Brasilia, Irlanti, Ruoka ja juoma

Mangosalaatti, Brasilia

Viime aikoina olen suosinut yksinkertaisia makuja, ja yrittänyt paikantaa Dublinista tuoreimmat ja maukkaimmat raaka-aineiden tarjoajat. Erityisesti kuumina kesäkuukausina ajattelen, että mitä yksinkertaisempaa ruoanlaitto on, sitä parempi.

M.:n mukaan tämä mangosalaatti on tyypillinen salaatti Brasiliassa, mutta Suomessa saattaa olla yhtä hankalaa löytää hyviä ja kypsiä mangoja kuin täällä Dublinissakin. Mangon tulisi olla persikan tapaan pehmeä kosketettaessa ja hedelmän raikas ja aurinkoinen tuoksu tulisi olla haistettavissa ennen kuorimista.

Menestyksekkään lauantaisen ostosreissun jälkeen Fallon & Byrnessa päätin antaa tälle viiden ainesosan mangosalaatille mahdollisuuden. Kun ruokalaji sisältää vain muutaman ainesosan, on nuo ainekset valittava oikein. Ja kun olet löytänyt parhaat salaatinlehdet, ja käytät oikeita öljyjä, yksinkertaisen ja raikkaan salaatin valmistus ei voi epäonnistua.

Tarvitset

mangoa 

lehtisalaattia (romainea, makeaa frisée-salaattia tms. mietoa salaatinlehteä)

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Älä pilko salaatinlehtiä: jos haluat pienempiä suupalasia, revi lehdet omin sormin kulhoon, mutta yleensä suuremmat lehdet antavat salaatille näyttävyyttä ja ne ovat miellyttävän rapeita suussa. Lorauta hieman oliiviöljyä salaatinlehtien päälle, ja lisää hieman mustapippuria. Sekoita varovasti niin että oliiviöljyä on jokaisella salaatinlehdellä. Aseta jääkaappiin siksi aikaa, kun pilkot mangon. Lisää mangoviipaleet salaatinlehtien sekaan ja nauti. Salaatti sopii esimerkiksi kevyeksi ateriaksi, grilliruokien höysteeksi tai kala-annosten lisukkeeksi.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply