Lontoo, Ruoka ja juoma

Monmouth Coffee, 2 Park Street, The Borough

Vastaus kysymykseen “mistä saa Lontoon parhaan kahvikupin?” saattaa vaihdella sen mukaan, milloin kysymyksen esittää. Nyt, miettiessäni asiaa hiljaisessa suomalaisessa torikaupungissa – viikonloppuaamuisen kahvikriisin muistuttaessa, että lähin julkisessa tilassa nautittu aamukofeiini löytyisi yli 100 kilometrin päästä – kallistun vastaamaan kysymykseen: Monmouth Coffeesta.

Sen lisäksi, että Monmouthista saa aina tasapainoisen laadukkaan macchiaton, myös kahvilan ilmapiiri saattaa minut tähän johtopäätökseen. Lontoossa on muitakin, siloisempia, kiiltävämpiä ja tyylikkäämpiä kahviloita, mutta minulle Monmouthin jatkuva vilinä ja hälinä, sen jatkuva papukauppa ja sen suodatinkahvin lorina tekevät kahvilasta unelmoinnin arvoisen.

Olen aina saanut ilon jonottaaa Monmouthin kahvia - etenkin päivinä, jolloin jonottajille tarjotaan ilmaisia kahvimaistiaisia hermoromahdusten välttämiseksi.

Olen aina saanut ilon jonottaaa Monmouthin kahvia – etenkin päivinä, jolloin jonottajille tarjotaan ilmaisia kahvimaistiaisia hermoromahdusten välttämiseksi.

Onnekseni olen saanut vierailla Monmouthissa usein ja joka kerta vastassa on ollut sama näky: jono kahvilan kulman taa. Jonotan harvoin, jos koskaan, ruoan vuoksi, mutta kahvin vuoksi olen valmis nöyrtymään jonon jatkoksi. Itse asiassa Monmouthin kahvijonossa seisominen on osa elämystä: tunnet kuinka odotus kohoaa, lasket asiakkaat edessäsi voidaksesi päätellä, kuinka kauan on vielä odotettava. Ja sitten, yllättävän nopean muutaman minuutin päätteeksi saavut kahvilan kynnykselle ja näet ne onnekkaat, jotka istuvat jo suuren yhteisöllisen puupöydän ympärillä tai heidät, jotka siemailevat kupposistaan ylhäisessä yksinäisyydessään. Voit haistaa kahvin, voit jopa koskettaa papuja – mikäli tohtisit.

Jono on lipunut temppelin kynnykselle saakka.

Jono on lipunut temppelin kynnykselle saakka.

Papukauppaa lähes kuin ennen vanhaan, kahvin saavuttua Eurooppaan, kun pavut vielä paahdettiin kotosalla avotulen yllä. Siinäpä vasta tuoksu, johon herätä aamulla!

Papukauppaa lähes kuin ennen vanhaan, kahvin saavuttua Eurooppaan, kun pavut vielä paahdettiin kotosalla avotulen yllä. Siinäpä vasta tuoksu, johon herätä aamulla!

Täydellinen virta suodattimen läpi!

Täydellinen virta suodattimen läpi!

Ja lopulta koittaa tuo taianomainen hetki, kun saat macchiaton käteesi ja siemaat kupista ensimmäisen kerran vihreiden Borough’n torialuetta kattavien rautarakenteiden alla – huomaat toivovasi, että olisit vielä jonossa, ja tämä elämys yhä edessäsi.

Täydellinen kuppi kahvia, täydellinen Lontoo-elämys.

Kunpa vielä kerran saisin pidellä käsissäni...

Kunpa vielä kerran saisin pidellä käsissäni…

Mitä: Monmouth Coffee on suhteellisen vanha paahtimo, sillä se on peräisin vuodelta 1978, jolloin paahtimo avattiin Covent Gardenin Monmouth Streetille. Intohimoiset kahvinpaahtajat ovat jo vuosikymmenten ajan omistaneet elämänsä laatupapujen markkinointiin, ja koulineet sekä henkilökuntansa että asiakkaidensa makuaisteja kahvikulutuksen saloissa. Monmouth Coffeen uutislehtinen on erinomainen tietopaketti ympäri maailmaa sijaitsevista tiloista ja viljelijöistä, joiden kanssa paahtimokahvila tekee yhteistyötä. Lisätietoa löytyy Monmouthin kotisivuilta!

Missä: Monmouth Coffee on laajentanut toimintaansa sitten Covent Gardenin kellarikerroksen aikojen, ja sillä on nyt kolme pistettä Lontoossa: jutun kahvila sijaitsee 2 Park Streetillä Borough’ssa (suosittelen lauantain ruokamarkkinoita!), Covent Gardenin kahvila sijaitsee osoitteessa 27 Monmouth Street ja paahtimo sijaitsee Bermondseyssa.

Milloin:

Borough'n pisteen aukioloajat!

Borough’n pisteen aukioloajat!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply