Matkat, Suomi

Sokos Hotel Torni, Yrjönkatu 26, Helsinki

Helsingin Sokos Hotel Torni on kuin pilvenpiirtäjän pienoismalli, tai urbaani majakka. Sen nimi huokuu Suomen historiaan liittyviä anekdootteja mitä tulee maan itsenäistymiskamppailuihin sekä vallankäytön että kulttuurin suhteen.

Kuten moni lukijani tietää, suuri muutos tapahtui juuri elämässäni: muutin Lontoosta, jonka kanssa tunsin suunnatonta sielunsiskoutta, Suomeen, maahan, josta Rio de Janeiron kasvatti, ikuinen aisaparini on löytänyt henkisen kotinsa. Helpottaakseni Suomen arkeen laskeutumista järjestin meille huoneet ensimmäiseksi suomalaiseksi yöksemme yhdestä Suomen historiallisimmista hotelleista, Hotelli Tornista. Nyt kun uusi elämä odotti, halusin myös haastaa itseni uudella tavalla blogin suhteen: niinpä, hyvät lukijat, käykää sisään Sateenmurun ensimmäisen viralliseen blogiyhteistyöhön!

Sokos Hotel Tornin tyylikäs sisäänkäynti.

Sokos Hotel Tornin tyylikäs sisäänkäynti. Kuva: M. Correa

Torni sijaitsee Helsingin keskustassa pienellä mäennyppylällä, ja pitkään yli 70-metrinen rakennus säilyi kaupungin korkeimpana. Kun sitä rakennettiin vuosina 1928–1931, Tonin on täytynyt olla näyttävä rakennelma tiivistäessään ajan funktionaalista ja jopa futuristista henkeä yhteen taivaita raastavaan torniin. Nyt yläkerran terassilta näkee sekä vanhan että uuden Helsingin rönsyilevän hallituin keltaisin, valkoisin ja rusehtavin viivoin alapuolella, vain siellä täällä jokunen väriläikkä, muutamia nostureita satamassa ja uusi maailmanpyörä meren äärellä. Katse pysähtyy hetkeksi Tuomiokirkon vihreään kupoliin.

Valkoinen Tuomiokirkko hohtaa Helsingin horisontissa.

Valkoinen Tuomiokirkko hohtaa Helsingin horisontissa. Kuva: M. Correa

Helsinki on tunnettu Jugend-rakennuksistaan, joita voi ihailla myös Tornin Ateljee Barista.

Helsinki on tunnettu Jugend-rakennuksistaan, joita voi ihailla myös Tornin Ateljee Barista. Kuva: M. Correa

Ateljee Barin sisustus oli ilmava ja toi tilan tuntua pienehköön tilaan. Useaa suomalaista elokuvaa on filmattu täällä - älä unohda käydä kurkkaamassa naisten toiletin näköaloja!

Ateljee Barin sisustus oli ilmava ja toi tilan tuntua pienehköön tilaan. Useaa suomalaista elokuvaa on filmattu täällä – etenkin naisten toiletin näköalat ovat kuuluisat. Kuva: M. Correa

Ateljee Bar kulkee suomalisen cockatail-kulttuurin kärjessä - baari toi Suomeen mm. maamme ensimmäiset mojitot 1990-luvulla!

Ateljee Bar kulkee suomalisen cockatail-kulttuurin kärjessä – baari toi Suomeen mm. maamme ensimmäiset mojitot 1990-luvulla. Kuva: M. Correa

Kattoterassi sijaitsee Tornin alkuperäisellä puolella, ja täällä hivenen boheemin maineen omaava Ateljee Bar on tarjoillut jo vuosikymmenten ajan Suomen viileimmät cocktailit. Pieni, mutta tilavan oloinen ravintola esittelee kuukausittain uutta suomalaista taidetta – perinne, joka on lähtöisin jo 1950-luvulta. Tällä vierailulla näen Emmi Johanssonin ja Mikko Annilan töitä seinillä, ja hotellipäällikkö Hanna-Mari kertoo, että jokaisesta näyttelystä Torni saa yhden teoksen aarrekätköihinsä; mietin, millainen määrä mestariteoksia sen kammioista mahtaisi löytyä.

Torni liittyykin suomalaiseen kulttuuriin tiiviisti: Suomen historiaan, sen urbaaneihin legendoihin ja matkalaisten muistoihin. Tästä huolimatta, vaatimattoman epäturismimaiseen oloon, esimerkiksi Wikipediasta ei löydy montaakaan sanaa Tornista ja vaikkapa siitä, kuinka täällä pidetään vuosittainen seremonia Tornin ritareille parhaassa gourmet-hengessä, kuinka Suomen kuuluisimman kurtisaanin salamurha juonittiin sen salongeissa, ja kuinka sekä koti- että ulkomaiset presidentit sekä kuuluisuudet aina Josephine Bakerista ja Jean-Paul Sartresta Roger Mooreen ovat nauttineet Tornin vieraanvaraisuudesta.

Tornin alkuperäisellä puolella, itse tornissa, henkii jämäkkä funkkistyyli. Oma suosikkini on kuitenkin romanttissäyinen jugendia edustava Kyllikki-siipi.

Tornin alkuperäisellä puolella, itse tornissa, henkii jämäkkä funkkistyyli. Oma suosikkini on kuitenkin romanttissävyinen jugendia edustava Kyllikki-siipi.

Kyllikki-siivessä voi käyttää rakennuksen alkuperäistä rappukäytävää: lasimaalaukset kuvaavat näkymiä Helsingistä.

Kyllikki-siivessä voi käyttää rakennuksen alkuperäistä rappukäytävää: lasimaalaukset kuvaavat näkymiä Helsingistä.

Kyllikki-siiven rappukäytävällä oli vanhanajan kotiolojen tuntua: myöhemmin Hanna-Mari kertoikin, että kyseessä oli entinen asuinrakennus.

Kyllikki-siiven rappukäytävällä oli vanhanajan kotiolojen tuntua: myöhemmin Hanna-Mari kertoikin, että kyseessä oli entinen asuinrakennus. Kuva: M. Correa

Huoneemme, tai paremminkin sviitti, sijaitsee Tornin jugend-siivessä. Ja kuten lukijani tietävät, pidän historiasta ja rakennetun kaupunkikuvan taa kätkeytyvistä tarinoista, etenkin mitä tulee brittien Yrjöjen aikaiseen arkkitehtuuriin. Mutta, lähinnä koska minulle ei ole tarjoutunut tilaisuutta tähän paljastukseen, itse asiassa art nouveau tai jugend-tyyli on kaikkein eniten Sateenmurun mieleen mitä tulee rakennusten ja muotoilun tyylipiirteisiin. En ole saanut pohdituksi tarkkaa syytä tähän, kenties se johtuu tyylin värimaailmasta, kenties toisiinsa sekoittuvista jämäkistä ja näennäisen virtaavista viivoista, kenties eläinkuvien satunnainen käyttö tekee siitä viehkeän. Mutta vaikka paljon olen jugend-rakennusten perässä jalkatyötä tehnytkin, koskaan minulle ei ole tarjoutunut mahdollisuutta elää, edes yhden yön verran, todellisessa art nouveau -huoneessa.

Huoneemme sijaitsi hotellin jugend-puolella, eli Kyllikki-siivessä, ja oli keskellä yötä saapuessamme elegantin kutsuva. Vähemmissä määrin romantikoille suosittelen Tornin modernimpia, funkis ja art deco huoneita.

Huoneemme sijaitsi hotellin jugend-puolella, eli Kyllikki-siivessä, ja oli keskellä yötä saapuessamme elegantin kutsuva. Vähemmissä määrin romantikoille suosittelen Tornin modernimpia, funkis ja art deco huoneita. Kuva: M. Correa

Jugend-siipi on vanha asuintalo, joka liitettiin Torniin 1980-luvulla. Osa vanhoista piirteistä pystyttiin säilyttämään, kuten tämä alkuperäinen takka.

Jugend-siipi on vanha asuintalo, joka liitettiin Torniin 1980-luvulla. Osa vanhoista piirteistä pystyttiin säilyttämään, kuten tämä alkuperäinen takka.

Vaaleasävyisessä kylpyhuoneessa ammetta kannattelivat hopeiset leijonantassut.

Vaaleasävyisessä kylpyhuoneessa ammetta kannattelivat hopeiset leijonantassut.

Ei ainoastaan upottava vuode, vaan myös huoneen rauhoittavan tasapainoinen värimaailma takasivat hyvät yöunet.

Ei ainoastaan upottava vuode, vaan myös huoneen rauhoittavan tasapainoinen värimaailma takasivat hyvät yöunet.

Yön jälkeen huokaisin syvään ja tuumin, että kenties jotkin suomalaisen elon puolet täsmäävät sielulliseen maisemaani epäilyksistäni huolimatta. Ja on sanomattakin selvää, että kaikkien vierailemiemme hotellien kokolattiamattojen, rimpsuisten verhojen ja ahtaan sisutuksen jälkeen aisaparini oli myös vakuuttunut suomalaisesta tyylikkyydestä: Tornissa vaikutti hallitsevan elämisen keveys ja vaatimaton eleganssi.

Pystyn helposti kuvittelemaan itseni palamaan Torniin vuosi vuoden jälkeen (kuten moni tekeekin), viipyileväni huoneessani jonkin elegantin idean ylöskirjaamisen pauloissa. Tornissa inspiraatiosta ei olisi pulaa, asuihan täällä kerran myös ihailemani filosofi Sartre. Vaikkakin, juuri kun silmäni olivat sulkeutumassa liian mukavassa pedissäni, juolahti mieleeni kysymys: kuinka tuolla miehellä saattoi olla niin synkeä ihmiskuva (”l’enfer, c’est les autres”, ”helvetti on toiset ihmiset”!), kun hänellä oli mahdollisuus vierailla tällaisissa tiloissa?

Oli mukava herätä aurinkoisessa Helsinkgissä ja kurkata ikkunasta näihin maisemiin! Nyt jäljellä oli vain yksi kysymys... millaistakohan kahvia täällä tarjotaan...?

Oli mukava herätä aurinkoisessa Helsinkgissä ja kurkata ikkunasta näihin maisemiin! Nyt jäljellä oli vain yksi kysymys… millaistakohan kahvia täällä tarjotaan…?

Nautin maittavan ja mittavan aamiaisen, erityisesti lohi oli maittavaa. Muutamalla lisäeurolla sai tilattua myös keittiöstä aamiaislautasia.

Nautin maittavan ja mittavan aamiaisen, erityisesti lohi oli maittavaa. Muutamalla lisäeurolla sai tilattua myös keittiöstä aamiaislautasia.

Aamiaisella osuvasti valikoitu ja tasapainoinen tarjoilu, hyvä kahvi ja ystävällisen vaivaton tarjoilu hurmasivat Sateenmurun täysin. Aisaparini huomautti ilmapiirin olevan erittäin suomalainen: rauhallinen, vaikka ruokasali oli täpötäysi. Ympärillämme Helsinki heräili keskiviikon rutiineihinsa ja aamupalapöydissä pariskunnat ja perheet suunnittelivat päiväänsä – silti pystyin kuulemaan, viereisen pöydän herrasväen selaavan Helsingin Sanomiaan.

Ja aamiaisen jälkeen jäi vain yksi kysymys: Miksen jättänyt tilaa letuille?

Tornista löytyy myös American Bar ja irlantilainen pubi sekä aivan vierestä pieni Day Spa. Naapurikortteleissa sijaitsee pieniä kirjakauppoja, somia kahviloita ja suomalaista designia myyviä vanhan tavaran liikkeitä, joista löytyy varmasti mitä erilaisempia tuliaisia.

Tornista löytyy myös American Bar ja irlantilainen pubi sekä aivan vierestä Day Spa. Naapurikortteleissa sijaitsee pieniä kirjakauppoja, somia kahviloita ja suomalaista designia myyviä vanhan tavaran liikkeitä, joista löytyy varmasti mitä erilaisempia tuliaisia.

Ensimmäinen lukemani kirja Suomeen palattuani. Huomasin, että sivistyksessäni on aukko, suomalaista kulttuuria koskeva aukko...

Ensimmäinen lukemani kirja Suomeen palattuani. Huomasin, että sivistyksessäni on aukko, suomalaista kulttuuria ja historiaa koskeva aukko…

Joitain henkilökohtaisia mietteitä: Kiitos Sokos Hotel Tornille ja H-M Riihimäelle tilaisuudesta yöpyä elegantissa ja historiallisessa huoneessa numero 431. Otin itse yhteyttä Torniin idealla blogiyhteistyöstä, sillä tiesin Tornin olevan oleellinen osa ei ainoastaan Helsingin historiaa aina 1920-luvun lopulta saakka, vaan myös yksi suomalaisen kulinaarisen kulttuurin lippulaivoista. Olin kerran aiemmin vieraillut Tornin aulassa vain nähdäkseni hieman sen arkkitehtuuria, joten tiesin, mitä odottaa. Silti Torni ja sen ilmapiiri ylittivät sekä omani että aisaparini odotukset: jopa keskiyöllä, kun kaikille sallitaan hitunen lyhytsanaisuutta, vastaanotto suoriutui sisäänkirjautumisestamme sellaisella ystävällisellä helppoudella, että luulin jo nukahtaneeni lentokoneeseen ja laskeutuneeni johonkin toiseen maahan kuin omaani, joka on niin kuuluisa kärttyisästä asiakaspalvelustaan! Kiitos siis, ja toivottavasti, näkemisiin!

Lisää Sateenmurun suomalaismietteitä vaikkapa tästä linkistä:

Mökkikulttuurista Suomessa

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Mirka/ Reason for a Season August 9, 2015 at 7:24 PM

  Kiva hotellipostaus :). Tämä hotelli kyllä pitää taatusti sisällään aivan lukemattoman määrän tarinoita. Helsingissä ei tule yövyttyä täällä asuvana hotellissa oikein koskaan, täytyisi joskus tehdä poikkeus. Nyt juuri tosin olen sattumalta Hotel Havenissa, mutta olen täällä vain pari tuntia lapsenvahtina :D. Tornista on kyllä kivat näkymät kaupungin yli. Muuten siellä ei ole tullut käytyä kuin maisemia ihailemassa ja iltaa istumassa. Oli taatusti kyllä mukava kokemus :).

 • Reply Heidi August 10, 2015 at 12:51 PM

  Tosi kivasti kirjoitettu juttu! Minäkin olen tornissa käynyt vain maisemia ihailemassa. Ehkä joskus pitäisi majoittuakin sinne. Näyttää tunnelmallisen elegantilta hotellilta.

 • Reply sateenmuru August 10, 2015 at 1:41 PM

  Kiitos, Mirka ja Heidi! Torni osoittautui tunnelmallisemmaksi kuin osasin odottaa, oli todella hienoa nähdä Helsinki parhaimmillaan ja palata siten Suomeen Lontoossa asumisen jäkeen. Samalla innostuin kaikesta siitä, mitä omasta kotimaastaan voikaan löytyä! 🙂

 • Reply Ansku BCN August 11, 2015 at 11:36 AM

  Kuten muutkin ovat kommentoineet: kiva postaus! Olen työn puolesta joutunut/saanut suositella hotelleja Helsingistä ulkomaalaisille vieraille, mutta enpä tätäkään ole koskaan suositellut, kun kokemusta ei ole ollut. Mukavalta näyttää, voisin kuvitella, että viehättäisi vaativampaakin ulkomaan elävää!

  • Reply sateenmuru August 11, 2015 at 3:15 PM

   Kiitos! Ehdottomasti elegantti jugend-siipi kelpaa myös vaativan maun matkalaisille. Toinen puoli oli modernimpi ja siellä oli vahvemmat värit, mutta etenkin näköalahuoneet tällä puolella vaikuttivat myös kokeilemisenarvoiselta.

 • Reply Tiia August 11, 2015 at 3:40 PM

  Tuolta on kyllä upeat maisemat, tosin olen nähnyt ne vain baarin “eteisestä”. Hotelli ei sisustukseltaan ole tyyliseni, mutta on kyllä kiinnostava (ja varmaankin aika kallis). Ehkä joskus jonakin erityisenä päivänä yöpyisin tuolla.

 • Reply Jenna | Journey Diary August 12, 2015 at 11:11 AM

  Hotellipostauksia on aina kiva lukea 🙂 Tuolla yöpyisin mielelläni!

  • Reply sateenmuru August 12, 2015 at 3:59 PM

   Kiitos Tiia ja Jenna! Minäkin yöpyisin mieluusti myös toistamiseen Tornissa, ja kyllä, Tiia, pitäisin etenkin jugend-puolta hemmotteluna vain vuoden erikoispäiville!

 • Reply Annika | Travelloverblogi August 12, 2015 at 11:28 AM

  Yövyin Tornissa viime kevättalvella. Oli hassua olla hotellissa reilut kymmenen kilometriä kotoa, mutta monenlaista oli samana päivänä keskustassa ja piti vaihtaa nahkatakkisesta rokkitytöstä illan kuningattareksi iltapukuun, joten aikataulut pakottivat hotelliin. Art deco -huoneessa sisustus oli toisen tyyppinen. Onkin mainiota, miten erilaisia historiallisia kerrostumia Tornissa on. Art deco -huonetta voi kurkata täältä: http://www.travelloverblogi.fi/tunnelmasta-toiseen-tukikohtana-solo-sokos-hotel-torni/

  • Reply sateenmuru August 12, 2015 at 4:03 PM

   Kiitos Annika linkistä – muistkinkin lukeneeni jutun talvemmalla! Art deco -puoli oli todellakin erilainen, ja koska jugend oli enemmän omaani, oli mukava yllätys, että minut oli majoitettu sinne, sillä en edes hoksannut tehdä erotteluja eri puolten välillä!

 • Reply Arna | Cocoa etsimässä -matkablogi August 12, 2015 at 1:22 PM

  Upeasti taustoitettu hotellipostaus! Itse huomaan hieman vierastavani ketjuhotelleja (erityisesti S-ryhmää – en edes osaa sanoa miksi!), mutta sinä onnistuit tällä postauksellasi puhaltamaan Torniin sellaista henkeä, joka tekee siitä silmissäni hieman erilaisen, persoonallisemman ketjuhotellin. Me asutaan Helsingissä, joten hotelliyöpymisille ei täällä ole varsinaista tarvetta, mutta voisi olla kiva idea viettää hotelliviikonloppua joskus ihan omassa kotikaupungissakin. Voisikohan valinta osua siinä tapaukssa Torniin? Miksipä ei…

 • Reply sateenmuru August 12, 2015 at 4:06 PM

  Kiitos Arna! Minäkin vierastan ketjuja, enkä niitä yleensä majapaikoikseni valitse. Tornin historian kuitenkin tunsin Helsingissä asumisen ajoilta, ja siksi se olikin “mitä tehdä Suomessa” -listallani, jota väsäsin ennen paluumuuttoa. 🙂 Minut ainakin Torni hurmasi hetkessä ja luinkin sitten myös sen Torni-kirjan, josta sai lisää tietoa instituution historiasta: hienoa, että Suomesta löytyy tällaista!

 • Reply Pirkko / Meriharakka August 12, 2015 at 7:20 PM

  Ei ole vielä tullut tarvetta yöpyä kymmenen kilometrin päässä kotoa, mutta tuon(kin) paikan ravintoloita on joskus tullut käytettyä. Pahoin pelkään, että jos hotellia tarvitsisin, niin etsisin sitä kyllä joltain varaussivustolta, enkä blogeista …

  • Reply sateenmuru August 12, 2015 at 7:52 PM

   Tornin ravintolat ovat vielä kokeilematta, mutta aika historiallisia ja edustavia paikkoja tuntuvat nekin olevan! Niin, minulla on sellainen käsitys, että ei hotelleja kovin yleensä blogeista etsitä suoraan, vaan niiden kautta haetaan välillisesti tukea lopulliselle majapaikkavalinnalle: vähän kuin kaveri olisi suositellut paikkaa!

 • Reply Jenni / Globe Called Home August 12, 2015 at 9:09 PM

  En ole koskaan yöpynyt Tornissa, mutta rakennuksena se on tuttuakin tutumpi. Tuossa ikkunasta otetussa kuvassasi näkyy nimittäin minun lukioni. 😉

 • Reply sateenmuru August 13, 2015 at 5:59 AM

  Hehee, hauskaa! Historiallisissa kortteleissa sait lukiosi siis käydä. 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta August 13, 2015 at 10:19 AM

  Mullakin oli Rantapallon yhteistyön kautta mahdollisuus päästä Sokos-hotelliin yöpymään, ja Torni oli kyllä korkealla listalla. Päädyimme sitten lopulta käyttämään edun Tallinnan Estoriassa, mutta ei tämä postaus ainakaan vähentänyt haluani päästä joskus torniinkin. 🙂 Ja vaikka Pirkko tuolla sanoi, ettei kukaan hae majoituksia blogeista, niin kyllä ainakin itse olen Google Analyticsia tutkimalla saanut selville, että ainakin Viron hotelleista etsitään tietoa blogien kautta yllättävän paljonkin.

  • Reply sateenmuru August 13, 2015 at 11:12 AM

   Kiitos Meri, hyvä tietää ihan analyyttista faktatietoakin hotellien etsinnästä blogien kautta mutu-tuntuman sijaan! Pitää käydä kurkkaamassa sinun Sokos-hotellikokemukset. 🙂

 • Reply Anne | Metallia Matkassa August 13, 2015 at 4:51 PM

  Torni on minulle tuttu lähinnä siitä tornissa sijaitsevasta pienestä baarista. Tosin, ei sielläkään ole tullut käytyä vuosiin – pitäisi joku date night miehen kanssa käydä siellä yömyssyllä 🙂

  Jotenkin omasta mielestäni Torni “hukkuu” Helsinkiin, sitä ja sen historiaa voisi tuoda matkailijoillekin enemmän esiin!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net August 14, 2015 at 3:36 AM

  Torni on ihana paikka. Me ollaan tuolla vietetty hääpäiviä hotellissa ja rakastetaan luonnollisesti Ateljee baaria. Lisäksi näiden aamiainen on aina ollut erinomainen, siihen tosissaan panostetaan. Torni. ♥

  Ja mitäpä tähän hienoon kirjoitukseen mitään lisäämään. 🙂

 • Reply Henna /suurin onni August 14, 2015 at 4:14 PM

  Lueskelin tätä juttua jo ennen sunnuntai-striimiä ja mietin, kuinka hyvin ja huolellisesti kirjoitettu hotelliyhteistyöpostaus. Useimmissa vastaavissa sisältö on käytännössä “hotelli oli kiva ja aamupala hyvä”, pari kuvaa huoneesta ja aamupalasta ja maininta yhteistyöstä. Tästä sai todella paljon irti, kiitos erinomaisesta tekstistä! 🙂

 • Reply Reetta / Matkasto August 14, 2015 at 8:46 PM

  Tämä onkin asia, mistä minulla ei Helsingissä kertakaikkiaan ole mitään kokemusta. 🙂 Majapaikkoja on sukulaisten ja ystävien luona pääkaupunkiseudulla sen verran tiheään, että hotellissa ei ole tarvetta (tai mahdollisuutta) ollut yöpyä. Siispä valaiseva postaus itselleni tuntemattomasta osa-alueesta!

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita August 14, 2015 at 9:29 PM

  Hieno hotelliesittely. Ei ole tullut yövyttyä Tornissa, mutta se on ollut ajatuksena jo pidempään. Sen verran hyvää olen kuullut. 🙂

 • Reply sarrrri August 15, 2015 at 9:30 AM

  Mahtava takka ja ihanat leijonantassut kylpyammeessa! Muutenkin kiva lukea hotellin historiasta, se on muuten aika ihme ettei tuo paikka oikein koskaan tule edes mieleen, jos täytyy jollekin suositella hotelleja Helsingistä, vaikka selvästi kyllä pitäisi…

 • Reply Lotta Watia | Unagidon August 15, 2015 at 1:33 PM

  Torni on kyllä näyttävä hotelli, niin sisältä kuin ulkoa. Olen itse vain kerran yöpynyt tuolla ja sekin oli lapsuudessa. Yö jäi kuitenkin elävästi mieleen, sillä heräsimme palohälytykseen kesken unien. Kun lähdimme huoneesta kohti hätäpoistumistietä selvisi, että kyseessä kuitenkin oli onneksi vain väärä hälytys.

 • Reply Terhi / Muru Mou August 15, 2015 at 4:42 PM

  Aijai, mikä paikka! Torni (tai se baarin naisten vessa) on tuttu juurikin leffoista, mutta en ole koskaan itse siellä käynyt, joten tällainen virtuaalikierros oli aivan huippu! En osannut kuvitellakaan, että noin kaunis, vanha hotelli olisi Suomessa… Ihana postaus! 🙂

 • Reply Kiia August 15, 2015 at 5:28 PM

  Kivasti kirjoitettu hotellipostaus! Hyvä että Suomessakin asiat pikkuhiljaa muuttuvat -ehkä?-ja asiakaspalvelu paranee? Toivon näin, sillä itse koin todellisen shokin laskeuduttuamme Helsinki-Vantaalle parin kk reissun jälkeen ja miten tympeää palvelua sain osakseni.. 😀

 • Reply lena / london and beyond August 15, 2015 at 6:48 PM

  Mä en oo tosiaan Tornissa käynyt kuin silloin, kun drinksulla kävin tuolla kattobaarissa… 🙂 Kuten sanoin sillon muutama viikko sitten (onko siitä meidän kahvittelusta jo oikeasti yli kolme viikkoa?), mä olin ihan myyty tuosta baarista jo. Voisin hyvinkin kuvitella itseni tuolla hotellissa myös, rakastan kaikkea millä on tarina, ja tuolla hotellilla se tottavie on. Mäpäs selaan ensi viikolla muutkin Suomi-jutut läpi täältä blogistasi, on ollut sen verran härdelli viikko että koneelle ei ole juuri ehtinyt. 🙂 Kivaa mökkeilyä!

 • Reply Kohteena maailma / Rami August 16, 2015 at 3:25 PM

  Ateljee baarin maisemat on hienot ja keskiviikkoisin irkkubaarissa Suomessa asuvia ikkuja käy soittamassa irlantilaisia kansanlauluja – suosittelen!

 • Leave a Reply