Ruoka ja juoma, Suomi

Teeleidi, Kramsunkatu 1, Jyväskylä

Jyväskylän kampusalueen kupeen hurmaavalle puutaloalueelle muuttanut Teeleidi tarjoaa juuri sitä, mitä nimestä voi päätellä: tyylikkään teehetken.

Kramsunkadulla, noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Jyväskylän keskustasta, sijaitseva Teeleidi hurmaa vierailijan hetkessä: sisään astuessani viehkeä teen tuoksu verhoaa minut kuin kevyt harso, ja tuo mieleen ihania muistoja menneisyydessä nautituista teekupposista ystävien kanssa.

Teeleidin tilat sijaitsevat yli sata vuotta vanhassa puurakennuksessa, jonka erikokoiset huoneet ovat puolillaan rupattelevia asiakkaita. Herkkuhyllyltä löytyy erilaisia kakkuja, raakakakkuja ja piiraita, limonaadeista taas esimerkiksi vanhaa kunnon inkivääriolutta. Pääsalista löytyy myös suuri hyllykkö teelajeja maistettavaksi teehuoneella, ja noin kolme kertaa suuremmalta hyllyköltä löytyy teetä vielä kotiinviemisiksikin: yhteensä Teeleidillä on yli sata teelajia valikoimissaan.

Mahtavan valikoiman edessä saattaa hetkeksi hämmentyä, mutta ei hätää, asiantunteva palvelu auttaa navigoimaan teelajien meressä!

Syitä käydä:

 1. Ihanan elegantti vanhanajan tunnelma – ja se teen tuoksu!
 2. Teevalikoiman kattavuus
 3. Rento ja kaunis ympäristö pysäyttää arki hetkeksi

Lisätietoja: www.teeleidi.fi

Kuva: Pasi Hakala & Studio Varjo

Kuva: Sateenmuruja

Kuva: Teeleidi Anne Savela

Kuva: Sateenmuruja

Kuva: Pasi Hakala & Studio Varjo

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Helena Arvio August 20, 2017 at 9:16 AM

  Ihana postaus ja paikka, haluan tonne!

  • Reply sateenmuru August 20, 2017 at 9:49 AM

   Kiitos kommentista, Helena! Suosittelen, ihastuttava teehuone! ^_^

 • Reply Reetta / Matkasto August 21, 2017 at 10:33 AM

  Todella viehättävän näköinen paikka – menee ehdottomasti vierailukohteeksi seuraavalle Jyväskylä-retkelle! Hyvään ja laadukkaaseen teehen keskittyneet “kahvilat” ja puodit ovat ilahduttavasti lisääntyneet. Kuljetan yleensä aina mukana termarissa omaa teetä, koska en voi niellä sitä kamalaa Liptonia, mitä useimmissa paikoissa tyrkytetään. Onneksi tilanne on vähitellen muuttumassa! Ihania kuvia olet myös ottanut paikasta!

  • Reply sateenmuru August 22, 2017 at 5:20 AM

   Kiitos kommentista, Reetta! Teeleidi todella on ihana pysähdyspaikka, ja sijaitsee myös kivalla alueella. Sinne ei tosiaan kannata ottaa omaa termaria mukaan! 🙂

 • Reply Emma / Mutkia Matkassa August 22, 2017 at 6:08 AM

  Whaaat, miten en oo koskaan tästä paikasta kuullut vaikka ihan tuossa kulmilla oon viime vuodet opiskellut? Tai no, käynyt lähinnä pikaisia täsmäiskuja Tampereelta enkä jäänyt juuri hengailemaan, että ehkä se selittää! Mutta ehdottomasti kyllä käyn täällä heti seuraavan seminaarin yhteydessä, näyttää aivan ihanalta!

 • Reply sateenmuru August 22, 2017 at 1:48 PM

  Hehe, no hyvä, että nyt kuulit Teeleidistä! Teehuone muutti vastikään näihin tiloihin… en nyt muista kaupunginosaa, että mistä… Mutta uusi sijainti ja tila on just täydellinen opintojen oheen – en olisi varmaan ikinä valmistunut, jos Teeleidi olisi ollut olemassa minun graduilun aikaan! 🙂

 • Reply Heidi / Himomatkaajan Turinoita August 23, 2017 at 1:26 PM

  Kylläpä vaikuttaa tyylikkäältä paikalta! Seuraavan kerran kun Keski-Suomessa päin liikun, on kyllä käytävä juomassa kuponen kuumaa . 🙂

  • Reply sateenmuru August 24, 2017 at 7:07 AM

   Suosittelen, Heidi! Odotan itsekin jo seuraavaa kertaa… onneksi ostin teetä myös kotiin, joten kyllä tässä tovin pärjää. 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka August 25, 2017 at 6:50 AM

  Poikkesimme tuolla(kin) äskettäin tekemmällämme Suomi-roadtripillä. Paikassa on potentiaalia, mutta satunnaiselle kävijälle (ja ehkä satunnaiselle tarjoilijallekin) paikan toimintaperiaate ei ihan heti aukea. Yksi neuvoo pöytään, toinen sitten teehyllyn ääreen tekemään valintoja, vaikka ne tuli jo tehtyä kerran. No, saimme mekin lopulta tilauksen tehtyä ja sen pöytäänkin ja jos toisen kerran osumme tuonne niin osaamme – jos tavat eivät sitten taas siihen mennessä ole muuttuneet. Teeleidi on muuten ihan Aalto-museon naapurissa, jossa on vielä hetken Schildt&Aalto -näyttely!

  • Reply sateenmuru August 27, 2017 at 11:00 AM

   Haha, kuulostaa hauskalta visiitiltä! Itse en hermoile, jos henkilökunnalla ei asia ole ihan heti hallussa, sillä olen tehnyt töitä hotelleissa ja tiedän, ettei heti voi kaikki uusilla työntekijöillä mennä putkeen. Pääasia, ettei kukaan käyttädy töykeästi. Juu, kävin katsomassa Schildt&Aalto -näyttelyn, se oli todella mielenkiintoinen – paljon ulkomaista porukkaa museossa muutenkin, kiva juttu!

  Leave a Reply