Matkat, Suomi

Sateenmurun pakkausvinkit

Katson ulos junan ikkunasta Kuopion asemalla ja hekottelen hiljaa sisälläni sille luuserille, joka näytti unohtaneen matkalaukkunsa laiturille.

Kunnes tajuan, että se luuseri olen minä.

Joskus pysähdyn itsekin kummastelemaan sitä, kuinka olen selvinnyt kaikista muutoistani ja matkoistani ilman sen katastrofaalisempia järkytyksiä lentokentillä ja lastauslaitureilla. Elän arkeani järjestäytyneen kaaoksen keskellä, ja muutan joko kaupungista tai maasta toiseen noin vuoden välein. Silti tämän kaaoksen järjestelemisen aikaa vievyys riittävän pieneen kuutio- tai kilomäärään matkapäivän lähestyessä yllättää aina.

Seuraa Sateenmurun katastrofaalisimmat pakkaamismismomentit.

Koiran kanssa matkalla.

Koiran kanssa matkalla.

Tapaus koiran kantokoppa

Voisi luulla, että olkalaukun, rinkan ja koiran kanssa matkustaminen olisi helppoa. Tätä vaikeuttavat kuitenkin seuraavat seikat:

  • ruuman painorajotteiden takia yllä on liikaa vaatteita
  • ruuman painorajotteiden takia kaulaa hankaava olkakassi painaa liikaa
  • kahden edellisen seikan takia tulee hiki ja ärsytys, ja nopeasti
  • tämän lisäksi koiran koppaa ei voi vain roikottaa kädessä, vaan käsivartta on pidettävä pilateksen omaisessa oikosuorassa paikasta toiseen liikuttaessa. Tämä lisää edellä mainittujen kohtien tuottamaa tuskaa ja ahdistusta.
  • en myöskään ottanut huomioon, että vaikka minä halusin edetä nopeasti eteenpäin kaikista yllämainituista seikoista johtuen, koirallani ei ollut kiire. Myös tämä lisää kaikkien edellä mainittujen kohtien tuottamaa tuskaa ja ahdistusta.

Vinkki: Pue yllesi ennen matkalle lähtöä kolme kerrastoa vaatteita ja talvitakki. Ota koiran kantokoppa vahvemman kätesi puristusotteeseen. Ojenna kantokoppaa puristava kätesi lähes vaakasuoraan asentoon niin ettei koppa hakkaa jalkojasi kävellessäsi. Paikoillasi pysyen, heiluta jalkojasi kävelyn imitoimiseksi ja pidä kantokoppaa puristavaa kättä vaakasuorassa niin kauan kuin jaksat. Tulet huomaamaan, että aika on yllättävän lyhyt. Suunnittele matkasi tätä aikaväliä silmällä pitäen.

scarlettTapaus häävaatteet

Tai ainakin puolet niistä.

Kaneetti siitä, kuinka lähdin ulkomaille häihin, ja unohdin juhlavaatteideni toisen osan kotiin. Tietysti hameen. Kuikuilin kinttujani hotellin peilistä sukkahousuihin pukeutuneena ja tulin siihen tulokseen, että ei mene läpi.

Vinkki: pakkaa mukaan kaikki mitä tarvitset mitään unohtamatta.

Vähääkään dramatisoimatta:
Tapaus koko elämän muutto kahdessa matkalaukussa

Tämä oli kaoottisin kokemus koko kaoottisessa elämässäni. Yleensä muuttoni sisältävät alaviitteen ”paluu tavaroideni keskelle oletettavaa”. Nyt tämä alaviite puuttui, ja yhtäkkiä kaikki ennen niin halveksimani rompe olikin kallisarvoista. Ah, punainen samettihattu jota en koskaan ole pitänyt! Oh, ihana muovinen miniatyyri Westie, jonka sain lahjaksi! Ihastellessa vähäistä esineistöäni nerokkuuteni siinä mitä tulee asioiden jättämiseen viime tippaan puhkesi samanaikaisesti kukkaansa, ja niin päädyin pakkaamaan elämäni kahteen matkalaukkuun yhdessä yössä, niin kirjaimellisesti kuin vertauskuvallisestikin hämärän rajamailla. Huomautan, että tämä muuttoni ulkomaille tuli olemaan pysyvä, mutta ei pysyvä siinä osoitteessa, johon olin muuttamassa: tämä esti ainakin välittömän ”kaikki tavarat lautalla perässä” ajatusmallin muodostumisen. Tämän vuoksi päädyin kolmelta aamuyöllä puntaroimaan emotionaalista sidettäni vaaleansinisen emalipannun ja Kierkegaardin Päättävän epätieteellisen jälkikirjoituksen välillä. Siteeni jälkimmäiseen oli vahvempi, mutta näin jälkikäteen ajateltuna emalipannulle olisi ollut enemmän käyttöä. Mutta tiedän, että kun tämä valinta on taas edessäni, tulen valitsemaan kirjan.

Vinkki: Mikäli puntaroit kirjan ja jonkin toisen esineen välillä luovuta heti alkuunsa. Tiedämme molemmat, että tulet valitsemaan kirjan.

Yöllisen pakkaushaipakkani tuntoja Dylan Moranin tulkitsemana:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply