Lontoo, Ruoka ja juoma

Peggy Porschen Cakes, 116 Ebury St

Yritän pitää tämän kirjoituksen lyhyenä. Olen kiertänyt Lontoota ahkerasti viime aikoina, sillä jokasyksyinen muuton hetki alkaa lähestyä: tämän vuoksi kirjoitustahti saattaa hidastua seuraaviksi viikoiksi, mutta talvi on varmasti sekä uusia että vanhoja tarinoita tulvillaan.

Kuten uskollisimmat Sateenmurun lukijat tietävät, esikoisteokseni Matkaopas Dubliniin ilmestyy syksyllä Savukeitaan kustantamana, ja työstän parastaikaa uutta opasta Lontooseen, ja erityisesti sen kahvilakulttuuriin. Näiden pitkäaikaisten prosessien taustoja pyrin valottamaan tarkemmin syksyllä – kunhan olen asettunut uuteen kotiini, mistä myös lisää…syksyllä.

Paljon on siis tapahtunut, ja minulla ja aisaparillani on ollut monta syytä nostella samppanjamaljoja onnistuneiden päätösten, loppuun suoritettujen projektien ja uusien haasteiden vuoksi. Aikaa kippisten kulautteluun vain ei ole ollut.

Niinpä, sattuessani kävelemään ylellisen näköisen, vaaleanpunaisen julkisivun koristaman Peggy Porschenin kakkukaupan ohi, päätin astua sisään kakkuostoksille, jotta voisin keittää kotona edes pikaiset kakkukahvit uusien tuulten kunniaksi.

Samppanjainen kuppikakku sai minut haaveilemaan sen reseptiikan hallinnasta - epäilen vain kokeiluvaiheen käyvän liian kalliiksi...

Samppanjainen kuppikakku sai minut haaveilemaan sen reseptiikan hallinnasta – epäilen vain, että kokeiluvaihe kävisi liian kalliiksi…

Peggy Porschenin pinkissä kakkuputiikissa oli paljon ”pellavaäitejä” (tämä on oma termini niille Lontoon äideille, joiden rusketuksesta hohtavan ihon ylle on tuntunut kerääntyneen ikuinen putipuhtaiden pellavavaatteiden liehuva kerrasto), ja pienellä ulkoterassilla terassilla kaksi äitiä mutustivat kuppikakkujaan kahden kissaksi pukeutuneen pikkutytön kanssa.

Kakkuvalikoima oli laaja, mutta päätös oli lopulta helppo: suklaata aisaparilleni ja samppanjaa minulle. Paremmin, samppanjainen kuppikakku. Kannoin kakkuset kotiin kauniissa valkovaaleanpunaisissa kakkurasioissa Lontoon ruuhkaisan maanalaisen tungoksessa.

Kotiin päästyäni keitin kahvit heti, sillä en malttanut odottaa yhtään kauempaa maistaakseni herkkuja: samppanjaisen kuppikakkuni kuorrutus oli täydellisen pirskahteleva ja teki mehevän kakun entistä tihkuvammaksi puhdasta nautinnollisuutta. Tunsin oloni syntiseksi maistellessani kakkua suussani, ja kirosin tulevaisuuttani, sillä se ei lähiaikoina sisällä syytä matkustaa Victorian asemalta mihinkään suuntaan niin että voisin “matkan varrella” piipahtaa taas Peggyn putiikissa.

Mutta jos sinä satut seudulle, suosittelen ehdottomasti. Näin pääsisit myös osaksi Peggy Porschenin asiakaskuntaa, joka Sateenmurun lisäksi käsittää myös kuninkaallisia, sir Anthony Hopkinsin, Madonnan, Stella McCarthyn, Elton Johnin, Damien Hirstin, Stingin ja Sotheby’sin. Pointtini lienee selvä: kakut ovat hyviä, eivätkä kuppikakku ja triplasuklaa rokottaneet kukkaroa edes kymmentä puntaa.

Astu sisään ja nauti!

Astu sisään ja nauti!

Mitä: Peggy Porschen Cakes on Porchenin ja hänen miehensä luotsaama ylellisiin kakkutuotteisiin erikoistunut konditorio. Porschen on kirjoittanut reseptikirjoja ja pyörittää suosionsa siivittämänä myös leivontakursseja pienryhmissä (max. 10 henkeä). Porschen opettaa myös Peggy Porschen Academyssa, joka on Lontoon ensimmäinen leivontaan ja kakun koristeluun erikoistunut oppilaitos.

Missä: Peggy Porschenin kakkuputiikki sijaitsee Belgraviassa, lähellä Victoria Coach Stationia Elizabeth Streetin ja Ebury Streetin risteyksessä.

Milloin: Kakkuja voi nauttia maanantaista sunnuntaihin klo 10-18. Kakkuja saa myös kotiin kauniissa rasioissa.

***

Tässä linkissä on luettavissa myös toinen kuppikakkulöydökseni Sohossa: Crumbs&Doilies, olkaa hyvät!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply