Matkat, Tanska

Villa Provence, Aarhus

Junamatka Hampurista Aarhuusiin on pitkä, tasainen ja sateinen, minkä vuoksi hyppään Aarhusin rautatieasemalla suoraan taksiin ja hurautan määränpäähäni, Villa Provenceen.

Taksikyydin jälkeen vedän matkalaukkuni hämyisen porttikongin läpi perässäni Villa Provencen sisäpihalle, ja minut valtaa hetkessä kodikas olo kietoutuneena matkalaisen euforiaan täydellisesti tehdystä löydöstä. Villa Provence onkin Tripadvaisorissa vuoden 2016 parhaaksi tanskalaishotelliksi valittu hotelli, tai ennemminkin, idyllinen keidas keskellä historiallista Aarhusia.

Villa Provencen puutarha hurmaa heti ensisilmäyksellä.

Puutarha oli sateisella säällä romanttisen tunnelmallinen.

Sisäpihan puutarhaa reunustavat Villa Provencen siniset ja purppuraiset rakennukset. Puutarhassa lorisee kaunis pieni suihkulähde ja valurautapöydät tuoleineen odottavat kevään puhkeamista kukkaan: aikaa, jolloin ulkosella elämästä nautiskeleminen on taas mahdollista. Tässä sateessa voin kuitenkin vain jäädä haaveilemaan kylmästä valkoviinilasillisesta yhdellä ihanimmista sisäpihoista, jonka olen koskaan nähnyt. Tänne on päästävä kesällä uudestaan!

Huomaan yhden sisäpihaa reunustavan oven kupeessa kyltin “RECEPTION”, ja astun sisään. Jätän matkalaukkuni vielä alakertaan ja kipuan puurappuset ylös vastaanottotiskille. Pienehkön tilan vieressä sijaitsee Villa Provencen hurmaavat oleskelutilat. Kaunista ja houkuttelevan näköistä sohvarykelmää reunustavat vintage-julisteet ja kaapistot. Ilmassa raikavat vanhat ranskalaiset chansonit.

Suuret ja komeat julisteet luovat jämäkkää kontrastia Villa Provencen ranskalaistyyliseen sisutukseen.

Respassa minulle ojennetaan huoneeni avain ja infotaan sekä Aarhusista yleensä että Villa Provencen aamiaisesta. En tiedä kumpaa odotan enemmän: vuoden Euroopan kulttuuripääkaupungiksi valitun Aarhusin näkemistä vai sosiaalisessa mediassa hehkutettua aamiaista. Päätän siis satsata molempiin, ja kierrellä iltapäivän Aarhusin kaduilla valmistellen vatsaani seuraavan aamun ihanuuteen.

Kahden hengen huoneeni on pienehkö ja kodikas, ja muun hotellin tapaan laadukkaaseen ranskalaiseen maalaistyyliin sisustettu. Sänky on pehmeä ja takaa nurkkauksessaan kunnon yöunet, kylpyhuone taas on kaakeleineen niin kaunis, että iltasuihkukin on pitkitetty elämys. Villa Provencessa on 34 huonetta ja 4 sviittiä. Standardihuoneen hinnat alkavat 166 eurosta, kallein sviitti maksaa 320 euroa.

Julisteita löytyi myös omasta huoneestani – näitä voisin viedä omaan kotiinikin!

Istumaryhmältä avautuu näkymä Villa Provencen sisäpihalle ja puutarhaan.

Molton Brownin tuotteet tuovat luksusta maalaisromanttiseen Villa Provenceen.

Koska olen saapunut Aarhusiin sunnuntai-iltapäivänä, ruokapaikan löytyminen saattaisi tuottaa hieman vaikeuksia, ellen olisi sattunut – jälleen Tripadvisorista – lukemaan kaupungin katuruoan mekasta, Street Foodista. Osoittautuu, että tämä parisenkymmentä erilaista kojua sisältävä ravintoloiden keskittymä sijaitsee vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Villa Provencesta. Sinne siis!

Vaikka illalla tulikin syötyä hartaudella, pitkien yöunien jälkeen ruoka maittaa taas, ja onnellisena otan vastaan Villa Provencen aamiaisen. Ensin eteemme tuodaan kuumaa kahvia ja leipäkori sitten juusto-, lihaleikkele ja hedelmälautanen. Annos sisältää myös luonnonjugurttia ja hunajaa. Tämän jälkeen vuorossa on vielä pari paistettua kananmunaa pekoneineen. Sivupöydällä olisi tarjolla jugurttia mysleineen ja pähkinöineen, mutta pöytään tuotu aamiainen on ollut niin täydellinen paitsi mauiltaan myös annoskooltaan, etten viitsi pilata hyvänolon tuntua vatsassani ahmimalla liikaa. A-hem…. Testiaamiaisen jälkeen voin todeta, että Villa Provencen aamiainen todella täyttää kaikki tanskalaisen hyggeilyn vaateet!

Kuten yleensä, saavun aamiaiselle aikaisin! 🙂

Vaikka olin juuri saapunut mehukkaiden hedelmien paratiisista, Brasiliasta, Villa Provencen hedelmät eivät tuottaneet pettymystä. Eikä muuten kuuma kupillinen filtterikahviakaan!

Aamiaislautanen inspiroi myös Instagram-kuvaan.

Aamiaisen jälkeen tapaan Villa Provencen omistajat, Anette ja Steen Stenstrupin. Kuulen, että Villa Provence on yrittäjäpariskunnan toinen hotelli: ensimmäinen, suurempi menestyshotelli myytin, minkä tuotoilla toteutettiin pariskunnan unelma pienemmästä, mutta sitäkin viihtyisämmästä Villa Provencesta.

Meidän matkalaisten onneksi maailmasta löytyy rohkeasti unelmiaan toteuttavia hotellialan ammattilaisia, jotka uskaltavat tuoda visionsa esiin. Anette on vastannut sisustuksesta, ja vaikka tunnelma on elegantin maalaisromanttinen, huomaan asiakaskunnassa myös ilmiselvästi liikematkalla olevia pukumiehiä ja -naisia. Villa Provence on varmasti nopeasti löytänyt uskollisen asiakaskuntansa!

Minulle Villa Provence jää mieleen keitaana eurooppalaisessa majoitusmaailamssa: sielua lämmittävänä idyllinä sateisella Tanskan maalla. Seuraavana päivänä matkani jatkuu kohti Kööpenhaminaa. Vain yksi ajatus mielessäni vedän matkalaukun perässäni pois Villa Provencesta: tänne on päästävä uudestaan.

P.S. Kiitän Villa Provencea ikimuistoisesta hotellielämyksestä – provenselaisesta keitaasta keskellä Aarhusia! Tämä kirjoitus kuuluu hotellisarjaani “tyylikkäät yöt” aiemmin aloittamani “historialliset hotellit” sarjan rinnalle. Yhteistyö ei vaikuta kirjoitukseni sisältöön, sillä valitsen sarjaani vain laadukkaita ja viihtyisiä kohteita, joiden uskon takaavan inspiroivia hetkiä myös lukijoideni matkoilla. Hyvää matkaa siis, Sateenmurun lukija, Aarhusiin ja Villa Provenceen!

Hotellin tiedot

Villa Provence kotisivut

Huoneiden hinnat 166 – 320 €

hotel@villaprovence.dk

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply Terhi /Fammo matkalla.fi March 26, 2017 at 1:58 PM

  Näyttää viihtyisältä hotellilta. Etenkin tuo piha on mieleeni. Voin kuvitella miten ihana se on kesäaikaan!

  • Reply sateenmuru March 27, 2017 at 5:10 AM

   Kiitos kommentista, Terhi! Tämä oli kyllä niin taiten suunniteltu ja sisustettu hotelli, jotenkin tuntui, että ainahan se olisi ollut tuollainen, niin täydellisesti sisäpihat ja huoneet sointuivat toisiinsa.

 • Reply Martina March 26, 2017 at 2:20 PM

  Onpa idyllisen näköinen paikka ja mikä ihana aamiainen! Tuli nälkä. 😀

 • Reply sateenmuru March 27, 2017 at 5:10 AM

  Kiitos kommentista, Martina! Niinpä, kun tuollaisen idyllin saisi ympärilleen useamminkin… 🙂

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa March 27, 2017 at 6:36 PM

  Paikan tunnelma välittyi kyllä ruudun toiselle puolelle. Jos raaskisin maksaa hotellista tuollaisia hintoja, voisin varmasti majoittua tuonne 🙂 Tanskaa en ole kovin paljoa ehtinyt kiertelemään, mutta intoa olisi. Nuo street food -paikat tuntuvat Tanskassa olevan mainioita. Ainakin Copenhagen Street Food oli aivan huikea ruokapaikka!

  • Reply sateenmuru March 29, 2017 at 5:33 AM

   Kiitos kommentista, Noora! Jos raaskii maaksaa, niin täällä ainakin saa rahoilleen vastinetta! ^_^ Minustakin olisi hienoa nähdä Tanskaa lisää – etenkin tämän pikaisen junareissailuni jälkeen. Olen lukenut ja nähnyt kuvia tuosta Copenhagen Street Foodista ja se näytti makoisalta paikalta. Aarhusin Street Foodissa oli ihana tunnelma, jotenkin sellainen kyläyhteisöllinen, vaikka Aarhushan on Tanskan toiseksi suurin kaupunki!

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar March 28, 2017 at 10:23 AM

  Ei aivan tyypillinen mielikuvieni hotelli Tanskasta, nimikin sen jo kertoo. Tuo voisi etenkin pihan perusteella olla jossakin aivan muualla kuin Skandinaviassa, ehkä juuri siellä Provencessa. Viihtyisältä näyttää!

  • Reply sateenmuru March 29, 2017 at 5:35 AM

   Kiitos kommentista, Laura! Niinpä, Villa Provence oli sellainen pieni keidas romanttista maalaistunnelmaa suoraviivaisen designin luvatussa maassa. Oli hienoa nähdä miten omaa persoonallista makua oli osattu toteuttaa ampumatta yli, ja Tripadvisorin perustaalle ilmeisestikin niin että aika monenlainen matkailija tiloissa viihtyy. ^_^

 • Reply Pirkko / Meriharakka March 28, 2017 at 11:16 AM

  Kaunista ja rustiikkia ja teoriassa varmaan hyvinkin kelvollinen hotelli, mutta tuskin Aarhusiin päädynlähivuosina ja tuskin Booking.comista tätä sittenkään päätyisin valitsemaan ellei sitä esim. Genius-tarjouksena sopivasti minulle tyrkytettäisi 🙂

  • Reply sateenmuru March 29, 2017 at 5:38 AM

   Kiitos kommentista, Pirkko! Eiköhän tämä paratiisivilla tarjoa rustiikkista idylliään vielä vuosikymmenten ajan, joten mistä sitä tietää, vaikka joskus Aarhusiin ja Villa Provenceen päätyisitkin! ; )

 • Reply Terhi / Muru Mou March 28, 2017 at 3:10 PM

  Ihanan idyllinen hotelli! En ole käynyt Aarhusissa (vaikka ohi olen ajanut), mutta kiinnostaisi ilman muuta käydä! Tämä ei turhan kallis hotelli ole, joten pitää laittaa nimi muistiin jos päätetään käydä yönylireissulla 🙂

  • Reply sateenmuru March 29, 2017 at 5:41 AM

   Kiitos kommentista, Terhi! Niin oudolta kuin kuulostaakin, mutta sinä ja blogisi kyllä käväisitte mielessäni Aarhusissa, sillä muistin, että kirjoittelet Kööpenhaminasta. 😀 Kannattaa poiketa Aarhusissa, jos se vain on mahdollista: siellä oli todella, todella kurja keli kun olin siellä pari päivää, enkä oikein saanut minkäänlaisia valokuvia (räntää roiskui linssiin ja taivas oli kirkkaan harmaa jne…), mutta todella ihanaa uutta ja vanhaa arkkitehtuuria löytyy, ja kivoja kauppoja ja kuppiloita. Mutta näitähän on tietty Kööpenhaminassakin. ; )

 • Reply sari / matkallalahelletaikauas March 28, 2017 at 5:41 PM

  Kivan näköinen paikka. Kyllä kannattaa kokeilla muitakin hotelleja kuin isojen ketjujen. Tuo aaimainenkin näytti aika hyvältä Saas nähdä, minkälainen alacarte aamiainen meitä odottaa Vilnassa. Majoitumme pieneen Boutque hotelliin ja tarjolla alacarte aamiainen.

