Espanja, Matkat

Retrome Urban Retreat, Carrer de Girona 85, Barcelona

Retrome on täysin sitä, mitä nimi lupaa: sisustuksensa puolesta retroa, urbaani sijainniltaan ja retriitti ilmapiiriltään.

Rerome Urban Retreat sijaitsee historiallisella ja muodikkaalla Eixamplen alueella, lähellä Gaudin arkkitehtoonisia taidonnäytteitä ja Sagrada Familian suippoja torneja. Kadut ovat täällä leveämmät, kaupat hieman hienompia ja turistilaumat hieman väljempiä verrattuna vaikkapa jatkuvasti täydeltä tuntuviin Gothic Quarteriin tai La Ramblaan. Ja kun muut matkailijat eivät tungokseen asti tiivistyneellä läsnäolollaan muistuta minua turistin statuksestani, ja koska minulla on Retromen avainkortti taskussani, tuntuu siltä, että asun Barcelonassa – olkoonkin vain yhden yön ajan!

Yllätyksekseni, kun astun sisään toisessa kerroksessa sijaitsevaan vastaanottoon, minut toivottaa tervetulleeksi Barcelonaan muutama vuosi sitten muuttanut suomalaistyöntekijä. Hän tarjoaa minulle hotellivieraiden käytössä olevassa keittiössä kahvit, ja antaa vinkkejä hyviin paikkoihin illan tapastuokiota varten.

Retrome Barcelonan oleskelutilaa ja keittiö.

Retrome Barcelonan oleskelutilaa ja keittiö.

Retromen olohuoneen sisutustyyliä!

Retromen olohuoneen sisutustyyliä.

Retromen

Retromen oleskelutila. Itse huoneet sijaitsevat kahdessa, toisiaan lähellä sijaitsevassa rakennuksessa.

O

Retromen oleskelutilat ovat kotoisat, huoneet taas viihtyisää hotellilaatua: täydellinen yhdistelmä!

Ympärilläni levittäytyvät tilat näyttävät taiteellisilta, mutta samalla kotoisilta: tunnistan yhtymäkohtia kotini vanhoihin valokuva-albumeihin. Vihreitä sohvia, puuta, vinyylilevysoitin (jollaisen itsekin omistin 1990-luvun  lopun “hippivuosinani”), Vespa ja siisti pino vanhoja matkalaukkuja. Vain perinteiset katalonialaiset lattia- ja seinäkaakelit eroavat sukuni vanhojen valokuvien tyylinäytteistä.

Kaikesta retroudestaan huolimatta Retrome on mordernin matkalaisen retriitti: matkalaisen joka kaipaa jotain erilaista, ripauksen persoonallisuutta urbaaneille seikkailuilleen.

Ensimmäinen Retrome avattiin Roomassa vuonna 2005, ja toinen Barcelonaan vuonna 2012. Sisustuselementit etsitään vintage- ja antiikkikaupoista lähinnä Pohjois-Euroopasta. Aula, olohuone ja keittiö sijaitsevat yhdessä rakennuksessa ja osa huoneista sekä pienempi olohuone lähes naapurissa sijaitsevassa rakennuksessa. Täällä tehdään parhaillaan remonttia, jotta Retrome voi lisätä palveluihinsa myös oman aamiaisen – uudistetun tilan on tarkoitus aueta vuoden 2017 alussa. Tällä hetkellä Retromen asiakkaat saavat aamiaisensa vastapäisessä kahvilaravintola Zafrassa, mikä vain lisää tuntua siitä, että asun alueella – satun vain poikkeamaan tavanomaiselle cortadolle ja croissantilleni Zafraan!

na.

Pidin Retromen tarjoamasta urbaanista viihtyisyydestä ja siitä, että vierailun aikana oloni tuntui siltä että asuin näillä kulmilla.

Jok

Jokaisessa huoneessa on esimerkiksi kirjoituspöytä ja kahvinkeitin. Modernin TV:n kautta taas saa yhteyden suoraan respaan jos tarvis!

Retromessa ollaan panostettu taidolla hienojen sisustuselementtien löytämiseen.

Retromessa ollaan panostettu taidolla hienojen sisustuselementtien löytämiseen.

Jopa suihkutuotteet vaikuttivat retroilta, mutta ovat itse asiassa ylellisiä Sabon-tuotteita. Olisin halunnut ostaa mukaan litrakaupalla suihkuöljyä, mutta onneksi näin nykyajan matkalaiselle, tuotteita voi tilailla myös netistä...!

Jopa suihkutuotteet vaikuttivat retroilta, mutta ovat itse asiassa ylellisiä Sabon-tuotteita. Olisin halunnut ostaa mukaan litrakaupalla suihkuöljyä, mutta onneksi näin nykyajan matkalaiselle, tuotteita voi tilailla myös netistä…

Parvekkeeltani avautui vehreä Carrer de Girona. Gironan metroasema on kulman takana, ja vastapäätä sijaitsee aamiasiravintola Zafra.

Parvekkeeltani avautui vehreä Carrer de Girona. Gironan metroasema on kulman takana, ja vastapäätä sijaitsee aamiasiravintola Zafra.

Huoneeni tyyli jatkaa samassa linjassa vastaanottoaulan kanssa: se on tyylikkäästi, pilke silmäkulmassa sisustettu. Rauhallisia värejä elähdyttävät ripaukset räikeyttä siellä täällä, kuten hengareissa. Kaikkialla on siistiä, mukavaa ja rentoa.

Katselen hetken katukuvaa pieneltä parvekkeeltani – barcelonalaiset pyöräilevät enemmän kuin oletin! Ihmiset kantavat uutta suurta patjaa kotiinsa, toiset pysähtyvät pikaiselle kahville Zafraan. Autot seisahtuvat punaisiin valoihin ja katoavat kulman taa valojen vaihduttua vihreiksi. Päätän lähteä ulos ja tutkia ympäristöä – illalispaikka löytyy läheisestä kulmaravintola Betlemistä.

Koko vierailuni ajan minulla on tunne, että kuulun Barcelonaan: Retrome on todellakin “koti kaukana kotoa”, ja olen onnellinen, että löysin sen. Tästä lähtien Retrome tulee kuulumaan jokaiseen vierailuuni Barcelonassa.

Aam

Aamiainen kahdelle Zafrassa, ah Barcelonan cortadot ja croissantit! Tarjolla oli tukevampiakin vaihtoehtoja. Retromen oma aamiaistila avataan vuonna 2017 ja uskon tarjonnan seuraavan itse hotellin linjaa: laadukkaan kekseliästä!

P.S.

P.S. Kiitän Retrome Barcelonaa mahdollisuudesta yöpyä urbaanissa retriitissä! Tämä kirjoitus aloittaa uuden “tyylikkäät yöt” hotellisarjan jo aloittamani “historialliset hotellit” sarjan rinnalle. Uuden sarjani avulla toivon tarjoavani lukijoilleni tyylikkäitä ja viihtyisiä öitä matkoillenne! Hyvää matkaa siis, Sateenmurun lukija, Barcelonaan ja Retrome Urban Retreatiin!

 

Info

Retrome Urban Retreat Barcelona

2 hh 65€ (talvi) – 145€ (kesä)

11 huonetta, 4 huoneistoa

info@retrome.net

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka October 11, 2016 at 9:16 AM

  La Ramblan sivukadulla tuli joskus yövyttyä kalustetussa huoneistossa, jo ennen Airbnb -aikaa muutama yö ja kieltämättä siihen tulee tuo “asumme Barcelonassa” fiilis. Kiva vinkki vähän La Ramblan ulkopuolelle jos vielä sattuisimme Barcelonaan päätymään kolmannenkin kerran 🙂

  • Reply sateenmuru October 14, 2016 at 7:23 AM

   Kiitos viestistä, Pirkko! Kiva kuulla, että hotellivinkistä saattaa olla hyötyä. Olin tosiaan aika lyhyellä vierailulla Barcelonassa, ja silläkin oli mukavaa, että pystyi saavuttamaan tuon “miltä tuntuisi asua täällä” -tunnelman Retromessa!

 • Reply Liza in London October 11, 2016 at 5:34 PM

  Mun mielestä kuvista välittyi rento italialainen fiilis – ei ihmekään, jos konsepti kehitettiin Roomassa! Hauskaa, että paikassa on suomalainen työntekijä. Maailma on kyllä yllättävän pieni! 🙂

  • Reply sateenmuru October 14, 2016 at 7:24 AM

   Kiitos kommentista, Liza! Maailma on pieni, ja meitä suomalaisia kaikkialla! Haluaisinkin vierailla myös tuolla Rooman Retromessa, tässä paikassa on hintalaatusuhde niin erinomainen, ja tyyli sopii tismalleen omaan makuuni.

 • Reply Merja / Merjan matkassa October 11, 2016 at 6:51 PM

  Rennon näköinen hotelli. Voisin hyvin kuvitella yöpyväni tuolla. Barcelonaan täytyy ehdottomasti päästä uudestaan 🙂

  • Reply sateenmuru October 14, 2016 at 7:25 AM

   Kiitos kommentista, Merja, ja kiva kuulla, että hotellivinkki oli osuva! Ja kyllä, Barcelona on vetävä kaupunki – itsekin voisin sinne lähteä uudestaan vaikka heti. 🙂

 • Reply Tiia/ReiseReise October 12, 2016 at 1:44 PM

  Mä luin tämän kun ajattelin, että se toinen on liian kallis mun budjetille, mutta kyllä tuo kesähinta on mulle liikaa. Mutta on kyllä mielenkiintoinen, hienosti panostetti sisustukseen. Olisi muuten kiva joskus, että työntekijöillä olisi myös teemaan liittyvät vaatteet. Hauskaa, että oli suomalaistyöntekijä!

  • Reply sateenmuru October 14, 2016 at 7:28 AM

   Kiitos kommentista, Tiia! Suomalaistyöntekijä oli pukeutunut vierailullani sisustukseen sopivasti, kuvailisin “ajattomasti”, mutta toinen työntekijä oli kauniissa retro-mekossa itsekin – todella tyylikkään, mutta rennon näköisiä kaikki, sekä työntekijät että hotelli. 🙂

 • Reply Martta / Martan Matkassa October 12, 2016 at 7:19 PM

  Enpä ole aikaisemmin kuullut moisesta ketjusta, hauskasti sisustettu ja todella tuo mieleen lapsuuden ja vanhat valokuva-albumit. Todella hurja tuo ero kesän ja talven hinnoissa yli puolet, mitkä kuukaudet ovat kesäkuukausia?

  • Reply sateenmuru October 14, 2016 at 7:31 AM

   Kiitos kommentista, Martta! En minäkään ollut ennen nettitutkimuksiani tästä hotellista kuullut, joten itsellenikin tämä oli oikea löytöjen löytö! Hyvä kysymys, otin selvää: Kesäkuukaudet ovat maaliskuun puolestavälistä marraskuun puoliväliin.

 • Reply Hanneli / duunireissaaja October 13, 2016 at 1:42 PM

  Barcelonassa tulee eniten majoituttua muissa kuin hotellissa. Siellä on erittäin laaja tarjonta erilaisista huoneistoista, mutta tämä vaikutti erityisen kiinnostavalta. Harmi ettei ole messukeskuksen vieressä.

  • Reply sateenmuru October 14, 2016 at 7:33 AM

   Kiitos kommentista, Hanneli! Hyvä kuulla tarkemmin Barcelonan majoitusvaihtoehdoista. Itse olin yllättänyt kaupungin todella laajasta hotellivalikoimasta, enkä päässyt matkaa edeltävissä tutkimuksissani kunnolla edes noihin huoneistovaihtoehtoihin asti – ehkä ensi kerralla sitten!

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty October 14, 2016 at 9:29 AM

  Itse olen rantautumassa Barcelonaan tasan kuukauden päästä ja juurikin noille samoille nurkille. Meidän seitsenhenkinen seurueemme toisi aika paljon elämää hotelliin, mutta majoitumme nyt Airbnb:n kautta huoneistoon. Tuollainen hotelli olisi kyllä yöksi tai kahdeksi oikein varteenotettava vaihtoehto, ehtisimme jopa juuri saada talvihinnat käyttöön.

 • Reply Heidi/ Thaimaanrannan maalarit October 14, 2016 at 12:38 PM

  Voi kun en vieläkään ole ‘ehtinyt’ käymään Barcelonassa, mutta kun ehdin, metsästän juuri tuon hotellin. Aivan ihana ja juuri mun makuuni 🙂

 • Reply Virpi/Täynnä tie on tarinoita October 15, 2016 at 9:08 AM

  Ompas upea! Barcelonassa tuli käytyä vuosi sitten ja juurikin La Ramblalla oli hotellimme keskellä turistien paljoutta, mutta eipä se meitä haitannut.
  Voisin kyllä hyvinkin yöpyä myös tuolla Retromessa.

 • Reply Kohteena maailma / Rami October 16, 2016 at 5:45 PM

  Vaikuttaa kyllä viihtyisältä paikalta ja sopiva uuden sarjasi avauspostaukseksi 🙂

  Postauksen perusteella tuli mieleen se, että Barceloonaan voisi mennä uudestaan lomailemaan 🙂

 • Leave a Reply