Matkat, Suomi

Loma suomessa, valmistelut, osa III

Matkavalmistelut ovat käyneet kiivaana viimeiset kymmenen päivää ja vihdoin, kaksi hermoromahdusta ja yhdeksän sukkahousuparia myöhemmin, kaikki mitä järjesteltävissä on, on nyt järjestelty. Näin olemme päättäneet ja päätöksen mukaan elämme.

Kuten lupasin aiemmassa kirjoituksessani, julkaisen alla valokuvan pakattavista tavaroista matkalle, kuten matkabloggaajilla tapana on. Kaiken olen kuitenkin itse ostanut, eikä mikään kauppa myöntänyt edes alennusta. Ehkä sitten, jos sijoitun Irlannin Imagen blogikisassa, mikä selviää perjantaina. Häämekko puuttuu kuvasta, mutta ei hätää: se on ostettu ja mahtuu pieneen tilaan.

Tässä kuvassa siis tärkeimmät mitä sekä hääjuhlia että kaikkia vuoden varrella väliin jääneitä nuorten sukulaisten juhlapäiviä varten olen kaupoista haalinut. Mukava, kun sukulaisilla on selviä kiinnostuksen kohteita jo nuorella iällä, koska se helpottaa lahjojen ostoa.

Häiden teema on iltapäivätee, jota varten kävin täältä ostamassa pari asettia Findista Cow’s Lanella Temple Barilla, ja samaten pitää viedä Suomeen mukana muutamia leipomista varten tarpeellisia välineitä. Loihdin iltapäiväteen itse siskoni kanssa perjantaina – päivä, joka tulee varmasti olemaan epäseesteisen eloni tähänastinen huipentuma. Mutta on mukava päästä verestämään muistoja kokkausajoilta, jolloin iltapäiväteen valmistus kuului repertuaariini Skotlannissa hotellissa, jossa työskentelin. Olin ollut teiniajoistani asti kiinnostunut Skotlannista (Trainspottingin vuoksi, luonnollisesti) ja kun lopulta päädyin sinne kokin uraa kokeilemaan, oli kuin kohtalon oikku, että päädyin työskentelemään Skotlannin kuuluisimman klaanipäällikön, Macdonaldin, omistamaan hotelliin, joka on arvostettu paitsi Michelin tähden ravintolastaan myös ylellisestä iltapäiväteestään. Jota minä valmistin (ja söin!) päivittäin.

Savon sydämessä järjestettävästä iltapäivätee-eleganssista tulette varmasti kuulemaan myöhemmin, nyt alla Sateenmurun pakkauskuva. Kuvassa siis kaikki tärkein, käyttövaatteet lähtee tietysti matkaan myös.

Pakkaus_suomi_III

Ostin täältä valmiita shortbread-keksipaketteja, koska aiemmin, kun olen Suomesta yrittänyt löytää semolinaa en sitä ole löytänyt. Kaikille cupcake -leipureille tiedoksi, että aivan Ha’Penny Bridgen kupeessa Bachelor’s Walkilla on hyvä leivontaliike Decobake, josta ostin vuokia, skonssileikkurin ja koristeita kakkuun. Trinityn vastapäisestä viski- ja piippukaupasta James Foxista löytyi pari hyvää tuliaista, eikä iltapäivätee tietysti olisi iltapäivätee ilman Pimm’siä. Teet unohdin ostaa. Vaikka pääsenkin Suomessa jälleen oman kirjahyllyn äärelle, otan matkalukemiseksi mukaan Patrick Leigh Fermorin A Time to Keep Silencen, joka minun on jo pitkään pitänyt lukea, ja koska reissuun mahtuu sitä ja tätä jännittävyyttä, teos on myös sopivan ohut. Kenties Suomessa ollessani ilmestyy myös eräs matkakirjallisuuden klassikko, jonka suomentamiseen osallistuin. Monta asiaa luvassa, joiden toteutumista en malttaisi enää odottaa.

Jännittävä matka luvassa!

P.S. Kuvan suklaakakunpalalla ei ole mitään tekemistä jutun kanssa… hyvä on, hyvä on, söin niitä kaksi. Kuvan otti tuleva mieheni, jolle saatan uskaltaa luovuttaa kuvausvastuun Suomen reissulla!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply