Matkat, Suomi

Moi Helsinki, Lönnrotinkatu, Helsinki

Yhteistyössä Moi Helsingin kanssa

Kauniissa 1920-luvun talossa sijaitseva Moi Helsingin City Flat on kätevä ja tyylikäs kaupunkimatkaajan tukikohta.

Moi Helsinki on vuokrannut jo kymmenen vuoden ajan asuntoja kaupungin keskusta-alueella. Yhteensä yhdeksään erilaiseen huoneistoon, joiden tyyli vaihtelee boheemista punatiilestä luksuskämppään flyygelillä, on löytynyt majoittujia aina kansainvälisistä matkailijoista työmatkalaisiin ja opiskelijoihin.

SIMPPELIN TYYLIKÄS

Sateenmuru testasi kompaktin studion Lönnrotinkadulla Punavuoressa. Tila on tyylikäs ja avara, ja vierailijalle löytyy kaikkea keittiön perustarvikkeista TREsemmén tuotteisiin ja hiustenkuivaajaan. Vaaleasävyinen City Flat on oiva tukikohta Helsingin keskustaan tutustumiselle, mutta jos matkaväsymys iskee, kämpässä on myös mukava viettää aikaa, kokata, rentoutua ja lueskella muhkealla sohvalla. City Flat sijaitsee vuonna 1929 rakennetussa rakennuksessa, joten yhdistetty suihku- ja wc-tila on pieni, mutta vanhoissa rakennuksissa ennenkin asuneena tämä ei tullut yllätyksenä. Lisätietoja Moi Helsingin erilaisista ja erikokoisista kämppävaihtoehdoista löytyy Moi Helsingin kotisivuilta.

BOHEEMI SIJAINTI PUNAVUORESSA

Moi Helsingin City Flat sijaitsee Lönnrotinkadulla, joka alkaa Helsingin ydinkeskustasta, Stockmannin tavaratalon kupeesta, ja jatkuu aina Hietalahden torille saakka. Bulevardi on naapurikatu ja ympäristöstä löytyykin kosolti kahviloita, putiikkeja, gallerioita ja ravintoloita. City Flatin kaarevan erkkerin korkeista ikkunoista  avautuu näkymä vilkkaalle Hietalahden torille ja kauppahallille, joka on oiva foodie-matkaajan kohde. Ja mikäli aamiaisen kokkaaminen ei Helsingin matkallasi innosta, suosittelen noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevan Levainin aamupalaa.

TUNNELMALLINEN KAUPUNKIKOTI

Vaalea sisustus ja sisään aurinkoisena kesäiltana tulviva valo tekivät illasta Moi Helsingin City Flatissä ikimuistoisen. Ikkunasta näin, kuinka Hietalahden torimyyjät pakkasivat tavaransa autoihinsa ja kaasuttavan pois. Näin auringonkajon sataman yllä tummuvan ja ilman viilenevän ihanaksi kesäyöksi. Näin ympäröivien, kellertävien kaupunginvalojen syttyvän ennen kuin vetäydyin petivaatteiden huomaan ja annoin unelmien Helsingissä asumisesta viedä mukanaan.

Syitä vierailla:

 1. Tyylikäs ja rauhallinen city-koti Helsingin vierailun ajaksi
 2. Loistava sijainti keskellä Punavuoren kuhinaa – Helsingin keskeisiin kohteisiin pääsee kävellen
 3. Tunne siitä, etten ollut kaupungissa vain vierailija

Lisätietoja Moi Helsingin kotisivuilta

Moi Helsinki löytyy myös Airbnb:stä

P.S. Kiitän Moi Helsinkiä siitä, että huoneisto sai minut tuntemaan oloni helsinkiläiseltä – olkoonkin vain päiväksi! Tämä kirjoitus kuuluu hotellisarjaani “tyylikkäät yöt” aiemmin aloittamani “historialliset hotellit” sarjan rinnalle. Uuden sarjani avulla toivon tarjoavani lukijoilleni tyylikkäitä ja viihtyisiä öitä matkoillenne! Hyvää matkaa siis, Sateenmurun lukija, Helsinkiin ja Moi Helsingin kaupunkiasuntoihin!

Hotel Info

Moi Helsingin kotisivut

Huoneisto alk. 109 € per yö, min. 3 yötä

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Terhi | VAGABONDA August 22, 2017 at 10:06 AM

  En ollut Moi Helsingistä koskaan kuullutkaan, mutta oikein kiva vaihtoehto hieman pidemmälle Helsingin reissulle! Mahtuuko tässä yöpymään kaksi? Kuvakulma hämää hieman, enkä ole varma onko tuo parisänky vai hieman leveämpi yhden hengen sänky? 🙂

  • Reply sateenmuru August 22, 2017 at 1:49 PM

   Kiva, että onnistuin tekemään vähän tuntemattomamman löydön! Hyvin mahtuu kaksi, sänky on parisänky. 🙂

 • Reply Elisa / Eliza Does Oz August 24, 2017 at 6:06 AM

  Aivan mahtava konsepti, josta en ollut ennen kuullutkaan! Tämä menee ehdottomasti muistiin seuraavaa Suomen-reissua varten. Meillä on ollut tapana viettää ainakin viimeiset pari kolme yötä hotellissa Helsingissä ja yritämme kokeilla joka kerta jotain meille uutta paikkaa. Todella tyylikäs city-koti ja aivan loistava sijainti! 🙂

  • Reply sateenmuru August 24, 2017 at 7:06 AM

   Kiitos kommentista, Elisa! Suosittelen ehdottomasti Moi Helsinkiä – heillä on erilaisia vaihtoehtoja ja kaikki loistavalla sijainnilla. Etenkin tuollaiselle parin kolmen yön visiitille hyvä vaihtoehto, kun on se oma keittiö. 🙂

 • Reply Anna | Tämä matka August 26, 2017 at 9:44 AM

  Itselleni iskee heti hirvittävä ahdistus näissä konsepteissa, koska esim. Bookin.comissa ei useinkaan eritellä tällaisten asuntojen TARKKAA sijainti, vaan mainitaan vain, että 2 km säteellä jostain jne. Lisäksi ongelmaksi muodostuu se, että avaimet pitää noutaa paikasta a, kellonaikaan x ja paikka sijaitsee osoitteessa b. Ei sovi omalla autolla liikkuvalle, joka haluaa kurvata paikalle silloin kun huvitaa 🙂

  • Reply sateenmuru August 27, 2017 at 10:58 AM

   Huh, onneksi ei itselleni iske kellonajoista matkalla ahdistus, kuulostaa karmaisevalta! Tosiaan, huomasin itsekin oikeastaan vasta nyt, että tarkan rappunumeron sai tietoon vasta, kun vierailusta oli sovittu. Sen mitä airbnb:n kautta olen asuntoja vuokrannut, niin avaimet on tuotu sinne paikan päälle ja kämppä esitelty samalla – ja annettu vielä vinkkejäkin lähitienoille, joten ei ongelmaa eestaas-sähläilyssä. Itselleni siis sopii hyvin, olin autolla liikenteessä tai en – jos aikataulut menee hetkellisesti ristiin, niin kahvilaan mars ja kirja esiin!

 • Reply Katariina / Raidallisia hetkiä ja retkiä August 27, 2017 at 12:13 PM

  Erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto Helsingissä yöpymiseen! Näyttää myös hyvältä. “Tunne siitä, että et ollut kaupungissa vain vierailija” on ihanasti sanottu. Kukapa ei haluaisi olla muutakin kuin turisti. 😊 Ja torin elämän seuraaminen ja illan hiipuminen tyhjän torin ylle kuulostaa tunnelmalliselta. Kiitos vinkistä!

  • Reply sateenmuru September 23, 2017 at 1:11 PM

   Kiitos kommentista, Katariina! Olen itse jonkin sorttinen “torifriikki”, tykkään aina hengailla torien lähettyvillä. Johtuu varmaan siitä, että kävin lukioni Kuopiossa! ; )

  Leave a Reply