  • Reply sateenmuru March 29, 2017 at 5:44 AM

   Kiitos kommentista, Sari! Niinpä, minusta on kiva aina vähän jutella majapaikkojen omistajien kanssa, mitä harvemmin pystyy isoissa ketjuhotelleissa tekemään. Mutta on isojen ketjujen henkilökunnankin kanssa kiva jutella, etenkin silloin kun he ovat ilmeisen ylpeitä työstään, luo hyvän kuvan matkalaiselle. 🙂 Kuule, juuri tänä aamuna vilahti mielessäni, että pitäisiköhän yrittää käydä keväällä Vilnassa, jota en ole ennen nähnyt. Sitten avasin blogin, ja täälläkin Vilna vilahtelee: jään siis odottelemaan raportteja reissustasi! 😀

 • Reply Merituuli March 28, 2017 at 7:28 PM

  Aamiainen näyttää harkitun maukkaalta! Minäkin tykkään noista julisteista.

  • Reply sateenmuru March 29, 2017 at 5:45 AM

   Kiitos kommentista, Merituuli! Ah, se aamiainen. Ja julisteiden tyylimaailma täsmäsi täydellisesti kaijuttimista raikavaan ranskalaismusiikkiin. Täällä sai vähän niin kuin kaksi yhdessä paketissa: palan Tanskaa ja Ranskaa.

 • Reply Lotta | Watia.fi March 29, 2017 at 3:04 PM

  Söpö hotelli, suloinen puutarha ja herkullisen ja kuvauksellisen näköinen aamiainen. Sä oot kyllä erinomaisia ja mielenkiintoisia majoitusliikkeitä löytänyt näihin sun hotellisarjoihisi. 🙂

  • Reply sateenmuru March 29, 2017 at 5:53 PM

   Kiitos kommentista, Lotta! Villa Provence oli kyllä älytön nappilöytö! Ja muutenkin, onni (ja kova esitutkintatyö…) on minua hotellivainnoissani tosiaan suosinut. ^_^

 • Reply Heidi/Himomatkaajan Turinoita March 29, 2017 at 4:36 PM

  Sisäpiha oli aivan ihana <3!
  Sisällä ei mielestäni ollut aivan sama fiilis kuin ulkona, vaikkakin sisustus näytti olevan hyvin linjassa.
  Aamiainen maistuis varmaan mullekin! 😉

  • Reply sateenmuru March 29, 2017 at 5:54 PM

   Kiitos kommentista, Heidi! Ah, se sisäpiha tosiaan… olisi ihanaa, jos joka aamu voisi aamukahvinsa tuollaisella pihalla nautiskella – silloin varmasti oli koko elämä niin seesteistä! ; )

 • Reply Katja/jumalainenseikkailu March 30, 2017 at 10:21 AM

  Oh, miten suloinen hotelli! Ja ihania kuvia sieltä. Tutustuin blogiisi muutenkin ja inspiroit minua kovasti. Taidan laittaa sähköpostia lähiaikoina 🙂

  • Reply sateenmuru March 30, 2017 at 1:00 PM

   Kiitos paljon kommentista, Katja! Kiva kuulla, harvoin näin hienoja kehuja tänne blogiin satelee. 🙂 Jään odottelemaan sähköpostia!

 • Reply Sannahof // Unelmamaja March 31, 2017 at 7:50 AM

  Ihanan tunnelmallisen näköistä! Aarhus on jo pitkään houkutellut. Tämä vuosi alkaa matkojen suhteen olla jo aika täyteen buukattu, mutta ehkäpä ensi vuonna on sitten Aarhusin ja Villa Provencen vuoro.

  • Reply sateenmuru April 1, 2017 at 6:57 AM

   Kiitos kommentista, Sanna! Suosittelen Aarhusia, vaikkapa sellaisena päivä-/viikonloppukohteena Kööpenhaminasta. Minullakin oli jo vuosia haaveena käydä siellä – tämän visiitin jälkeen haluaisin vaan uudestaan, ja paremmalla säällä! 🙂

 • Reply Stacy Siivonen March 31, 2017 at 3:14 PM

  Tyyristä hyggeilyä. Katselin juuri hotellin hintaa härmässä, eikä ole varaa hyggeillä täälläkään.

 • Reply Johanna Hulda / Vida de Estrada March 31, 2017 at 7:35 PM

  Ihanan näköinen hotelli! Tuolla viihtyisin varmasti muuten, mutta enpä raaskisi noin paljoa yöltä maksaa. 🙂

  • Reply sateenmuru April 1, 2017 at 6:59 AM

   Kiitos kommenteista, Stacy ja Johanna! Niinpä, Villa Provenceen pitää vähän satsatakin rahallisesti, joten ehkä se on sellainen haman tulevaisuuden merkkipäivän kohde. ^_^

 • Reply Kaisa / Mutkia Matkassa April 1, 2017 at 7:48 AM

  Oih, olen ranskalaisen maalaisromantiikan ystäväjoten tykkäisin tästä! Paljonko siis on hinta yöltä?

  • Reply sateenmuru April 1, 2017 at 11:07 AM

   Kiitos kommentista, Kaisa! ^_^ Hinnat lähtee 166 eurosta yö!

 • Reply Miraorvokki/Pöndekengissä April 1, 2017 at 9:30 AM

  Niin tunnelmallisen näköistä! Ai että. Nuo hinnat pyörii taas semmoisissa etten raaski ainakaan vielä majoittua mutta ainahan saa haaveilla. Näissä yöpymissäsi hotelleissa on aina niin huikeet tunnelmat että oksat pois! 🙂 Tämä olisi ihana merkkipäiväkohde!

 • Reply sateenmuru April 1, 2017 at 11:09 AM

  Kiitos paljon Miraorvokki! Niinpä, joka paikkaan ei heti tarvitse päästä, aina voi jäädä haaveilemaan. 🙂 Ja kyllä, haaveilen itsekin täällä paluusta Villa Provencen tunnelmiin… ^_^

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää April 1, 2017 at 5:09 PM

  Taas kerran niin kivan ja persoonallisen näköinen paikka. Hitsi nuo juustot tuossa lautasella toi ihan veden kielelle. Nyt täytyy vähän itsekin alkaa panostamaan näihin yksityisiin butiikkihotelleihin ja pikkupaikkoihin, sillä olet kyllä tehnyt melkoisia löytöjä.

  • Reply sateenmuru April 2, 2017 at 5:28 AM

   Kiitos kommentista, Paula! Suosittelen panostusta, pääsee nauttimaan mitä erilaisimmista tunnelmista ja herkuista. ^_^

 • Reply Teppo/Tämämatka April 1, 2017 at 6:34 PM

  Viihtyisä puutarhakaupunki ja jotenkin tyyliin sopiva hotelli.

  • Reply sateenmuru April 2, 2017 at 5:29 AM

   Kiitos kommentista, Teppo! Villa Provence, vaikka onkin ranskalaistyylinen, sopi kyllä täydellisesti ympäröivän tanskalaiskylän tunnelmiin.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com April 1, 2017 at 10:53 PM

  Aivan ihana taas kerran! Ja erityispisteet vielä katuruoasta lyhyen matkan päässä! Aamupalakin näyttää herkulliselta.

  • Reply sateenmuru April 2, 2017 at 5:30 AM

   Oih, kiitos kommentista Anna! Niinpä, et usko millainen hypetila oli päällä kun ensin ihastelin hotellia ja sitten sain vielä kuulla, että Street Food on ihan kulman takana! 😀

 • Reply Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi April 2, 2017 at 6:31 PM

  Onpas ihastuttava pala Ranskaa <3

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä April 2, 2017 at 7:05 PM

  Näyttääpä todella viihtyisältä, sinä kyllä osaat poimia hotellirusinat pullasta! 🙂

  • Reply sateenmuru April 4, 2017 at 5:05 AM

   Kiitos kommenteista, Pia ja Ariela! Pia, lienekö sillä, että olen leipurin tytär jotain vaikutusta asiaan… ; )

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä April 2, 2017 at 9:08 PM

  Ihana puutarha! Jäin fiilistelemään itseäni istumassa siinä, samoin aamupalaa 🙂 Kuulosti hyvältä!

 • Reply Liza in London April 4, 2017 at 1:02 AM

  Hieno hotellilöytö, taas kerran – sinä kyllä osaat löytää upeita paikkoja 🙂 Nuo julisteet on tosiaan ihan superhauskoja, kuin piste i:n päälle tuossa suloisessa sisustuksessa!

  • Reply sateenmuru April 4, 2017 at 5:06 AM

   Kiitos kommenteista Heidi ja Liza! Villa Provencessa kaikki oli kyllä niin pistettä i:n päälle, etten ainakaan minä jäänyt kaipaamaan yhtään mitään… paitsi pidempää lomaa… 🙂

  Leave a Reply