Matkat, Suomi

Omena Hotelli, Yrjönkatu 30, Helsinki

Yhteistyössä Omena Hotellin kanssa

Työntäyteiselle pikavisiitilleni Helsinkiin löytyi kätevä tukikohta Yrjönkadun Omena-hotellista.

Omena-hotelli on budjettimatkaajan valinta: henkilökunnattomaan hotelliin tehdään varaus verkossa, ja sisään astutaan oman ovikoodin turvin. Olin kuullut ystäviltäni hyviä kommentteja Omenoiden toimivuudesta, ja kun kutsu saapui vierailulle Helsingin Omena-hotelliin, otin sen mielihyvin vastaan!

TÄYDELLINEN SIJAINTI

Yövyin Yrjönkadun Omena-hotellissa, sillä tämä on yksi suosikkialueitani Helsingissä. Taidan olla myös yksi harvoista suomalaisista, joka pitää näistä 1970-luvun kaupunkikuvan vallanneista toimistotaloista, jossa Omena-hotelli sijaitsee. Yrjönkadulta on lyhyt matka sekä Kampin keskukseen että Rautatieasemalle, ja ympäristön kortteleista löytyy paljon pieniä ja kivoja ravintoloita ja baareja. Kävellen pääse nopeasti niin Kiasmaan kuin Katajanokkallekin.

HELPPO VIERAILU

Omena-hotelli on ensisijaisesti helppo hotellivalinta. Tein varauksen nopeasti netissä, ja huonehinnaksi tuli muutamaa päivää ennen vierailua 129 €. Olen kuitenkin huomannut, että huoneen voi saada puolta halvemmallakin. Aamiainen olisi saatavilla läheisessä Picnicissä 5,60 euron lisähintaan.

Päivää ennen hotelliyötäni sekä minä että matkakumppanini saimme ovikoodin ja huoneen numeromme tekstiviestinä puhelimiimme. Omenaan pääsee kirjautumaan sisään kello neljästä alkaen. Sisäänkirjaus tarkoittaa käytännössä sitä, että näpyttelee ulko-oven viereiseen laitteeseen aiemmin tekstiviestillä saadun koodin. Tämä koodi näpytellään vielä hississä, jotta pääsee haluamaansa kerrokseen, ja oman oven vieressä on vielä yksi laite, johon koodi näpytellään kolmannen, ja viimeisen kerran.

Omena-hotelleiden konsepti nojaa siihen, että itse hotellissa ei ole henkilökuntaa, mutta puhelinpäivystys toimii 24/7.

KOMPAKTI HUONE

Huoneeni oli kompakti ja siisti, joskin eteisen seinässä oli naarmuja ja kolhuja aiempien asiakkaiden jäljiltä. Huoneesta löytyi myös mikroaaltouuni ja kahvinkeittovälineet sekä hiustenkuivaaja. Nuoremmalle minälleni Omena olisi ollut täysin osuva valinta, mutta koska vanhemmalla minälläni on jo hieman niskaongelmia, oli Omena-hotellin tyyny todettava yhden yön testauksen jälkeen liian kovaksi. Yö hotellissa oli kuitenkin näinkin vilkkaalla alueella rauhallinen.

Huone Omenassa oli tälle Helsingin vierailulle hyvä valinta, sillä illalla minulla oli tilaa tehdä töitäni huoneeni eteisessä työpöydän äärellä, ja kumppanini pystyi katsomaan televisiota huoneen toisessa päässä. Aamulla nousin vielä viimeistelemään hommani työpöydän ääreen matkakumppanin viimeistellessä yöunensa rauhassa sängyssä. 

Syitä vierailla:

  1. Kätevä sijainti keskustassa.
  2. Täydellinen valinta kiireiselle työmatkalaiselle.
  3. Helppo ja nopea varata ja kirjautua sisään.

Hotel Info

Omena Hotellin kotisivut

Huonehinta 65-129 €

 

Edit: Omena Hotelleilla on tyynyjen ja peitteiden vaihto käynnissä, joten seuraavalla vierailulla myös vanhemman minäni niska voi nauttia!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply