2017 at 5:46 PM

  Kiitos kommentista, Sandra – ja kiva kuulla, että tällaisista kirjoituksista on hyötyä. Olen itse ainakin todella hyvilläni näistä löydöistä ja yhteistöistä – tervemenoa Amsterdamiin vaan kaikille, se on tällä hetkellä yksi suosikeistani! ^_^

 • Reply Merja / Merjan matkassa March 8, 2017 at 8:17 PM

  Kiitos hyvästä hotellivinkistä! Värimaailma puuterimaisen pehmeää 🙂

  • Reply sateenmuru March 10, 2017 at 7:51 AM

   Eipä kestä, Merja! Osuva kuvaus värimaailmaan, puuterimaisen pehmeä! 🙂

 • Reply Lotta | Watia.fi March 10, 2017 at 5:48 PM

  Kuulostaa ihanalta kokemukselta. Ja sänky näyttää niin mukavan muhkealta! Miten näistä Amsterdamin hotelleista enää voi valita? ;-p

 • Reply sateenmuru March 10, 2017 at 5:59 PM

  Kiitos kommentista, Lotta! Ihana kokemus, ihana sänky. ^_^

 • Reply Teija / Lähdetään Taas March 11, 2017 at 8:05 AM

  Voi miten viihtyisän oloinen! Amsterdam näyttää olevan pullollaan toinen toistaan viihtyisämpiä hotelleja!

  • Reply sateenmuru March 12, 2017 at 4:02 PM

   Kiitos kommentista, Teija! Kith & Kin on todella viihtyisä – niin tyylikäs, mutta samalla kodikas!

 • Reply Pirkko / Meriharakka March 11, 2017 at 1:41 PM

  Hienon näköinen kämppä – tuolla olisi merkitystä, jos olisi kaupungissa pitempään. Lyhyellä vierailulla harmittaisi vaan, että menisi tuollainen tavallaan hukkaan, kun kuitenkin enimmän ajan viettäisi muualla 🙂

  • Reply sateenmuru March 12, 2017 at 4:03 PM

   Kiitos kommentista, Pirkko! Niinpä, se on tuo matkallaolon ikuinen ongelma: nauttiakko vastaan osuneesta ihanasta majapaikasta, vai tarpoako uusissa maisemissa. ^_^

 • Reply Merituuli March 12, 2017 at 9:42 AM

  Hieno tuo lintutapetti. Muuten ehkä turhan pastellinen sisustus makuuni, mutta ymmärrän että moni tykkää tällaisesta tyylistä: rauhoittavaa ja tyyntä.

  • Reply sateenmuru March 12, 2017 at 4:04 PM

   Kiitos kommentista, Merituuli! Tuo lintutapetti oli itsellenikin erityisesti mieleen suoraan Brasiliasta Amsterdamiin tupsahtaneena. ^_^

  Leave a Reply